Varázslatos este

Ellentmondást nem tűrő játékkal győztük le a Temesvárt.

Csapatunk nagy várakozással tekintett újabb nemzetközi mérkőzésünk elé, melyet a román Temesvár csapatával, a Folyondár utcában vívtunk a legjobb 32 között, a párharc első felvonásán.

Nálunk Panagiota Diotin kívül mindenki játékra jelentkezett, ellenfelünk szerb ütőjátékosa, Katarina Jovanovic vízumproblémák miatt nem tarhatott csapatával.

Villámrajtot vettünk, Mária Kostelanská bombája után kapitányunk, Ana Tiemi jó nyitásaival azonnal elléptünk (4-0). A románok is jó nyitásokkal zárkóztak, de előbb Nuria Lopes da Silva, majd Ayshan Abdulazimova blokkolt remekül, így nem tudott egyenlíteni a rivális (7-6). Kostelanská hátsó soros bombája után kért időt a vendég vezetőedző, Bogdan Paul (10-6), de a nyitásrontásaink ellenére is tovább nőtt a különbség (15-8). Az ismételt vendég játékmegszakítást két Abdulazimova-ász követett (18-9), s a szett végén szurkolóink ki is számolhatták a románokat (25-14, 1-0).

A második felvonás eleje korántsem volt ilyen könnyed, a Timisoara tartotta magát (4-4), ám Török Kata szervái után mégis időt kértek (8-4). Ana Tiemi, majd Kostelanská hatalmas blokkjával léptünk még jobban meg a temesváriaktól (10-4), akik képtelenek voltak elkerülni a hálónál magasodó falat: sorozatban négy pontot érő sáncot mutattunk be, mire drukkereink ismét kiszámolták a vendégeket (15-5). A folytatás sem hozott sok változást, pedig a Timisoara feladót is cserélt: tükörsimán, 45 perc után máris kétszettes előnyben voltunk (25-15, 2-0).

A harmadik etap pár rossz vasasos nyitásfogadással indult (4-5), s Jakub Gluszak hamarosan – a mérkőzés során először – megnyomta a csengőt (5-8). Ana Tiemi megint kiosztott egy hatalmas blokkot, majd Török nyitott két kiválót, így Bogdan Paul is jelezte, tanácsokat adna játékosainak (10-11). Villám Lilla előbb egy szörnyű, majd egy remek megoldással jelentkezett, s Kostelanská 16. pontjával kiegyenlítettünk (13-13). Messze ekkor röplabdáztak legjobban a vendégek, akik rendre vezettek is (17-19). Gluszak ismét időt kért (18-20), de buta hibánknak köszönhetően szépített a román együttes (22-25, 2-1).

A negyedik játszmát megint összeszedett játékkal kezdtük, nyitásaink és blokkjaink megint a helyükön voltak (6-4), s a román csapat vezetőedzője elégedetlenül nyomta meg a jelzőberendezést (9-5). Kostelanská ejtése után megint ez a jelenet játszódott le (12-6), majd amikor Maeva Orle jó ütésével háromra olvadt az előny, Gluszak is megállította az összecsapást (13-10). Tartotta a lépést együttesünkkel a Temesvár, amely folyamatosan Törököt kereste nyitásaival: válogatott ütőnk emberfeletti munkát végzett fogadásban (16-14), s amikor Abdulazimova szervált néhány jót, közel kerültünk a győzelemhez (21-14). Az utolsó labdamenetek szurkolóink folyamatos éneklése mellett telt, s hamarosan örülhettünk az újabb győzelemnek (25-18, 3-1).

Folytatás vasárnap 17 órakor a címvédő Békéscsaba ellen, ismét hazai pályán, az Extraliga 10. fordulójában.

————————————————————————————–

CHALLENGE KUPA, FŐTÁBLA, 1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – UVT Agroland Timisoara (román) 3-1 (14, 15, -22, 18)
Folyondár utca, 150 
néző. Vezette: Zguri (albán), Todorov (bolgár)

Vasas: Ana Tiemi 9, Kostelanská 22, Da Silva 6, Villám L. 9, Török 11, Abdulazimova 15. Csere: Bozicevic (liberó), Mihály. Vezetőedző: Jakub Gluszak

Timisoara: Petra 3, Orle 17, Lupescu 7, Iancu 8, Koseková 1, Carbuneanu 5. Csere: Pusic (liberó), Miclaus 6, Vasilica 3, Radu, Orlandea 3. Vezetőedző: Bogdan Paul

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Alapvetően nagyon elégedett vagyok a csapattal, még ha a harmadik szett vége felé a koncentrációnk kissé ki is hagyott és sok buta hibát elkövettünk. Büszke vagyok a lányokra, hogy a negyedik játszmában ki tudtunk ebből lábalni, s taktikát betartva, igazi csapatmunkával kiharcoltuk a győzelmet, így pedig pozitív élményekkel utazhatunk a jövő heti visszavágóra.

Bogdan Paul: – Nem lehet egy meccset a harmadik szettben elkezdeni, és nem lehet ennyi hibával sem játszani. A rossz nyitásfogadásnak köszönhetően szenvedtünk ma vereséget. Sokat kell javulnunk a jövő heti visszavágóig

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató