Micsoda diadal!

Óriási mérkőzésen győztük le a szlovén listavezetőt!

Az év utolsó mérkőzése egyperces gyászszünettel kezdődött a vasárnap tragikus hirtelenséggel elhunyt Serfőző András tiszteletére.

Jakub Gluszak vezetőedző a jelenlegi legerősebb kezdőjét küldte pályára.

A találkozó váltott pontszerzéssel indult, Ana Tiemi ászával vezettünk először kettővel (7-5). Sorozatban háromszor volt eredményes a Gorica (8-9), majd a sokadik jó vendég sánc után Gluszak idegesen kért időt (9-12). Nem játszottunk jól, a szlovén együttes pedig remekül védekezett, így a hátrányunk fokozatosan nőtt (12-19). Kettős cserével érkezett Durst Anna és Darja Erzen, s bár pályára lépésüket követően kozmetikáztunk az eredményen, megfordítani már nem tudtuk a játékrészt (19-25, 0-1).

A második szettre visszatért a kezdőcsapat, és úgy mutatott 5-5-öt az eredményjelző, hogy három szervát is elrontottunk. Amikor végre egy ászt nyitottunk, Vasja Samecnek, a vendégek mesterének volt mondanivalója (9-7), de Abdulazimova ismét mattolta a fogadókat (11-7). Mária Kostelanská másodszor forgatott bravúrosan keresztbe egy nem túl jó feladást, ennek is köszönhetően tartottuk előnyünket (14-11). Nagy küzdelem folyt minden egyes pontért, a szlovénok tartották jó színvonalú játékukat, mi pedig felzárkóztunk melléjük. Ütőink embertelen munkát végeztek, mert Ana Tiemi feladásai nem voltak tökéletesek (20-15), de az ő gyengébb játéka, valamint a továbbra is bosszantó nyitásrontások ellenére – Kostelanská és Török Kata vezérletével – épp feladónk blokkjával elértük a huszonötöt (25-21, 1-1).

Kiegyenlített csatát hozott a harmadik etap eleje, mert a nyitásfogadásunk dadogott (5-5), és ezen kívül is követtünk el buta hibákat. Amikor stabilizáltuk a játékunkat, és Villám Lilla ütésével megnyertünk egy hosszú labdamenetet, Samec magához rendelte együttesét (13-9), majd feladót cserélt. Ennek ellenére tovább nőtt a fórunk (17-11), Kostelanská bombájával, majd Villám szerencsés pontjával közel kerültünk a vezetés megszerzéséhez (20-14). A hajrá fantasztikus labdameneteket hozott, s bár jobban kellett izgulnunk, mint az sokáig látszott, végül Török blokkoutja lezárta a szettet (25-21, 2-1).

A negyedik felvonást remekül kezdtük, ütőink továbbra is remekeltek, és a mezőnymunkánk is a szezon során látottat idézte (6-3). A vendégek időkérése után előbb egyre zárkóztak, majd Zala Zibcajnik ászával ki is egyenlítettek (9-9). Kettőt rontottunk egymás után, így ezúttal Gluszaknak támadt mondanivalója. A Nova Gorica Ambrosio Melani ászáig tartotta előnyét, majd Abdulazimova blokkolt hatalmasat, így már mi vezettünk (15-14). Jött az újabb fordulat, Lana Scuka keresztütését követően vezetőedzőnk másodszor is megállította a játékot (16-18). A szlovénok remekül nyitottak, Scuka támadásban mindent megoldott, így tetemes hátrányból vártuk a végjátékot (17-21). Gluszak reklamálásért kapott egy sárga lapot, de ez sem változtatott a játék képén, jöhetett a döntő szett (19-25, 2-2).

Az ötödik játszma első harmadában megint sokat rontottunk, Tina Lipicer Samec pedig klasszisához méltóan szállította ekkor a pontokat. Mindezek ellenére is tartottuk a lépést vendégeinkkel (6-6), köszönhetően a Török, Villám, Kostelanská hármasnak, és Abdulazimova ejtésének. A térfélcserére Zbicajnik ásza után került sor (6-8), majd a szlovénok addig reklamáltak, amíg egy nekünk ítélt pont helyett új labdát adott a szerb játékvezető. Hiába értünk el többször is lehetetlen labdákat, elúszni látszott a meccs (6-10), de két jó megoldásunk után mégis a goricaiak kértek időt (8-10). Egy ponttal később mi tettük meg ugyanezt, s Kostelanská ütései még tartották bennünk a reményt (10-12). Amikor hátra forgott, Ana Tiemi nyitott egy ászt, majd riválisunk rontott, így egál volt (12-12)! Ismét Kostelanská egyenlített, majd egy több méteres outot ítélt blokkoutnak a bíró, a meccslabdánál azonban a szlovénok nyitó játékosa óriásit hibázva rálépett a vonalra. Abdulazimova sáncával mi jutottunk meccslabdához, és végül az ő támadásával behúztuk a 118 perces találkozót (16-14, 3-2)!

A játékosok most elmennek jól megérdemelt pihenőjükre, s legközelebb majd csak január 15-én, a Jászberény ellen lépnek pályára!

——————————————————————————————-

CHALLENGE KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – GEN-I Volley Nova Gorica 3-2 (-19, 21, 21, -19, 14)
Folyondár utca, 300
néző. Vezette: Balandzic (szerb), Vanaveski (észt)

Vasas: Kostelanská 24, Ambrosio 4, Villám L. 12, Török 17, Abdulazimova 15, Ana Tiemi 9. Csere: Bozicevic (liberó), Durst A. 1, Erzen 2, Mihály. Vezetőedző: Jakub Gluszak

Nova Gorica: Blazic 8, Lipicer Samec 15, Grudina 5, Peric 4, Scuka 22, Velikonja Grbac 15. Csere: Zampedri (liberó), Lucas 1, Zbicajnik 2, Ferlinc 6, Kovacic. Vezetőedző: Vasja Samec

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Nagyon örülök hogy sikerült pozitívan zárnunk az évet. Ilyen hosszú labdamenetekre és hosszú meccsre készültünk, ennek ellenére már hamarabb is lezárhattuk volna a találkozót, de az ellenfélnél Scuka a negyedik szett végén mindent beütött. Küzdöttünk, harcoltunk, de most két hétre elfelejtjük a röplabdát. A győzelemmel kívánunk boldog karácsonyt minden szurkolónknak.

Vasja Samec: – Sok minden hátráltatott minket, hideg volt a teremben és fél szemmel már a pénteki kupaelődöntőre készültünk, de ennek ellenére jó mérkőzést játszottunk. Az első szett után talán elhittük, hogy nem lesz olyan nehéz, de a Vasas feljavult és komoly erőbedobásra kényszerített minket.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató