A hét elején szerződtetett átlónk jó teljesítménnyel hálálná meg a belé vetett bizalmat.

Idáig nem nagyon volt szokás, hogy csapatunk szezon közben szerződtetett új játékost, ám Panagiota Dioti sérülése és Szabó Adrienn távozása miatt ez ezúttal szükségessé vált.

A vezetőség a szlovén válogatott 21 éves átlójával, a nálunk a 2-es mezszámot választó Darja Erzennel állapodott meg, aki csütörtökön Temesváron már be is mutatkozott piros-kékben, és mivel a magyar játékengedélye is elkészült, vasárnap a Haladás ellen, és jövő szerdán a Balatonfüreddel szemben a Magyar Kupában is pályára léphet.

"Magamnak és az itteni vezetőségnek, szurkolóknak is szeretnék bizonyítani” – fogalmazott pénteken honlapunknak Darja, aki tavaly Formis Rogozában szerepelt, idén azonban a Vasas előtt nem volt csapata.

"Az előző szezonom csodálatos volt, a Maribor kölcsönjátékosaként játszottam a Formisban, amellyel bronzérmet nyertünk a bajnokságban. Végezhettünk volna előrébb is, de így is szép eredmény volt” – elevenítette fel a tavasszal történteket újdonsült játékosunk, aki tavaly nyár végén U23-as vb-ezüstérmet nyert a szlovéniai világversenyen.

"Idén nyáron már a felnőtt válogatottban is számoltak velem, és azt kell mondanom, életem legjobb formájában voltam, amikor – elsősorban a túl nagy terhelés miatt – összeszedtem egy sérülést, így bár a Mediterrán Játékokon még ott voltam a csapattal, az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőkről végül lemaradtam” – mesélte Darja, akire a selejtezők januári folytatásakor ismét számít Alessandro Chiappini, a szlovénok olasz szövetségi kapitánya.

Fiatal játékosunk hozzátette, Rogozában az edző miatt nem akart maradni, a sérülése miatt pedig nem igazán vállalta mostanáig egy klub sem a kockázatot, hogy leigazolja. Gyorsan igyekezett azonban mindenkit megnyugtatni: száz százalékban gyógyultnak nyilvánították, az elmúlt hónapok felkészülése alatt – amikor két olasz csapatnál, közte az első osztályú Filottranónál készült – semmiféle problémája vagy fájdalma nem volt.

"Egy pillanatig sem gondolkoztam, amikor a Vasas megkeresett, azonnal igent mondtam. Annyit tudtam, hogy Jakub Gluszak személyében igen jó edzője van a csapatnak, ez pedig nekem elég volt. Köszönöm, hogy ő és a vezetőség bízik bennem, én pedig minden erőmmel azon leszek, hogy megháláljam ezt a bizalmat” – jelentette ki 190 centiméterével legmagasabb játékosunk.

"Szabó Adrienn döntését követően átmenetileg Manninger Luca vette át helyét a felnőtt keretben, viszont Luca amellett hogy iskolába jár, az U21-es és az U19-es csapatnak is meghatározó embere, ez pedig hosszú távú megoldásként egyelőre nem működött volna. Magyar játékost ilyenkor már lehetetlen igazolni, így jött képbe Darja, aki hamar meggyőzte Jakub Gluszakot arról, hogy akár hosszabb távon is fontos tagja lehet a csapatnak, ezért esett rá a választásunk”– fogalmazott honlapunknak az átigazolásról Sarlós Márton ügyvezető.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató