Nyertünk Szombathelyen

Egy szett sima, a másik kettő küzdelmes volt a Haladás ellen.

A Szombathely elleni összecsapáson Jakub Głuszak Darja Erzennek és Ambrosio Melaninak szavazott bizalmat a kezdőcsapatban, míg liberóként Juhár Dalma és Nikolina Bozicevic is szerephez jutott. A többi helyen nem változott a megszokott felállás.

Csapatkapitányunk, Ana Tiemi nyitássorozatával kezdődött a találkozó (0-5), és az Extraliga utolsó helyén álló hazaiak a folytatásban is csak tartani tudták a különbséget (4-9). Erzen ekkor már négy pontnál járt, ő és az öt egységnél tartó Mária Kostelanská vitték hátukon a csapatot (9-14). Takács Bernadett szélesre szálló ütése után Mucsi Péter, a szombathelyiek régi-új vezetőedzője másodszor is időt kért (12-18), tanítványai pedig jó mezőnymunkával és pár jó blokkal háromra zárkóztak (16-19). Ayshan Abdulazimova mozdította el a holtpontról a mieinket, ez pedig elég volt ahhoz, hogy különösebb izgalmak nélkül behúzzuk az első szettet (21-25, 0-1).

A második felvonás elején Ambrosio nyitotta meg alaposan a hazai játékosokat (0-4), majd Erzen is megtette ugyanezt annak ellenére, hogy Mucsi Péter kétszer is megnyomta a csengőt (1-11). A hazai szakember gyakorlatilag teljes csapatát lecserélte, mert kedvünk szerint értük el a pontokat (2-15). Głuszak becserélte Durst Annát, és az ő irányításával is könnyedén söpörtük be az újabb részsikert (7-25, 0-2).

A harmadik etapot megint a mérkőzés eleji felállással kezdtük, és ugyan az első pontokat követően a hazaiak vezettek, Erzen sánca után már nálunk volt az előny (5-6). Török Kata előbb az alapvonalra, majd az oldalvonalra nyitott egy-egy ászt (6-11), ám a Haladás a hibáinknak köszönhetően hamarosan közel került az egyenlítéshez (11-12), és mivel vezetőedzőnk időkérését követően is két rontással folytattuk, a vasiak átvették a vezetést. Kostelanská egalizált, majd amikor Ambrosio ötödik ászát nyitotta, Mucsi jelzett (15-18). Amikor talán már elhittük, hogy le tudjuk zárni a mérkőzést, a hazai együttes megrázta magát, és négypontos hátrányról kiegyenlített (21-21), majd a vezetést is átvette! Ekkor Bokor Laura a hálóba szervált, ez pedig annyira megfogta csapatát, hogy két mérkőzéslabdához jutottunk, melyek közül a másodikat Abdulazimova értékesítette, így megerősítettük vezető helyünket a tabellán (23-25, 0-3).

Folytatás szerdán este hatkor a szezon eddigi legfontosabb mérkőzésén, a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, Békéscsabán, ahova 3-2-es előnnyel utazhatunk.

——————————————————————-

EXTRALIGA, 16. FORDULÓ
Hungast-Haladás – Vasas Óbuda 0-2 (-21, -7, -23)
Haladás Sportkomplexum, 100
néző. Vezette: Kiss Z., Szabó Zs.

Haladás: Asceric 3, Cicic 6, Wallner 5, Kinser 4, Kalman 12, Takács B. 1. Csere: Lojen (liberó), Bokor 1, Huff, Kolada, Dobó Francis 1, Reljic 1. Vezetőedző: Mucsi Péter

Vasas: Ana Tiemi 3, Kostelanská 11, Ambrosio 9, Erzen 12, Török 17, Abdulazimova 6. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Durst. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató