Erődemonstráció Újpesten

Csapatunk kiválóan játszva győzte le a több kulcsemberét nélkülöző lila-fehéreket.

Egyik csapat sem legerősebb összeállításában lépett pályára: nálunk a feladó – és csapatkapitány – Ana Tiemi még nem épült fel teljesen combsérüléséből, míg a túloldalon Lousiane Souza Ziegler betegség, a másik négyes ütő, Nelmaira Valdez pedig a reggeli edzésen összeszedett sérülése miatt nem állhatott Kántor Sándor vezetőedző rendelkezésére.

A két csapat Folyondár utcai találkozóján szűk egy hónapja, emlékezetes meccsen a lila-fehérek diadalmaskodtak 3-2-re.

Nálunk feladóként Durst Anna, szélen Panagiota Dioti és Mária Kostelanská kezdett.

A találkozó elején mindkét együttes jó hatékonysággal fejezte be támadásait, így nem alakult ki közöttük nagy különbség (6-6). Dioti és Villám Lilla pontjaival mi tudtunk előbb jelentősebb különbséget kialakítani, Kántor Sándor nem is várt az időkéréssel (9-13). A csereként beálló Mihály Dorka ismét ásszal jelentkezett (11-17), Kántor egy hazai hibát követően nyomta meg másodszorra a csengőt (13-19). Dioti révén a szettben másodszor szereztünk úgy pontot, hogy egy védekezésből egyből visszapattanó labdával nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, ám amikor Szűcs Kinga ászt szervált, Jakub Gluszak jelezte, időt kér (18-21). A hajrában Dioti támadásaival növeltük előnyünket, majd Kostelanská ütésével előnybe is kerültünk (21-25, 0-1).

A második etapot is koncentrált játékkal indítottuk, a be-becsúszó nyitásrontásokon kívül keveset hibáztunk, így vezettünk (4-6). Végig agresszíven szerváltunk, épp egy Vasas-ászt követően rendelte először magához játékosait Kántor (5-8). Nuria Lopes da Silva blokkpontjával növeltük előnyünket (8-13), majd Mihály nyitott ismét ászt, amikor beállt. Villám jó szerváját követően ismét időt kért Kántor Sándor (10-17), ám válogatott átlónk még háromszor indíthatta útjára a labdamenetet, mielőtt az újpestiek el tudtak forogni (11-19). A végjátékban csak a különbség volt a kérdéses, végül de Silva kiváló centertámadásával 45 perc után már biztos volt a pontszerzésünk (14-25, 0-2).

A harmadik játékrész első labdamenete két bravúros Durst-mentést is hozott, és egy pillanatra sem engedtünk a szorításból, minden játékelemben hatalmas nyomás alatt tartottuk az Újpestet (1-5). Nem adták azonban fel a hazaiak, két pontra zárkóztak, de Kostelanská hátsó soros akciója után Kántornak volt mondanivalója (6-11). A lila-fehérek két legjobb négyes ütőjük nélkül nem igazán tudtak ellenfelei lenni koncentráltan, jól röplabdázó csapatunknak, így folyamatosan nőtt a fórunk (8-15). Ezúttal Török Kata szervált csereként beállva ászt, és mivel a koncentrációnk a mérkőzés utolsó szakaszában sem hagyott alább, a remekül teljesítő Durst Anna ászával simán vágtunk vissza az Újpestnek a korábbi vereségért (16-25, 0-3).

Folytatás szerdán, az Angyalföldi Sportközpontban a Rogoza elleni Challenge Kupa-visszavágón.

———————————————————————————–

EXTRALIGA, 7. FORDULÓ
UTE – Vasas Óbuda 0-3 (-21, -14, -16)
Megyeri út, 400
néző. Vezette: Halász E., Halász T.

UTE: Szűcs 2, Kovács L. 5, Crittenden 7, Kiss A. 1, Paradzik 11, Bleicher 5. Csere: Hangodyné Lakatos (liberó), Hoque 1. Vezetőedző: Kántor Sándor

Vasas: Durst A. 5, Dioti 16, da Silva 7, Villám L. 9, Kostelanská 7, Abdulazimova 6. Csere: Bozicevic, (liberó), Mihály 2, Török 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Kántor Sándor: – Az egy dolog, hogy Valdezre sérülés miatt nem számíthattam, de amig nem tudjuk befejezni a támadásokat, amíg nem vagyunk elég tökösek, addig nem fogunk tudni előrébb lépni.

Jakub Gluszak: – Ma azzal az agresszivítással játszottunk, amire mindig szükség lenne. Gratulálok a lányoknak, ez összehasonlíthatatlanul jobb volt, mint szerdán. Ugyanezzel a tűzzel kell játszanunk a Rogoza elleni visszavágón is, és akkor továbbjutunk. Külön kiemelném Durst Annát, aki Szlovéniában és a mai mérkőzésen is kiválóan röplabdázott és bebizonyította, hogy bármikor számíthatok rá.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató