Közel az elődöntő

Egy szett volt csak szoros a Balatonfüred otthonában az MK-megyeddöntőben.

A Magyar Kupa-találkozóra visszatért Ambrosio Melani, így ismét 12 játékossal vártuk az NB I ötödik helyén álló Balatonfüred elleni első, idegenbeli megmérettetést. Jakub Gluszak vezetőedző a megszokott kezdőcsapatát küldte pályára.

Magabiztos támadásbefejezésekkel kezdtük a találkozót, Török Kata jó ütései után kért időt először a hazaiak vezetőedzője, Milodanovic Andrea (1-7). A füredi játékosok nem igazán tudták elkerülni a blokkunkat, így Villám Lilla nyitósorozata 10-1-es vezetésünknél ért csak véget. Ana Tiemi ezúttal is remek labdákkal szolgálta ki társait, így hamarosan tízpontos különbséget mutatott az eredményjelző (6-16). Milodanovic újabb játékmegszakítása ellenére is az utolsó labdamenetekben is közönségszórakoztató akciókat vezettünk, így alig negyedóra után máris vezettünk (12-25, 0-1).

A második szettet dekoncentráltan kezdtük, kaptunk két ászt egymás után (5-3), de Nuria Lopes da Silva blokkjával hamarosan egyenlítettünk (7-7). A kezdeti megilletődöttséget levetkőzték a házigazdák, szépen tartották magukat, egyre ponterősebben röplabdáztak, de mivel – elsősorban Ayshan Abdulazimova révén – mi is így tettünk, azért vezettünk (12-14). A középső harmad is hasonlóan telt, Mária Kostelanská volt az, akinek ütése nyomán először vezettünk hárommal (16-19), ám nem sokkal később – épp szlovák légiósunk rontása után – Gluszak megnyomta a csengőt (19-20). A játszma hajrája már egyértelmű Vasas-fölényt hozott, s végül magabiztosan arattuk újabb részsikerünket (21-25, 0-2).

A harmadik felvonás elején ismét a a nyugodt Vasast láthatták az egész összecsapást végigszurkoló drukkereink, így Milodanovic hamar magához rendelte lányait (3-8). Tanácsai használtak, mert csapata egy jó Sours-blokkal négy pontra zárkózott. A folytatásban da Silva percei következtek, portugál centerünk sikeresen támadott, majd blokkolt, és amikor Török gyakorlatilag blokk nélkül üthetett be egy labdát, megint nyolcra hízott a különbség (7-15). A mérkőzés utolsó periódusában már csak a végső differencia volt a kérdéses: ez végül a beálló Durst Anna irányítása mellett tizenkét pontos lett (12-25, 0-3).

Folytatás vasárnap 17 órakor a Jászberény otthonában az Extraliga 9. fordulójában.

——————————————————————————————————————-

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Szent Benedek-Balatonfüred RA – Vasas Óbuda 0-3 (-12, -21, -13)
Balatonfüred, 50
néző. Vezette: Mezőffy, Barabás

SZBBRA: Sours 7, N. Skoric 4, Jezerniczky 6, Yslany Kelly 2, M. Skoric 9, Vasvári E. 2. Csere: Fáth (liberó). Vezetőedző: Milodanovic Andrea

Vasas: Kostelanská 10, Da Silva 12, Villám L. 6, Török 8, Abdulazimova 17, Ana Tiemi 5. Csere: Bozicevic (liberó), Mihály, Durst A. Vezetőedző: Jakub Gluszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Rövidebb szakaszoktól eltekintve jól röplabdáztunk. Péntektől a Jászberényre készülünk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató