Ennél is több kell 2019-ben

Jakub Głuszak vezetőedző értékelte az eddigi öt hónapot, és előre tekintett a következő négyre is.

Az előző, a korábbiaknál sikertelenebb szezon után csapatunk vezetősége úgy döntött, gyökeres változásra van szükség. Ennek fényében új vezetőedző és egy csapatnyi új röplabdázó érkezett a Vasas Óbudához, mely az elmúlt öt hónapban eljutott a Challenge Kupa nyolcaddöntőjébe, a Magyar Kupa elődöntőjébe, és magabiztos előnnyel vezeti a nyáron alaposan megerősödött Extraligát. Lányaink és vezetőedzőnk, Jakub Głuszak most jól megérdemelt pihenőjüket töltik, a lengyel szakember viszont azt utolsó, Nova Gorica elleni nemzetközi összecsapás (3-2) után még értékelte a szezon első felét honlapunknak.

"Amikor kialakult a keret, biztos voltam abban, hogy jó a csapatunk, képesek leszünk jó röplabdát játszani. Ugyanakkor azzal is tisztában voltam, hogy ehhez minden nap keményen kell majd dolgozunk, így az volt a kérdés, a lányok vevők lesznek-e a munkára. Szerencsére hamar kiderült, hogy igen” – emlékezett vissza a kezdeti hetekre Głuszak.

Elmondta, az volt a legfontosabb, hogy a csapat türelmes volt vele és önmagával szemben is, bíztak abba, hogy az elvégzett munkának meglesz a gyümölcse. "Amikor elkezdődött a szezon, és jöttek az eredmények is, akkor talán még jobban elkezdtek hinni abban, hogy amit csinálunk, az jó” – fogalmazott a tréner.

Megjegyezte: az eddig elért eredményekkel maximálisan elégedett lehet, 21 tétmérkőzésből 18-at megnyertünk, és bár tudja, hogy ez fizikálisan és mentálisan is hatalmas árat követelt a lányoktól, jó úton járunk.

"Nagy szükségünk volt már a pihenésre, mert amikor januárban visszatérünk, ugyanilyen keményen kell majd dolgozni. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy most jön majd az idény legfontosabb szakasza, most vívjuk majd a legnehezebb mérkőzéseinket, de meg vagyok győződve arról, hogy a mostaninál is tudunk sokkal jobban röplabdázni. Azon kell munkálkodnunk, hogy ezt meg is tudjuk mutatni” – jelentette ki Głuszak.

Együttese játékával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy gyakorlatilag minden játékelemben fejlődött, de legfőképpen a blokkmunkán látja azt, mennyire sokat léptünk előre.

"Ezzel együtt a mezőnyvédekezésünk is javult, az pedig az én játékrendszeremben nagyon fontos” – mondta.

A magyar bajnoksággal kapcsolatban úgy nyilatkozott, szerinte a szezon előtt senki nem számított arra, hogy Karácsonykor a Vasas nevével fog kezdődni a tabella, de ugyanakkor az alapszakaszra úgy tekint, mint a rájátszásra való hosszú felkészülés.

"Annyit kérek csak az Úrtól, hogy a lányok egészségesek legyenek, mert akkor tudjuk majd igazán a saját játékunkat játszani. Nekem mindig a következő találkozó a legfontosabb, egyelőre nem is foglalkozok célokkal, vágyakkal. Meglátjuk, hol fogunk tartani áprilisban, és majd az idény végén lehet mérleget vonni. Én mindenesetre pozitív vagyok, és nagyon remélem, hogy a játékosaim is azok lesznek továbbra is. Az igazán nagy mérkőzések úgyis mások, mint a mostaniak: több az érzelem, több az adrenalin. Magam is kíváncsian várom, hogy reagálnak majd erre a lányok” – fogalmazott vezetőedzőnk.

A nemzetközi szereplésünkkel kapcsolatban azt emelte ki, hogy ezek a találkozók nagyon fontosak a tapasztalatszerzés céljából, ugyanis sok pozitívumot „vehetünk ki” belőlük. "Tudjuk, hogy minden egyes kör egyre nehezebb és nehezebb lesz, de nincs okunk panaszra. Előnyből várhatjuk a Nova Gorica elleni visszavágót, ráadásul abból a szempontból a januári meccs egyszerűbb is lesz, hogy az itthoni összecsapás tapasztalataiból már tudjuk, és a lányok is meg fogják érteni, milyen játékra van szükség ellenük” – utalt a január 23-i visszavágóra Głuszak.

Az ünnepi pihenővel kapcsolatban az a legfontosabb számára, hogy végre hazamehetnek a családjukhoz.

"Kiválóan érzem magam Magyarországon, a feleségem is szeret itt élni, de hiányzott a hazánk, a családunk, a lengyel ételek, a lengyel italok. Igyekszünk ebben a szűk két hétben minden időt kiélvezni, mert szinte biztos, hogy az idény végéig én már nem fogok tudni hazamenni. Továbbra is azt vallom, hogy nyáron a lehető legjobb döntést hoztam, amikor a Vasashoz szerződtem, és éppen ezért a karácsonyi időszakban sem fogok teljesen elfeledkezni a röplabdáról, mert ez az életem. Szeretném, ha januártól még egy szinttel jobban játszanánk, és azon fogok gondolkozni, ezt hogyan tudjuk elérni” – zárta a tréner, akinek ezúton kívánunk honlapunk nevében is nagyon boldog karácsonyt!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató