Ez kemény dió lesz

Szerb világbajnoka is van nemzetközi riválisunknak, a Temesvárnak.

Két héttel a Rogoza elleni csodás, aranyszettes továbbjutás után ismét nemzetközi mérkőzésre készülnek női röplabdázóink: csapatunk szerdán 17.30-kor a Folyondár utcában fogadja a Challenge Kupa főtáblájának első körében a román UVT Agroland Timisoara együttesét.

A magyarnál egyelőre jegyzettebb román első osztályban – ahol ott játszik többek között az előző szezonban BL-döntős Alba Blaj, illetve az idei BL-sorozatban szereplő CSM Bucuresti is – a temesvári klub nem rajtolt különösebben jól, hiszen az első öt bajnokijából csak kettőt tudott megnyerni. Szerdai ellenfelünk, mely az előző idényt az ötödik helyen zárta, a legutóbbi fordulóban a helyi derbin, hazai pályán maradt alul 3-2-re a Lugossal szemben.

A hazai bajnokságban való egyelőre gyengébb szereplés ellenére azonban kár lenne leírni ellenfelünket, hiszen Bogdan Paul együttese igen komoly játékerőt képvisel. A csapat legnagyobb neve vitán felül Teodora Pusic: a szerb liberó – aki az előző idényben még Sándor Renáta csapattársa volt Stuttgartban – bő egy hónappal ezelőtt világbajnoki címet ünnepelhetett hazája válogatottjával.

"Teo egy intelligens és jól képzett játékos, aki nagyon jó alapot tanult, és mivel a szerb válogatott tagja, jó edzéseken fejlődhet minden nyáron” – adott riválisunk röplabdázójáról rövid jelentést honlapunknak Sándor Renáta.

Rajta kívül három idegenlégiós foglalkoztat a Timisoara: Pusic honfitársa, a négyes ütő Katarina Jovanovic Románián kívül Franciaországban és Fehéroroszországban is játszott; a 40-szeres válogatott francia átló (olykor center), Maëva Orle ezt megelőzően hazája élcsapataiban röplabdázott, s az előző idényben Pallag Ágnes klubtársa volt Párizsban; a szlovák feladó Barbora Kosekova pedig még ismerősebb lehet, hiszen tavasszal még a Békéscsabában játszott. A keret többi tagja mind román, mindegyikük volt felnőtt- vagy utánpótlás-válogatott.

Ugyan együttesünknek a vasárnapi, Jászberénnyel szembeni mérkőzés óta nem volt sok ideje a felkészülésre, de a Jakub Gluszak vezette szakmai stáb így is alaposan kielemezte a játékukat, rengeteget videóztak az elmúlt két napban, így minden adott ahhoz, hogy minél jobb eredményt érjünk el hazai pályán a Timisoara ellen. Erre nagy szükség is lesz, hiszen várhatóan sok mindenre számíthatunk a jövő csütörtöki visszavágón, de barátságos vendégszeretetre semmiképp.

A teljes árú jegyek – mivel utánunk a Pénzügyőr is pályára lép az orosz Belogorje Belgorod ellen – 2000 forintba kerülnek, míg a kedvezményes belépőkért 1500 forintot kell fizetni.

Teremtsünk igazi pokoli hangulatot a Folyondárban!

Fotó: Timisoara Facebook-oldala

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató