Bronzérem a kupában!

Lányaink háromszettes győzelet arattak a Jászberény felett Érden.

A Jászberény elleni Magyar Kupa-bronzmérkőzésen nálunk mindenki hadra fogható volt, és a túloldalon az egész heti hírek ellenére – miszerint négy kezdőjátékos is sérült – ugyancsak mindenki hadra fogható volt.

Jakub Głuszak vezetőedző ezúttal Villám Lillának és Nuria Lopes da Silvának szavazott bizalmat a kezdőben, amelyben Juhár Dalma volt a liberó.

A mérkőzés első labdameneteiben centereink szállították a pontokat, da Silva támadásból, Ayshan Abdulazimova blokkból volt eredményes. A héten szerződését két évvel meghosszabbító Mária Kostelanská is hozzászólt a bronzmeccshez, de így is a jászságiak vezettek (6-7). A jászságiak összességében jobban, lelkesebben kezdtek, mi pedig 19 labdamenet után hat ki nem kényszerített hibánál jártunk (8-11). Ötpontos hátrányban is voltunk, amikor megráztuk magunkat, és da Silva pontjával, valamint nyitásaival közelebb zárkóztunk (12-14). Villám ütése után Deme Gábornak volt mondanivalója (14-15), majd két ponttal később Głuszaknak is. A jászságiak 18-ig tartották törékeny előnyüket, Ana Tiemi ászával vezettünk hosszú idő után először (20-19). Kapitányunk újabb remek szervájával megdupláztuk a fórt, de a berényiek kitartóan tapadtak csapatunkra (23-23). Török Kata blokkoutjával mi jutottunk szettlabdához, Abdulazimova blokkjával pedig ki is használtuk azt (25-23, 1-0).

A második játszma sem indult különösebben magas színvonalú röplabdával, de Török pontjaival legalább vezettünk (7-6). Abdulazimova kétszer is eredményes tudott lenni a hálónál, Deme ezt látva időt kért (9-7), majd feladót cserélt. Továbbra is sokat rontottunk, elsősorban támadásban, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy a Jászberény egyenlített (14-14). Abdulazimova jól röplabdázott, az ő támadása után nyomta meg ismét a tabletet Deme Gábor (17-14). Sorozatban három pontot szerzett a rivális, Głuszak előbb challenge-dzsel próbálkozott, majd időt kért. Döntetlenről indult a közvetlen végjáték, da Silva két blokkja után azonban hamar néggyel megléptünk, és innen már nem engedtük ki a kezünkből az újabb részsikert (25-22, 2-0).

A harmadik felvonás elején hosszú idő elteltével mindkét oldalon szép támadásokat láthatott a közönség, a mérkőzés legjobbja, Ayshan Abdulazimova visszapöcizett labdája után, hárompontos hátrányban volt Demének mondanivalója. Azeri centerünk amikor hátra forgott, ászt nyitott (9-4), mi pedig végre felszabadultan és magabiztosan röplabdáztunk, így folyamatosan növeltük előnyünket (11-4). A játékrész derekán a berényiek ugyan kicsit magukra találtak, és nem hagyták még jobban ellépni csapatunkat, de az egyre inkább belelendülő Kostelanská és Török pontjainak köszönhetően egy pillanatig sem forgott veszélyben az újabb részsikerünk (18-9). Az utolsó labdamenetek előtt szurkolóink kiszámolták a Jászberényt, és végül magabiztosan játszva szereztünk idén is bronzérmet a Magyar Kupában (25-17, 3-0).

Folytatás csütörtökön, ugyancsak a Jászberény ellen, tévés meccsen 20.30-kor.

————————————————————————————————————-

MAGYAR KUPA, A 3. HELYÉRT
Vasas Óbuda – Jászberény VT 3-0 (23, 22, 17)
Érd Aréna, 700
néző. Vezette: Jámbor, Árpás

Vasas: Kostelanská 10, da Silva 8, Villám L. 7, Török 11, Abdulazimova 15, Ana Tiemi 6. Csere: Juhár (liberó), Mihály, Durst, Erzen, Dékány, Ambrosio. Vezetőedző: Jakub Głuszak

JBRK: Petrenkó 1, Jakovcsuk 7, Bulajic 8, Petőváry 2, Cveticanin 9, Pintér 9. Csere: Lékó (liberó), Savovic, Riczkó 4, Maljiseva, Faragó F. Vezetőedző: Deme Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Tudtuk, nem lesz egyszerű meccs, hiszen a kupamérkőzések mindig különlegesek. Az első játszmában voltak gondjaink, többször hibáztunk támadásban és nyitásban is, de amikor pontosabbá váltunk, elkezdtük játszani a mi röplabdánkat. Egész héten keményen dolgoztunk, részben már a bajnokságra készülve, ezért a lányok nem voltak olyan frissek, dinamikusak, de mégis győzni tudtak, nagyon büszke vagyok rájuk.

Deme Gábor: – Az első két szett elveszítését magunknak köszönhetjük, hiszen jól játszottunk, ha nem követünk el buta, ki nem kényszerített hibákat, akár mi is vezethettünk volna kettő nullára. Mégis elégedett vagyok, hiszen több játékosunk is sérült, összeszorított foggal, végig küzdöttek. Sajnálom, hogy az első két játszma hajrájában nem volt helyén az eszünk, ám összességében jobb csapat a Vasas.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató