Tökéletes játék kell

A szezon eddigi legfontosabb mérkőzése jön a Békéscsaba ellen.

Magyar Kupa, elődöntő, Vasas-Békéscsaba.

Röplabdás fronton az elmúlt évek legnagyobb párharca, melyre a két együttes tavalyi kupaszereplése (ezüst- és bronzérem) miatt ezúttal nem a fináléban, hanem már a legjobb négy között sor kerül. A tét ismert: az oda-visszavágós párharc győztese február 17-én az Érd Arénában megmérkőzhet az aranyéremért, míg a vesztesnek csak a bronzcsata jut.

A közelmúltban a BRSE dominálta a párharcot, hiszen négy bajnoki és két MK-döntőt nyert meg ellenünk a viharsarki csapat, amelyet sokáig megszorongatni sem tudtuk. Az idei szezonban aztán megtört a rossz sorozat, és hosszú évek után győzni tudtunk Békéscsabán, igaz, a második egymás elleni bajnokin, a Folyondár utcában a BRSE volt a jobb.

A csabaiaknál azóta több változás is volt: érkezett a montenegrói szélső ütő Tatjana Bokan, a kispadon pedig Kormos Mihályt az a Bogdan Paul váltotta, akinek előző csapatát, a Temesvárt a Challenge Kupában már megtréfáltuk.

"Nem is kérdés, más mérkőzésre számítok, mint legutóbb, abban viszont biztos vagyok, hogy az apró momentumok meghatározóak lesznek” – jelentette ki a találkozó előtt vezetőedzőnk, Jakub Głuszak

"A januári felkészülés nagyon kemény volt, de a sok szünet után ránk fért a munka. Fontos volt, hogy az alapoktól építsük fel magunkat, azt gondolom, nagyon jól sikerült mindez” – mondta honlapunknak saját nevelésű centerünk, Ambrosio Melani.

A téli szünet óta mi egy, riválisunk két mérkőzést játszott: a Jászberényt mindkét csapat legyőzte, a Békés megyeiek pedig a Közép-európai Ligában a Mladost Zagreb otthonában is diadalmaskodni tudtak.

"A Jászberény elleni találkozó az év első meccsének tökéletes volt, egyedül a harmadik szettel nem lehetünk elégedettek, mert akkor rengeteget hibáztunk. Nyilván a szokásosnál talán jobban izgultunk a premieren, de három pontot szereztünk és ez a lényeg” – emlékezett vissza a keddi bajnokira Mela.

A Békéscsaba elleni összecsapással kapcsolatban kiemelte: a legfontosabb, hogy az ingyen adott pontok számát a minimálisra csökkentsük. "Nagyon sokat foglalkoztunk ezzel kedd óta, így kijelenthetem: készen állunk az elődöntőre!” – fogalmazott centerünk.

Hozzátette: nyilván egy egészséges drukk most is lesz benne, de attól, hogy ez az MK elődöntője, nem izgul a szokásosnál jobban.

"Szeretnénk minél jobb eredményt elérni, a legjobb nyilván a 3-0-s vagy a 3-1-es győzelem lenne, de tudjuk, hogy ez nem lesz egyszerű, mert a Békéscsaba erős rivális. Éppen ezért nagyon remélem, hogy megtelik a Folyondár utca, és nagyon sokan jönnek ki biztatni minket, mert nagy szükségünk lesz rá” – üzent a szurkolóknak is Ambrosio Melani.

A találkozóra a kedvezményes (diák-, nyugdíja- és Vasas-függő) jegyek 1000, a teljes árú belépők 1500 forintba kerülnek. A mérkőzés január 20-án, vasárnap 19 órakor kezdődik.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató