Három pont a zsákban!

Egy játszmát leszámítva kézben tartottuk a Jászberény elleni találkozót.

Az ötödik helyezett Jászberény elleni évnyitón nem tudta vállalni a játékot Nuria Lopes da Silva, így Amboriso Melani kezdett centerben. A vendégek vezetőedzője, Deme Gábor mindkét új szerzeményének, Natasa Savovicnak és Ivana Bilajicnak is a kezdőben szavazott bizalmat.

Első 2019-es pontunkat Ayshan Abdulazimova szerezte, s nem sokkal később Ambrosio is eredményes volt. Egy igen közönségszórakoztató labdamenet végén Mária Kostelanská köszönt be, első nyolc pontunknak a felét szerezte szlovák idegenlégiósunk (8-4). Deme Gábor Török Kata jó támadása után látta elérkezettnek az időt arra, hogy megállítsa a játékot. Pintér Andrea ászával kettőre zárkóztak a jászságiak (10-8), de két labdamenettel később egyenlítés helyett Török ejtésével megint kettővel mentünk. Szerváinkkal meggyűlt a vendégek baja (16-11), Deme Villám Lilla remek támadása után nyomta meg másodszor a csengőt (19-14). A hajrá nem tartogatott különösebb izgalmakat, Török támadása után magabiztos játékkal kerültünk előnybe (25-17, 1-0).

A második felvonás eleje egyenlő erők küzdelmét hozta, de sok hiba csúszott mindkét együttes játékába, így a színvonal nem hozta az előző szettét (9-9). Török Kata kétszer is okos megoldást választott, Deme pedig rendkívül ingerülten rendelte magához csapatát (12-9). A szett második harmadában nem változott jelentősen a mérkőzés képe, mert bár a berényieknek is voltak jó megoldásai, nekünk is (17-15). Villámot Darja Erzen váltotta, két labdamenettel később Deme tanácsokat adott tanítványainak, de így is tovább nőtt a fórunk (21-15). Ezúttal is kontroll alatt tartottuk a történéseket, a kegyelemdöfést Török támadásai adták mg (25-18, 2-0).

Fájóan sok rontással indítottuk a harmadik felvonást, így Jakub Głuszak a mérkőzés során először időt kért (2-5). Kostelanská 15. pontja után a jászberényiek rontottak, ez jelentette az egyenlítésünket (8-8), Ana Tiemi ásza pedig a vezetésünket hozta. Erzen helyére visszajött Villám, de Głuszaknak másodszor is el kellett magyaráznia játékosainak, mit is kellene csinálniuk (10-13). Pár pillanattal később megint egalizáltunk (14-14), mert Abdulazimova két hatalmas blokkot is bemutatott. Három butaság jött nálunk, és bár megint egyenlítettünk, ismét ez volt soron, így a berényiek közel kerültek a szépítéshez (17-20). Ana Tiemi nagy blokkjával fújt riadót, és bár egy pontra még felzárkóztunk, a játékrészben produkált 13 önhibánkkal lehetetlen helyzetbe hoztuk magunkat (21-25, 2-1).

A negyedik szettben koncentráltabban röplabdáztunk, sokkal jobban használtunk a vendégek sáncát, mint ezt megelőzően (8-4). A rontások nem tűntek el a játékunkból, de a jászságiak is rontogattak, így amikor Kostelanská bebombázta huszadik pontját, öttel mentünk (12-7). Deme feladót cserélt, majd másodszor is időt kért (16-8), csapata ötre zárkózott, de ennél közelebb nem tudott kerülni (16-11, 19-11). A hajrában szép számú drukkerhadunk kiszámolhatta riválisát, és egy játékrésznyi megingást leszámítva összességében sima sikerrel kezdtük 2019-et (25-16, 3-1).

Lányaink sikerükkel biztosították helyüket az elődöntőben, ugyanis az ötödik Jászberénnyel szemben 25 pontra nőtt az előnyük akkor, amikor már csak 21-et lehet szerezni!

Folytatás vasárnap a Békéscsaba elleni Magyar Kupa elődöntő első felvonásán, ugyancsak hazai pályán, ismét 19 órakor!

—————————————————————————————————————

EXTRALIGA, 13. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Jászberény VT 3-1 (17, 18, -21, 16)
Folyondár utca, 300
néző. Vezette: Vári, Mezőffy

Vasas: Török 15, Abdulazimova 9, Ana Tiemi 6, Kostelanská 25, Ambrosio 6, Villám L. 9. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Erzen 2, Mihály. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Jászberény: Petrenkó 5, Jakovcsuk 5, Bulajic 9, Cveticanin 4, Savovic 10, Pintér 13. Csere: Lékó (liberó), Petőváry 3, Maljiseva. Vezetőedző: Deme Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Głuszak: – Elégedettek lehetünk, mert megnyertük az év első meccsét, ez kezdésnek jó volt. Persze jobban kell játszanunk, főleg most, hiszen nagyon fontos időszak indul, következik a Magyar Kupa elődöntője és a Challenge-kupa visszavágó. Összességében tényleg elégedett vagyok, csak a harmadik játszmában követtünk el túl sok hibát.

Deme Gábor: – A vereség ellenére meg vagyok elégedve a csapattal, új együttes van kialakulóban. El kell ismerni, hogy a Vasas nagyon jól nyitott, fogadott. Akkor tudtunk szettet nyerni, amikor az ellenfelünk figyelme a harmadik játszmában kicsit alábbhagyott. Fejlődőképes a csapatom, fogunk mi még nyerni.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató