Dékány Bernadett hazatér!

A válogatott ütőjátékos hat és fél év után tér vissza a Vasasba.

Nem mindennapi erősítés: a magyar válogatott Dékány Bernadett hat és fél év után visszatér legnagyobb magyarországi sikerei helyszínére, és a szezon hátralevő részében a Vasas Óbuda játékosa lesz!

A 26 éves röplabdázó 2012-ben, Magyar Kupa- és bajnoki aranyéremmel a zsebében szerződött Olaszországba klubunktól, azóta öt itáliai együttes mellett a román CSM Bukarestben is légióskodott egy évet. A mostani idényt is az olaszoknál kezdte, ám egészségügyi okok miatt nem kapott sportorvosi engedélyt, így közös megegyezéssel szerződést bontott a Consolini csapatával, azóta pedig hol Magyarországon, hol Olaszországban próbálta magát formában tartani.

"Összesen négy-öt hónap telt el röplabda nélkül, de azért nem hagytam el teljesen a sportolást: jógával és kondicionáló edzésekkel igyekeztem formában tartani magam, de azért ez persze nem ugyanaz, mint a napi két foglalkozás” – fogalmazott honlapunknak Dékány, aki – míg együttesünk távol volt – a héten már elkezdte az erőnléti- és a labdás edzéseket is, hogy mielőbb Jakub Głuszak vezetőedző rendelkezésére tudjon állni.

"Nosztalgikus érzés fogott el, amikor ismét a Vasas játékosaként beléptem a Folyondár utcába, hiszen amikor itt legutoljára pályára léptem, bajnoki címet nyertünk” – emlékezett vissza az első mostani edzésnapjára Berni. Elmondta, nem gondolta, hogy visszatér Magyarországra, ráadásul pont a Vasasba, de jelen helyzetben ezt tartotta a legjobb és legbölcsebb döntésnek.

"Jó lehetőség ez nekem, hogy visszanyerjem a formámat, és az itthoni bajnokságban is megmutathassam magam hat év után” – jelentette ki a szélső ütő.

A magyar válogatottnak 2011 óta tagja, a csapattal tavaly Európa Liga-ezüstérmet nyert Budapesten, és az elmúlt hónapokban, amikor itthon volt, többször is feltűnt a hazai csapatok bajnoki- és kupamérkőzésein.

"Úgy láttam, sokat emelkedett az itthoni színvonal, ez nagyon biztató. Több Vasas-meccsen is kint voltam, a csapat nagyon jó légiósokat szerződtetett, az ő jó teljesítményük pedig emeli a színvonalat. Fontos szempont volt, hogy jelenleg a Vasas vezeti a bajnokságot, így én is olyan célokkal tudok visszaállni, hogy egy kupagyőzelemre és bajnoki címre törő együttesbe térhetek vissza. Bizakodó vagyok, nagyon motiváló lesz egy olyan csapatban játszani, amelynek ilyen vágyai vannak. Minden sportoló számára fontos, hogy legyen miért küzdenie” – jelentette ki motivációiról Dékány Bernadett.

Hozzátette, kívülről úgy tűnt számára, hogy nagyon jól együtt vannak a lányok, a szezon elejéhez képest sokat fejlődtek egyénileg és csapatszinten is, épp ezért reméli, a pályán és azon kívül is mihamarabb be tud majd illeszkedni.

"Nagyon várom már, hogy azok után, hogy sok meccset láttam élőben, meg is ismerjem a lányokat” – mondta Dékány, akit természetesen arról is kérdeztünk, ami szurkolóinkat vélhetően a leginkább foglalkoztatja, azaz hogy mikortól számolhat vele majd komolyan a szakmai stáb.

"Nehéz erre konkrét választ adni, de én úgy számolok, hogy egy egyhónapos alapozás után már visszanyerem a labdabiztosságomat. Nyilván sokkal nagyobb a tapasztalatom, mint amikor elhagytam a Vasast, de a mozgás is kell ahhoz, hogy ismét belejöjjek a röplabdázásba. Remélem, február második felében, ha nem is csúcsformában, de már pályára is léphetek egy-egy mérkőzésen. Addig pedig megpróbálok majd kívülről, illetve az edzéseken a lehető legtöbbet segíteni” – zárta gondolatait régi-új játékosunk.

"Az ismert előzmények ellenére is egészen különleges dolog, hogy szezon közben egy magyar válogatott játékossal tudtunk erősíteni. Panagiota Dioti sajnálatos sérülése, majd műtéte óta kerestük az ideális megoldást, és bízunk abban, hogy ez az együttműködés mind Berni, mind a mi számunkra kölcsönösen előnyös lesz. Célunk, hogy a Vasas vonzó célpont legyen a legjobb magyar játékosok számára, úgy gondolom, a szakmai háttér adott ehhez. Remélem, nem Dékány Bernadett lesz az utolsó válogatott röplabdázó, aki minket választ” – fogalmazott Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft ügyvezetője.

Dékány, aki a 19-es mezszámot választotta, a szezon végéig kötelezte el magát klubunkhoz, és már a jövő szerdai, Békéscsaba elleni Magyar Kupa-elődöntőn is ott lesz az együttessel.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató