Sima három pont

Nem okozott gondot a Jászberény legyőzése az Extraligában.

Négy nappal a Magyar Kupa bronzmérkőzése után ismét a Jászberény volt a Vasas Óbuda ellenfele, de ezúttal az Extraligában.

Jakub Głuszak vezetőedző ugyanazt a csapatot küldte pályára, mint vasárnap, a túloldalon Riczkó Gabriella kezdett Petőváry Panni helyén.

Török Kata ásza nyitotta a mérkőzést, a jászberényiek pedig nem igazán találták a ritmust a találkozó elején: tetszés szerinti pontszerzéseinket hatpontos hátrányban elégelte meg Deme Gábor, a hazaiak vezetőedzője (3-9). Török elemében volt, első 12 pontunkból négyet ő szerzett, vezérletével tartottuk előnyünket (8-15). Jól röplabdáztunk, Deme tízpontos hátrányban kért ismét időt (8-18). Alaposan megszerváltuk a riválist, így kevesebb, mint 20 perc játékot követően szettelőnybe kerültünk (12-25, 0-1).

A második játszma pontosabb jászberényi támadásbefejezésekkel kezdődött, ráadásul mi is elkezdtünk rontogatni, így kezdetben hazai előnyt mutatott az eredményjelző (5-4). Az egyenlítés ugyan többször is összejött, a vezetést sokáig nem tudtuk átvenni, mert sokat hibáztunk. Török két jó akciója után ez is sikerült (11-11), ám három labdamenettel később, egy hálóról lecsorgó hazai ász után Jakub Głuszaknak volt mondanivalója. Már csak eggyel mentek a jászságiak, amikor Deme jelzett, de ezzel sem tudta sokáig elodázni, hogy Mária Kostelanská támadásaival átvegyük a vezetést (16-17). Az ismételt hazai időkérést követően őriztük egy-két pontos előnyünket, a közvetlen hajrát pedig Okszana Jakovcsuk ütése vezette fel (19-21). Az utolsó labdamenetek egyértelmű Vasas-fölényt hoztak, csapatkapitányunk, Ana Tiemi nyitássorozata zárta le a játékrészt (19-25, 0-2).

A harmadik etapot jól indítottuk, támadásban igen hatékonyak voltunk, Nuria Lopes da Silva sok labdát kapott, amiket jó hatékonysággal (75%) pontra is váltott (3-7). Ezúttal hét ponttal vezettünk Deme időkérésénél (4-11), de játékosaink ezt követően is könnyedén érték el pontjaikat, a berényiek nem tudtak komoly ellenállást kifejteni remek napot kifogó csapatunkkal szemben (8-18). Az utolsó labdamenetek is igazi örömröplabdát hoztak, és végül alig több mint egy óra alatt – cserejátékosainkkal is – begyűjtöttük a nagyon fontos három bajnoki pontot (11-25, 0-3).

Folytatás jövő szombaton, hazai pályán a bajnoki címvédő Swietelsky-Békéscsabai RSE ellen, 18 órától.

———————————————————————————————

EXTRALIGA, 17. FORDULÓ
Jászberény VT – Vasas Óbuda 0-3 (-12, -19, -11)
Jászberény, 100
néző. Vezette: Halász E., Vári

JBRK: Bulajic 3, Riczkó 6, Cveticanin 1, Pintér 9, Petrenkó 4, Jakovcsuk 6. Csere: Lékó (liberó), Faragó F. Vezetőedző: Deme Gábor

Vasas: Török 10, Abdulazimova 8, Ana Tiemi 6, Kostelanská 14, da Silva 12, Villám L. 5. Csere: Juhár (liberó), Durst, Mihály, Ambrosio. Vezetőedző: Jakub Głuszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Deme Gábor: – Nagyon szégyellem magam a csapat nevében is. Csak két játékosom, Pintér Andrea és Riczkó Gabriella nyújtott ma jó teljesítményt, a légiósok egy fabatkát sem értek. Ezek után el kell gondolkoznunk azon, hogy van-e értelme itt tartani őket.

Jakub Głuszak: – Kívülről úgy tűnhetett, hogy ez egy könnyű mérkőzés volt, de sokat kellett tennünk a pályán azért, hogy valóban könnyű legyen. Nagyon fontos három pontot szereztünk

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató