Az utolsó erőpróba

Csapatunk szerencsés időpontban találkozik a remek játékerőt képviselő Nova Goricával.

Csapatunk szerdán, a szlovén GEN-I Volley Nova Gorica csapatával a Folyondár utcában vívja utolsó 2018-as mérkőzését. A tét nem csekély, hiszen a Challenge Kupa negyeddöntőjébe jutás a tét a 19 órakor kezdődő összecsapáson, melynek visszavágóját január 23-án vívják majd a felek Szlovéniában.

A Nova Gorica – mely ebben a szezonban sokkal több pénzből gazdálkodik, mint a korábbiakban – idén azzal a céllal vágott neki a szlovén bajnokságnak, hogy megtörje a Maribor és a Calcit évek óta tartó páros uralmát. A szezon első fele után mondhatni, jó úton jár, hiszen a hazai pontvadászatot kilenc mérkőzésből kilenc győzelemmel vezeti, ráadásul úgy, hogy mindössze két szettet vesztettek Vasja Samec Lipicer tanítványai, mindkettőt a Maribor elleni, idegenbeli rangadón.

Riválisunk keretét javarészt szlovén röplabdázók alkotják, az egyaránt horvát átló Isabel Kovacic, valamint feladó Klara Peric mellett Patricia Zampedri személyében olasz liberót foglalkoztatnak, a többiek mind hazaiak. A csapat legnagyobb neve a vezetőedző felesége, a 39 éves négyes ütő Tina Lipicer Samec, aki hosszú légióskodással tölött évek után tért haza szülővárosa együtteséhez. Pályafutása során kilenc idényt játszott Olaszországban, de szerepelt Azerbajdzsánban, Franciaországban, Lengyelországban és Oroszországban is. Rajta kívül több jelenlegi szlovén válogatott röplabdázót is találunk ellenfelünknél.

A Nova Gorica számára ez a párharc nem jöhetett volna sokkal rosszabb időpontban, és a honlapjuk is erről árulkodik: a szerdai összecsapással kapcsolatban mindössze annyi hír van weblapjukon, hogy kedd reggel elutaztak Budapestre, azon kívül szinte minden cikk a Szlovén Kupa négyes döntőjével foglalkozik, amelyet pénteken és szombaton rendeznek. A Nova Gorica az elődöntőben a bajnokságban második Calcittal, míg döntőbe jutása esetén várhatóan a Mariborral találkozik.

"Tiszteljük az ellenfelet, de azt gondolom, bőven van esélyünk ellenük. Tudjuk, hogy ők fél szemmel már a pénteki hazai kupatalálkozójukra figyelnek, de ez minket nem tesz elbizakodottá: a korábban látott precíz, pontos, agresszív játékot várom a lányoktól. Szeretnénk győzelemmel elmenni a pihenőre, szeretnénk feltenni az őszünkre a koronát" – jelentette ki Jakub Głuszak vezetőedző.

A találkozóra a belépők 1000 és 1500 forintba kerülnek.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató