Kiszenvedett három pont

Sokat hibázva, de legyőztük a Haladást a harmadik kör első fordulójában.

A Haladás elleni mérkőzés előtt figyelmeztető jel volt mindenki számára a Jászberény szombati, nyíregyházi sikere abból a szempontból, hogy hiába állt a találkozó előtt nulla ponttal a Vas megyei csapat, egyáltalán nem szabadott félvállról venni őket.

Nálunk Nuria Lopes da Silva csak a pálya végéből nézte a találkozót, mivel azonban Manninger Luca néhány órával korábban az U21-es csapattal lépett pályára, Panagiota Dioti sérülése óta először beöltözött. Mi és a Haladás is a megszokott kezdőcsapatával állt fel.

Több nyitásfogadási és támadási hibával indítottuk az összecsapást, így Jakub Gluszak tíz pont elteltével ingerülten kért időt (3-7). Ambrosio Melani ászával, majd Török Kata blokkoutjával kettőre zárkóztunk, majd Ana Tiemi varázslatos egykezes feladását Ayshan Abdulazimova váltotta pontra (9-10). Mária Kostelanská támadásával három ponttal később egyenlítettünk, majd az ő ásza után volt mondanivalója Bedőcs Gergelynek (14-12). Együttese hamarosan egyenlített, és a végjáték is azonos pontszámról indult (18-18). Nicole Kinser blokkolt, majd megnéztünk, amint Sophie Wallner ejtése leesik, így kétpontos hátránynál időt kért Gluszak (19-21). Nikolina Bozicevicet Juhár Dalma váltotta, mert Villám Lilla helyére Darja Erzen érkezett, és bár Kostelanská két támadása, valamint Ambrosio blokkja még kozmetikázta az eredményt, ezek ellenére is hátrányba kerültünk (22-25, 0-1).

A második szettre maradt Erzen és Ambrosio párjaként Juhár, a vendégek pedig megtették azt a szívességet, hogy egymás után hármat rontottak (5-2). Sok volt a hiba mindkét oldalon, a szombathelyiek két okos Takács-támadással, valamint egy blokkról lecsorgó labdával egyenlítettek, s egy nagy blokkal a vezetést is átvették (7-8). Erzen első pontja után már mi voltunk előnyben, de mivel szélső ütőinken kívül egyik támadó sem nyújtott megfelelő teljesítményt, nem tudtunk elszakadni ellenfelünktől (14-13). Abdulazimova két ászával és egy ász értékű szervájával aztán ez is sikerült (18-13), a hajrában Ana Tiemi egy ízben lábbal mutatott be bravúros mentést, drukkereink pedig hamarosan az egyenlítésnek tapsolhattak (25-16, 1-1).

A harmadik játékrész kapitányunk ászával indult, de amikor Takács is nyitott egy ugyanilyet, már két ponttal a vendégek vezettek. Előbb Erzen, majd Abdulazimova volt egymás után kétszer eredményes, s Török ászával egyenlítettünk is (7-7). Egy hazai ász, a túloldalon egy rossz feladás volt az, ami időkérésre kényszerítette Bedőcsöt (12-9), de három Vasas-hiba után Gluszak is jelzett (12-12). Kétpontos hátrányban visszatért Villám, de Abdulazimova volt az, aki tartotta bennünk a lelket: előbb a hálónál volt eredményes, majd megint ászt nyitott (19-19). Ászaink mellett rengeteg szervát rontottunk, kulcspillanatokban is, éppen ezért kiélezett végjátékba torkollt a csata, és bár a Haladásnak volt egy szettlabdája, Török két pontjával fordítottunk, majd egy rossz vendégérintésnek köszönhetően behúztuk az etapot (26-24, 2-1).

A negyedik játszmára Bedőcs Gergely Sophie Wallner személyében új liberót jelölt ki, a helyén Milana Reljic folytatta ütőként. A több perces közjáték ellenére villámrajtot vettünk (3-0), de ezen az estén a Haladás egy pillanatra sem adta fel (5-5). Cicic Marija sánca után Takács vágott be keresztbe egy labdát, Gluszak pedig ismét ingerülten jelezte, mondandója van (6-9). Fáradtan mozogtunk, a támadásbefejezéseink egyre kevésbé ültek, a vendégeknek pedig szinte minden bejött (7-12). Hatpontos hátrányban fújtunk riadót, Török, Villám, Ambrosio majd megint Török hol egy jó támadással, hol egy blokkal, hol egy támadással előbb kiegyenlített, majd vezérletükkel a vezetést is átvettük (17-14). A zöld-fehérek még egyszer visszakapaszkodtak egy pontra, de nem estünk össze, és miután a vendégek másodedzője még egy piros lapot is kapott, így közel kerültünk a három ponthoz (22:18) – ezt végül a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Mária Kostelanská ászával szereztük meg (25-20, 3-1).

Folytatás szerdán 19 órakor a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, hazai pályán a Balatonfüred ellen.

—————————————————————————————-

EXTRALIGA, 11. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Hungast-Haladás 3-1 (-22, 16, 24, 20)
Folyondár utca, 150
néző. Vezette: Szabó Zs., Adler

Vasas: Ana Tiemi 4, Kostelanská 22, Ambrosio 5, Villám L. 7, Török 17, Abdulazimova 15. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Mihály, Erzen 5. Vezetőedző: Jakub Gluszak

Haladás: Asceric 11, Cicic 7, Takács B. 9, Kinser 14, Kalman 16, Wallner 7. Csere: Lojen (liberó), Reljic 1, Kolada 1, Bokor. Vezetőedző: Bedőcs Gergely

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Egy nemzetközi mérkőzés után mindig nehéz az első hazai bajnoki, mert azok nagyon sok mentális és fizikai energiát emésztenek fel. Nem játszottunk jól, de a lényeg a három pont megszerzése volt.

Bedőcs Gergely: – Ma is elhúztuk magunk előtt a mézesmadzagot. Egyre jobban játszunk, egyre szebb dolgokat csinálunk, de a csapat is egyre feszültebb attól, hogy így sem tudunk mérkőzést nyerni.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató