Háromszettes siker a bajnok ellen!

Az utolsó játékrészben kiütöttük a Békéscsabát!

Jakub Głuszak vezetőedző meglepetéssel készült a bajnoki címvédő, CEV Kupa-elődöntős Swietelsky-Békéscsabai RSE elleni összecsapásra, ugyanis a szélen a kezdőcsapatba nevezte Dékány Bernadettet, míg Mária Kostelanská átkerült a túloldalra, és átlóként szerepelt.

A vendégeknél Bogdan Paul Tatjana Bokant pihentette, helyén a horvát Lucija Mlinar kezdett.

Mi kezdtünk több hibával, a mérkőzés addigi legszebb labdamenetének is egy szélesre szálló vasasos ütés vetett véget (3-6). Głuszak időkérése után egy ideig maradt a három-négypontos viharsarki előny, de előbb Dékány, majd Ana Tiemi mutatott be remek blokkot, hogy aztán Ayshan Abdulazimova kiegyenlítsen (9-9). Kostelanská és Török is jól dolgozott a számára szokatlan kettes helyről, előbbi támadásával vettük át a vezetést (16-15). Dékány második pontot érő sánca után Bogdan Paul, a vendégek román szakvezetője állította meg a játékot, s a nézőtérről sok-sok év után hamarosan felhangzott a „Dékány Berni, Dékány Berni” rigmus, miután a válogatott ütő nyitott egy ászt is (20-17). Paul Bokant és Fábián Fannyt is bevetette, de ezzel is csak azt érte el, hogy egy kis idővel elodázta a részsikerünket (25-21, 1-0).

A második szettre a túloldalon Bodovics Hanna váltotta Bodnár Dorottyát, s Bokan is maradt. Ennek ellenére villámrajtot vettünk (4-1), így Tálas Zsuzsannát ismét Fábián váltotta. Szélső ütőink hatékonyan támadtak, de ennek ellenére a BRSE kiegyenlített (7-7). Rengeteg nyitást rontott mindkét csapat, a színvonal meg sem közelítette az első játszmában látottakat. Török két pontjára három rontást produkáltunk (14-15), Głuszak időkérése ellenére Fábián nyitott egy ászt, majd rontottunk még egyet, így lengyel vezetőedzőnk ezúttal kiabált az ismételt játékmegszakításnál (14-17). Mihály Dorka jó nyitásainak köszönhetően Abdulazimova blokkjával egalizáltunk, de a végjáték így is egypontos csabai előnyről indult (19-20). Sofija Medic hosszúra szálló centertámadásával már mi vezettünk (22-21), Ana Tiemi sánca után Tálas rontott, de egymás utáni három játszmalabdánkból egyet sem tudtunk kihasználni (24-24). A következő labdamenetet viszont mi nyertük, a negyedik esélyünknél pedig Nikoleta Perovic széleset ütött, így a pontszerzésünk 50 perc után biztossá vált (26-24, 2-0).

Remekül kezdtük a harmadik felvonást (4-0), Nuria Lopes da Silva pontjával pedig ötpontosra nőtt a fórunk (6-1). Török osztott ki egy hatalmas blokkot Perovicnak, így Paul második időkérését is elhasználta. A vendégek játéka darabajira hullott (9-1), a román szakember Fábiánnal és Szedmák Rékával igyekezett frissíteni együttesén, de szurkolóink hamarosan így is kiszámolták a csabaiakat (12-2). Csapatunk igazi örömröplabdával rukkolt elő, amihez nyúltak a lányok, abból pont lett (18-5), a teljesen megzavarodott rivális jobbára csak nyomozta a labdát (19-5). A tükörsima harmadik szett megnyerésével elértük, hogy a hátralevő két összecsapásunkon egyetlen megszerzett pont elég ahhoz, hogy alapszakasz-elsők legyünk, és az Újpesttel mérkőzzünk a döntőbe jutásért (25-11, 3-0).

Folytatás csütörtökön a Fatum Nyíregyháza otthonában, valamint az M4 Sport képernyőjén este nyolckor.

———————————————————————————-

EXTRALIGA, 18. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsabai RSE 3-0 (21, 24, 11)
Folyondár utca, 250
néző. Vezette: Szabó P., Szabó Zs.

Vasas: Dékány 10, Abdulazimova 8, Ana Tiemi 5, Török 15, da Silva 4, Kostelanská 9. Csere: Bozicevic (liberó), Mihály. Vezetőedző: Jakub Głuszak

BRSE: Bodnár 3, Perovic 12, Mlinar 7, Medic 2, Tálas, Ivanovic 4. Csere: Molcsányi, Szpin (liberók), Bokan 3, Fábián 3, Bodovics 1, Szedmák. Vezetőedző: Bogdan Paul

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Nagyon jól játszottunk, de nagyon keményen is dolgozunk azért néhány hete, hogy jó színvonalon röplabdázzunk. Volt néhány rossz pillanatunk januárban, ám most egyre inkább visszatérünk a jó szintre, amely a kemény munkának köszönhető. Nagyon fontos három pontot szereztünk.

Bogdan Paul: – Az első játszmában voltak gondjaink szervában, nem nyitottunk elég jól, de aztán a második úgy indult, hogy a megszokott játékunkat játsszuk. Aztán viszont elképesztően sok hibát követtünk el, ennyi hibával nem lehet meccset nyerni.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató