Nem erre számítottunk

Sima vereséget szenvedtünk Rogozában Challenge Kupa-bemutatkozásunkon.

Apróbb zökkenőktől és zavaró tényezőktől eltekintve ideális körülmények között készülhettünk és várhattuk a szerda esti, rogozai összecsapást. Csapatkapitányunk, Ana Tiemi nem tudta vállalni a játékot, így helyén Durst Anna kezdett. Felépült ugyanakkor ujjsérüléséből Nuria Lopes da Silva, míg szélső poszton Török Kata és Mária Kostelanská alkotta kezdőcsapatunkat.

Villám Lilla jó nyitásaival és Ayshan Abdulazimova remek blokkjaival hamar négypontos előnybe kerültünk (0-4), de egy bekapott ászt követően egyre csökkent a fórunk (7-8), sőt, hamarosan Jakub Gluszaknak időt is kellett kérnie, mert a rivális átvette a vezetést (10-9). A nyitásfogadásunk kritikán aluli volt, így nem igazán alakult ki a mi térfelünkön semmilyen játék (14-10). Amikor ebben a játékelemben javultunk, akkor másik kettőben vétettünk több hibát is, így az egyébként jól szerváló hazaiak kedvükre szerezték a pontokat (19-12). A Rogoza jól teljesített, mi nem, így nagy arányban is megérdemelten lett a nyitó játszma a hazaiaké (25-16, 1-0).

A második felvonást Villám helyén Panagiota Diotival kezdtük, de ettől sem javult látványosan a támadójátékunk (6-3). Egy hosszú labdamenet megnyerésével – több bravúros mezőnyvédekezés bemutatása után –, valamint egy ásszal meg egy jó támadással egyenlítettünk. Hullámzott a meccs, sorozatban három pontotokat szereztek az együttesek, egy ilyen szlovén periódus után nyomta meg a csengőt másodszorra is Gluszak (15-12). Dioti jó szervái után Abdulazimovának kétszer is csak le kellett dobnia a visszajövő labdát, így ismét egyre zárkóztunk (17-16). A hazai játékmegszakítást követően görög légiósunk nyitott egy ászt, majd Török is megtette kétszer ugyanezt, így hosszú idő után először vezettünk (18-20). A szett hajrájában is jól nyitottunk, elsősorban ezeknek köszönhettük az egyenlítést (19-25, 1-1).

Da Silva pontjaival indult a harmadik felvonás, a hazaiak mestere hamar időt kért (1-5). Két fogadási és két támadási hiba jött nálunk, majd ismét da Silva pillanatai következtek, ezúttal a nyitóhelyről (5-9). Az összecsapás inkább hasonlított szervapárbajra, mintsem egy normális röplabdamérkőzésre, hiszen ezt követően mi kaptunk három ászt (10-10). Ismét szétesett a játékunk, sem fogadásban, sem támadásban nem teljesítettünk megfelelően, így a hazaiak jelentős különbséget építettek ki Ana Vovk nyitássorozatával (18-10). Diotit Villám váltotta, de a csere ezúttal sem segített rajtunk, így – bár öt pontra még feljöttünk – a szlovén szurkolóknak nem különösebben kellett aggódnia (25-17, 2-1).

A negyedik etapra megint változtatott Gluszak: átlóban Villám, a szélen Kostelanská és Dioti szerepelt. Kiegyenlített játékot hozott a felvonás eleje, egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól, de végig a hazaiaknál volt az előny (9-8). Két vasasos rontás után kértünk időt (13-10), majd amikor Nikolina Bozicevic megkapta a sokadik ászát is, lengyel edzőnk még egyszer magához rendelte tanítványait (18-14). A nyitásfogadásunk rettenetesen gyenge volt egész este, ez pedig csak a vereséget jelenthette csapatunk számára (25-17, 3-1).

A jövő szerdai visszavágón így négy játszmát kell nyernünk a továbbjutáshoz. Addig azonban még szombaton az Újpest otthonában van jelenésünk.

—————————————————————————————–

CHALLENGE KUPA, SELEJTEZŐ, 1 MÉRKŐZÉS
Formula Formis Rogoza (szlovén)- Vasas Óbuda 3-1 (16, -19, 17, 17)
Rogoza, 200
néző. Vezette: Jakisa (bosnyák), Wurtenberger (osztrák)

Rogoza: Ajnihar 5, Dzakovic 14, Bavdaz 10, Kosenina 5, Vovk 20, Tyupikina 11. Csere: Sesel (liberó), Milosavljevic, Zdovc, Trlep. Vezetőedző: Iztok Ksela

Vasas:, Villám L. 7, Török 9, Abdulazimova 11, Durst A., Kostelanská 12, da Silva 13. Csere: Bozicevic, (liberó), Dioti 9, Mihály. Vezetőedző: Jakub Gluszak

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató