Berényben is csak kicsit hibáztunk

Egy tükörsimán elvesztett szettet leszámítva magabiztos győzelmet arattunk.

Az Extraliga kilencedik fordulójában Jászberénybe látogattunk. A fél szemmel már a Temesvár elleni, szerdai Challenge Kupa-mérkőzésre készülő csapatunk szokásos összeállításában lépett pályára. A hazaiaknál a beteg Petőváry Panni helyett Riczkó Gabriella kezdett átlóként.

Sok hibával kezdtek a tabellán ötödik jászságiak, de Török Kata is tett arról, hogy hamar előnyhöz jussunk (4-7). Mária Kostelanská is beköszönt kétszer, így Deme Gábor, a hazaiak vezetőedzője időt kért (6-10). Nuria Lopes da Silva támadott vissza egy átszálló labdát, majd a hazaiak hibáztak támadást, így Deme ismét megnyomta a csengőt (8-17). Ayshan Abdulazimova blokkja után lett tíz a különbség a csapatok között (11-21), s az ő támadásával nagy fölénnyel nyertük meg a szettet (12-25, 0-1).

A második játszma elején jobban tartották magukat a hazaiak, és bár később Abdulazimova ászával néggyel is vezettünk, nem tudtuk tartósan leszakítani riválisunkat (9-11). Amikor da Silva sáncával megint négy lett a differencia, Deme magához rendelte csapatát (10-14). Mihály Dorka jött nyitni, de a hazaiaknak volt több szerencséje a szervákkal: két hálóról lecsorgó labdamenet-indítás, majd Pintér Andrea ásza után mi kértünk időt (15-15). Ana Tiemi blokkja után Deme tett ugyanígy (15-18), de a következő labdamenetben liberónk, Nikolina Bozicevic behulló labdáját így is benézték játékosai. Villám Lilla nyitósorozata ugyan az első szettlabdánknál véget ért, de így is közönségszórakoztató, látványos játékkal zsebeltük be néhány pillanattal később az újabb részsikert (16-25, 0-2).

A harmadik etapot jól kezdte a vendéglátó (5-2), így Gluszaknak hamar mondandója támadt. Pintér egymás után két ászt szervált, így tetemes lett a Jászberény előnye, amikor lengyel edzőnk ismét időt kért (8-2). Ambrosio Melani váltotta da Silvát, majd Abdulazimova két jó nyitása után gondolta úgy Deme Gábor, hogy megszakítja a mérkőzést (10-6). A hazaiak szerváival nem igazán tudtunk mit kezdeni, így – a nyitásfogadás stabilizálásának reményében – pályára lépett Mihály Dorka, majd egy labdamenettel később Durst Anna is (16-8). Bántóan nagy lett a különbség a csapatok között (18-8), és a végjátékban sem sikerült közelebb zárkóznunk, így szépítettek a hazaiak (25-13, 1-2).

A negyedik felvonásra visszajött a kezdőcsapat, és ők, valamint az egyre inkább belelkesülő hazaiak fej fej mellett haladtak (5-5). Hol itt, hol ott esett két-két pont, ám amikor Abdulazimova leforgott nyitni, egymás után szereztünk hármat, így Deme időt kért (8-11). Ismét sokat hibáztak a jászságiak, Villám és da Silva pedig könyörtelen volt a hálónál, majd amikor Török is hozzátette 15. pontját a meccshez, megint négy volt az előnyünk (13-17). A szett végjátékában ugyan kapaszkodott a Jászberény, de Abdulazimova és da Silva tettek arról, hogy sok izgulnivalónk már ne legyen: a harmadik játszma rövidzárlatát leszámítva összességében magabiztos játékkal hoztuk el a három bajnoki pontot riválisunk otthonából (16-25, 1-3).

Folytatás szerdán 17.30-kor a Challenge Kupában a román Timisoara ellen – a Folyondár utcában.

——————————————————————————————————–

EXTRALIGA, 9. FORDULÓ
Jászberény VT – Vasas Óbuda 1-3 (-12, -16, 13, -16)
Jászberény, 200
néző. Vezette: Szabó Zs., Kiss Z.

Jászberény: Riczkó 1, Jakovcsuk 11, Pintér A. 13, Petrenkó 7, Cveticanin 9, Devaney 3. Csere: Lékó (liberó), Petőváry 4. Vezetőedző: Deme Gábor

Vasas: Kostelanská 11, Da Silva 9, Villám L. 6, Török 16, Abdulazimova 17, Ana Tiemi 4. Csere: Bozicevic (liberó) 1, Mihály, Ambrosio 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Deme Gábor: – Az első három játszma értékelhetetlen volt, mert az első kettőben a mi alapjátékunk volt gyenge, a harmadikban pedig a Vasasé. A negyedik szettben kialakult játék, ám akkor sajnos mi hibáztunk többet, így ellenfelünk megérdemelten győzött.

Jakub Gluszak: – Az első és a második szettben nagyon jól játszottunk, kiválóak voltak a szerváink és agresszív volt a sáncunk. A harmadik játszmában nagyon keményen játszott a Jászberény, illetve ekkor problémáink voltak a nyitásfogadással, a negyedik szettben azonban visszatértünk a saját játékunkhoz és ismét teljes agresszivitással röplabdáztunk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató