Ezúttal 3-1-re vertük a Nyíregyházát

Megfogyatkozott csapatunk egy rövid dekoncentráltságtól eltekintve magabiztosan győzte le a Nyíregyházát.

Listavezető csapatunk alaposan megfogyatkozott vasárnapra: Ambrosio Melani betegség, Szabó Adrienn tanulmányi okok miatt nem volt jelen az összecsapáson, míg Panagiota Dioti vállsérülése miatt csak a pálya végéből nézte a rangadót. Ott volt ugyanakkor a cseresarokban Boros Réka és Manninger Luca is.

A honlap közönségszavazása alapján a TFSE elleni mérkőzés legjobbja Ayshan Abulazimova lett, a Rogozával szembeni emlékezetes találkozó díját pedig Mária Kostelanská kapta.

Idegesen, sok hibával kezdtünk, Nuria Lopes da Silva blokkjával iratkoztunk fel az eredményjelzőre 0-4 után, de Jakub Gluszak két labdamenettel később így is megnyomta a csengőt (1-6). Török Kata és Villám Lilla támadásaival zárkóztunk közelebb (7-8), majd da Silva villant előbb centerpozícióból kétszer is, és ő volt az, akinek az ászával egyenlítettünk is (13-13). Török blokkja után Hollósy László időt kért (15-14), s a két együttes a közvetlen hajráig nem tudott elszakadni egymástól (19-19). Egy hosszú labdamenet, majd da Silva második ásza után Hollósynak volt mondanivalója (21-19), Török két támadásával mégis három lett közte (23-20). Egy szettpontot ugyan hárítottak a nyírségiek, Ana Tiemi másodikra áthúzott labdájával viszont nem tudtak mit kezdeni, így miénk lett a nyitófelvonás (25-22, 1-0).

A második etap elején sokat rontottak a vendégek, de szép megoldásokkal kompenzálni tudták ezeket, így Tiemi kettős érintése után egál volt (8-8). A játszmabeli harmadik nyíregyházi nyitásrontás után az addig guggoló Hollósy László leült a földre, így adva játékosai tudtára, hogy nem elégedett a látottakkal. Ennek ellenére a kanadai Jazmine White sáncával mégis átvette a vezetést riválisunk, Varga Eliza akciója után pedig Gluszak időt kért (10-12). Egy szabolcsi rontás kellett, hogy elforogjunk (11-14), de mivel a játékunk láthatóan szétesett, Gluszak megint magához rendelte tanítványait, és ekkor már hangját is felemelte (11-16). Villám ütése nyomán háromra zárkóztunk, Hollósy azonnal jelezte, mondanivalója van (14-17). A végén mínusz ötről előbb visszajöttünk háromra (18-21), majd 20-24-nél őrült hajrába kezdtünk: Kostelanská akcióival és az egészen parádésan röplabdázó da Silva blokkjaival összesen öt játszmalabdát hárítottunk, mielőtt mi a másodikat egy szélesre szálló vendégakcióval kihasználva 2-0-s előnybe kerültünk, ezzel eldöntve, hogy akármi lesz a találkozó végkimenetele, a tabella élén maradunk (28-26, 2-0).

A harmadik játékrészt négy rossz megoldással indítottuk, így villámgyorsan érkezett a hazai időkérés (1-5). A pihenőt követően a szabolcsiak rontottak párat (5-6), így Kostelanská támadásánál már Vasas-előnyt mutatott az eredményjelző (8-7). Török ásza után Hollósy pályára küldte Tanja Maticot, majd időkérést jelzett, később egy bírói ítéletet reklamált a teljes vendégcsapat – nem biztos, hogy jogtalanul. Varga tizenhatodik pontjával egyenlített riválisunk (11-11), majd Brisebois ászával a vezetést is átvette (14-15). Ana Tiemi hatalmas blokkot osztott ki, majd Varga a hálóba püfölt egy támadást, így Hollósy másodszor is időt kért (17-15). Teljesen megzavarodott a Fatum (19-15), de két hiba nálunk elég volt ahhoz, hogy még ne dőljön el meccs (20-17). Négypontos fórnál megnyugodhattunk, de csak pár pillanatra, ugyanis ezúttal a Nyíregyháza kezdett nagy finisbe (22-21),.Gluszak időkérése után elforogtunk., ugyanakkor a csereként beállt Szabó Lili ászával a vendégek előbb szettlabdához jutottak, majd egy rontott hazai ütés nyomán meg is nyerték azt és szépítettek (23-25, 2-1).

Abdulazimova szállította a negyedik játszma elején a pontjainkat (7-6), Hollósy László pedig rövid időn belül elhasználta mindkét időkérését (12-8). Da Silva jó nyitása után azeri válogatottunk húzta át a labdát másodikra (14-9), a vendégek pedig megint rengeteget rontottak, mi meg köszöntük szépen a lehetőséget (17-11). Kettőt cserélt riválisunk, Olivera Medic átlóként tért vissza, s érkezett Ancsin Kitti is. Lányaink minimális hibaszámmal röplabdáztak (21-15), ez pedig az utolsónak bizonyuló felvonásban elég volt ahhoz, hogy – Abdulazimova ejtésével – három pontot érő győzelmet arassunk a szabolcsiak felett (25-18, 3-1).

Folytatás csütörtök este hattól Balatonfüreden a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

———————————————————————————-

EXTRALIGA, 8. FORDULÓ
Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 3-1 (22, 26, -23, 18)
Folyondár utca, 400
néző. Vezette: Adler, Vári

Vasas: Ana Tiemi 5, Kostelanská 17, Da Silva 17, Villám L. 8, Török 8, Abdulazimova 16. Csere: Bozicevic (liberó), Mihály. Vezetőedző: Jakub Gluszak

Nyíregyháza: Francesco 2, O. Medic 5, Kalicanin 6, Varga 22, Brisebois 16, White 11. Csere: Tóth F. (liberó), Ancsin, Matic 3, Szabó L. 1, Lászlop. Vezetőedző: Hollósy László

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Nem kezdtünk jól, de aztán taktikusabban, nyugodtabban röplabdáztunk, míg a nyíregyháziak hibázni kezdtek, hiszen nyomás alatt tartottuk őket. Jól szerváltunk, jól védekeztünk, ezért elbizonytalanodtak támadásban. Azt mondtam a lányoknak, a végsőkig kell harcolni. A harmadik játszmát inkább elfelejteném, mert nagyon mérges leszek tőle… A legfontosabb a három pont!

Hollósy László: – El kell ismerni, hogy a Vasas erősebben játszott, teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Mi sajnos a döntő helyzetekben rendre rosszul választottunk, az választ rosszul, aki bátortalan. A magas labdáknál vagy a döntő szituációkban, amikor be kellett volna fejezni, a Vasas jobban akart, jobban felszedte a labdákat. Nincsenek véletlenek, a Vasas jelenleg előbbre tart, dolgozunk azon, hogy ez változzon.

Az állás: 1. Vasas Óbuda 22 pont/8 mérkőzés, 2. Swietelsky-BRSE 17/9, 3. Fatum Nyíregyháza 16/8, 4. UTE 13/8, 5. Jászberény 7/8, 6. Hungast-Haladás 0/9

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató