Mindenből csillagos ötös

Csodás játékkal jutottunk főtáblára a Challenge Kupában.

A Formis Rogoza elleni visszavágóra felépült csapatkapitányunk, Ana Tiemi, Juhár Dalma viszont lázas beteg lett, így nem tudta vállalni a játékot az Angyalföldi Sportcentrumban megrendezett találkozón.

A képlet egyszerű volt: nekünk négy szett kellett a továbbjutáshoz, a Rogozának elég volt kettő a rendes játékidőben, vagy az aranyjátszma.

Magabiztosan kezdtünk, amit már az első mérkőzésen is kért vezetőedzőnk, Jakub Gluszak – miszerint nyissunk jól –, ezúttal maximálisan megvalósították a lányok, így a vendégek hamar időt kértek (8-4). A szlovének ezt követően gyorsan közelebb is zárkóztak, de Ana Tiemi két ásza után megint megnyugtatóvá nőtt az előnyünk (15-10). Riválisunk vezetőedzője ismét szünetet rendelt el, majd nem sokkal később egy kommunikációs hiba után Gluszak tette meg ugyanezt (19-17). A hajrá már egyértelmű Vasas-fölényt hozott, ellenfelünk mindössze egy pontot szerzett (25-18, 1-0).

A második etap kiélezettebb küzdelmet hozott, riválisunk többször vezetett is (5-7), majd Panagiota Dioti egy vonalütésnél a vállát fogva a földön maradt, és nem tudta folytatni a játékot (6-8). A helyére Török Kata érkezett. Az ezt követő középjátékban végig maradt ez a különbség az együttesek között, a kétpontos differenciát nem igazán tudtuk csökkenteni, vagy amikor kiegyenlítettünk, a vezetést nem tudtuk átvenni (15-15). Gluszak időkérései ellenére viszonylag hamar nagyra nőtt a hátrányunk (15-19), az egyre jobban játszó, és a szerencsével sem hadilábon álló vendégek kettős cserénk ellenére is egy játszmára kerültek a továbbjutástól (18-25, 1-1).

A harmadik szett elejére úgy tűnt, csapatunk túltette magát a Dioti elvesztését jelentő kisebb sokkon, és hamar előnybe kerültünk (8-6). Riválisunk ugyan néhány jó akcióval közelebb zárkózott, de a kiválóan röplabdázó Ana Tiemi szervasorozatára nem volt válaszuk, így ezt a játszmát nagy fölénnyel besöpörtük (25-13, 2-1).

A negyedik felvonást remekül kezdtük, szinte pillanatok alatt 4-0-t mutatott az eredményjelző. A szlovének elsősorban az ezen az estén igen ponterős Danijela Dzakovic révén tartották a lépést csapatunkkal, míg nálunk Mária Kostelanská volt az, aki kiemelkedően játszott: ha kellett keresztbe, ha kellett vonalban támadott, s több olyan akciója volt, ami után a Rogoza játékosai tanácstalanul néztek egymásra, hogy mitévők legyenek (16-10). A jól szerváló röplabdázóink közül ezúttal Ayshan Abdulazimova volt, aki remek nyitássorozattal vétette magát észre, ennek is köszönhettük, hogy kiharcoltunk az aranyszettet (25-17, 3-1).

A tizenöt pontig tartó ráadásban ismét villámrajtot vettünk (4-0), de a szlovén időkérést követően pillanatok alatt egyenlő lett (5-5). Ismét Kostelanská cipelte hátán a csapatot, a kiváló feladásoknak hála szinte végig egyes blokknál támadhatott, amelyekből nem is hibázott (8-6). A térfélcsere utáni első labdamenetet a szlovén együttes nyerte, ezt követően azonban esélye sem volt a saját szurkolói előtt extázisban játszó csapatunkkal szemben, amely megfordította, és Abdulazimova nyitássorozata végén egy ásszal lezárta a párharcot, és készülhet a román Agroland Timisoara elleni párosmeccsre (15-7).

Folytatás vasárnap 17 órakor az Extraliga tabelláján második Nyíregyháza elleni bajnoki rangadón, hazai pályán.

————————————————————————————————–

CHALLENGE KUPA, SELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
Vasas Óbuda – Formula Formis Rogoza (szlovén) 3-1 (18, -18, 13, 17) – aranyjátszma: 15-7
Angyalföldi Sportcentrum, 400
néző. Vezette: Steinmetz (német), Cormie (skót).

Vasas: Ana Tiemi 7, Dioti 6, da Silva 9, Villám L. 16, Kostelanská 21, Abdulazimova 13. Csere: Bozicevic (liberó), Török 10, Szabó A., Durst A., Mihály 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak

Rogoza: Ajnihar, Dzakovic 22, Bavdaz 7, Kosenina 10, Vovk 15, Tupikina 5. Csere: Sesel (liberó), Milosavljevic, Zdovc Sporer, Trlep, Stampar. Vezetőedző: Teobald Pajnik

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – Tudtuk, hogy az elejétől kezdve agresszívan kell játszanunk, és ezt sikerült is megvalósítani, nagyon jól védekeztünk, mindenben jól teljesítettek a lányok. A második játszmában megsérült Panagiota Dioti, és tudtuk, nemcsak a győzelemért, érte is játszunk. Sokkal jobbak voltunk, mint a szlovéniai meccsen, de alapvetően a kulcs a szívünk volt: ezúttal teljesen más csapatot láttam, a szívünkkel győztünk.

Teobald Pajnik: – Ma jobb volt a Vasas, nagy nyomást helyezett ránk a szervákkal, mi pedig nagyon rosszul fogadtunk. Ez változott: az ellenfelünk sokkal jobban nyitott, mi meg sokkal rosszabbul fogadtunk, így nem volt esélyünk a győzelemre.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató