A bronzért folytatjuk

A BRSE simán nyerte a kupaelődöntő visszavágóját, így döntőbe jutott.

A Békéscsaba elleni kupavisszavágó reggelére Juhár Dalma lebetegedett, így nem tudott játszani. Helyette Mihály Dorka lett a másik liberó, aki azonnal a kezdőcsapatban találta magát, ugyanis átlóként ismét Darja Erzen kezdett. Centerben Amboriso Melani szerepelt.

A túloldalon szélső ütő poszton Tatjana Bokan és Ksenija Ivanovic játszott, centerben Bodovics Hanna szerepelt.

Jól kezdett a bajnok, Bodovics ásza után azonnal időt kellett kérni Jakub Gluszak vezetőedzőnek (6-2). Ambrosio Melani sáncával szereztünk először két pontot egymás után (8-5), majd Tálas Zsuzsanna kettős érintését követően egyre zárkóztunk, Török Kata ütésével pedig egyenlítettünk (11-11). Bogdan Paul játékmegszakítását követően Török megint eredményes volt, így vezettünk. Előnyünk nem tartott sokáig, mert Bodovics alaposan megnyitott bennünket, így sorozatban négy csabai pont után Gluszaknak megint mondanivalója akadt (16-13). Rosszabbnál rosszabb megoldásokat választottunk, így mínusz ötnél Durst Anna és Villám Lilla érkezett. Továbbra is záporoztak a jó hazai nyitások, és bár 22-15-nél még mutattunk némi életjelet, simán került előnybe a BRSE (25-18, 1-0).

A második szettet Villám Lillával és Nuria Lopes da Silvával kezdtük, s ezúttal – többek között két ászunknak is köszönhetően – tartottuk a lépést a vendéglátóval (5-5). Amint támadásban felpuhultunk, Gluszak megnyomta a csengőt (8-5), de a nyitásfogadásunk nem volt megfelelő, kiszámítható támadójátékunkra pedig jól reagált a hazai sánc (10-5). Amikor nagy nehezen elforogtunk, általában hibával folytattuk, így jó ideig nem tudtunk faragni a hátrányon (16-10). A rendkívül rossz napot kifogó Ayshan Abdulazimovát Ambrosio váltotta, majd jött az előző szettben látott kettős csere, ezúttal Durst és Erzen pályára lépésével (16-11). A folytatás sem hozott gyökeres változást, sajnos közel sem tudtuk megismételni a budapesti teljesítményünket, Mlinar ásza után már hét is volt közte, s végül ezt a felvonást is könnyedén söpörte be a Békéscsaba (25-16, 2-0).

A harmadik szettben két szerencsés hazai pont után kértünk először időt: előbb Molcsányi Rita mentése csorgott le a hálóról a mi térfelünkön, majd Nikoleta Perovic labdája hullott rá az alapvonalra (5-3). Török kétszer beköszönt, és mivel ott maradtunk ellenfelünk nyomában, Villám Lilla hatalmas egyes blokkját követően Paul rendelte maga köré csapatát (9-10). Tálas és Molcsányi kétszer egymás után hatalmasat mentett mezőnyben, erőfeszítéseiknek köszönhetően pedig megint Gluszaknak kellett időt kérnie (14-12), majd bevetnie Durstot és Erzent. A hazaiak igen közönségszórakoztatóan röplabdáztak, mi pedig ehhez remekül asszisztáltunk, így egy idő után csak az volt a kérdés, mikor ér véget a mérkőzés. Még egyszer visszazárkóztunk ugyan két pontra, de hamarosan megszületett a válasz: a BRSE 78 perc alatt nyert és döntőbe jutott, nekünk pedig idén is marad a bronzmérkőzés, valamint a bajnokság (25-20, 3-0).

Folytatás szombat este hatkor az Extraligában, az Újpest vendégeként.

—————————————————————————————————

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Swietelsky-Békéscsabai RSE – Vasas Óbuda 3-0 (18, 16, 20)
Békéscsaba, 800
néző. Vezette: Ujházi, Árpás

BRSE: Tálas 2, Bokan 9, Bodovics 6, Perovic 16, Ivanovic 9, Medic 8. Csere: Molcsányi (liberó), Bodnár, Mlinar 1. Vezetőedző: Bogdan Paul

Vasas: Kostelanská 11, Ambrosio 3, Erzen 3, Török 10, Abdulazimova 2, Ana Tiemi 1. Csere: Bozicevic, Mihály (liberók), Villám 3, Durst, da Silva 2. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató