Megvan a kupaelődöntő

Idén is érdekeltek leszünk az MK végjátékában.

A Balatonfüred elleni visszavágón ismét legerősebb csapatát küldte pályára vezetőedzőnk, Jakub Gluszak, s a túloldalon is mindenki hadra fogható volt.

Villám Lilla jó megoldásaival és néhány hazai hibával hamar négypontos előnyt építettünk ki (8-4), de Devanne Sours ütése, majd Yslany Kelly áttett labdája után egyenlő volt, amikor Gluszak időt kért (11-11). A folytatásban is jól tartotta magát a vendég együttes, Nevana Skoric akciója után a vezetést is átvette (15-16). Mária Kostelanská ötödik pontjával volt ismét nálunk az előny (19-18), s ő volt az, aki háromra növelte a fórt. A fürediek még egyszer egalizáltak (22-22), mielőtt játszmalabdákhoz jutottunk: a Balaton-partiak hármat is hárítottak ezekből, mielőtt – nagy nehézségek – árán sikerült lezárni a játékrészt (27-25, 1-0).

A második etapot magabiztosabban kezdtük (6-1), továbbra is elsősorban Villám és Kostelanská jeleskedett a hálónál, az ő vezérletükkel őriztük az összegyűjtött előnyt (13-6). A hajrára érkezett kettős cserével Durst Anna és Darja Erzen (17-8), s Kostelanská újabb eredményes akciói után hamarosan a továbbjutásnak örülhettünk (25-15, 2-0).

A harmadik felvonást Mihály Dorkával és Juhár Dalmával kezdtük – maradt Erzen és Durst is –, s az eddig kevesebb lehetőséget kapók pályára lépésével költözött élet a mérkőzésbe (8-3). Fiataljaink jól és lelkesen röplabdáztak, folyamatosan növelték a különbséget (15-5), s csak az volt a kérdés, hány ponttal nyerik meg az utolsó szettet. Végül – Manninger Lucával is a pályán – 17 lett közte, épp fiatal átlónk ászával tettünk pontot az összecsapás végére (25-8, 3-0).

Folytatás két nap múlva, pénteken, ugyancsak 19 órakor az Extraligában, az Újpest ellen.

———————————————————————————-

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Vasas Óbuda – Szent Benedek-Balatonfüred RA 3-0 (25, 15, 8)
Folyondár utca, 50
néző. Vezette: Pőcze, Nagy L.

Vasas: Kostelanská 12, Ambrosio 8, Villám L. 10, Török 5, Abdulazimova 9, Ana Tiemi 1. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Mihály 3, Erzen 4, Durst A. 1, Manninger 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak

SZBBRA: Jezerniczky 1, Yslany Kelly 3, M. Skoric 12, Vasvári E. 3, Sours 12, N. Skoric 1. Csere: Fáth (liberó), Zen, Vasvári Zs . Vezetőedző: Milodanovic Andrea

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató