Kiszenvedett győzelem

Alaposan meg kellett küzdenünk a három pontért a Haladás ellen.

Ahogyan az Extraliga első, úgy a második körét is a Hungast-Haladás együttese ellen kezdtük meg. Pont nélkül álló ellenfelünk legutóbbi találkozásunk óta egy szerb centerrel, valamint az egykoron a Vasasban is megfordult feladóval, Cicic Marijával erősített.

A mieinknél szélen ezúttal Mária Kostelanská és Panagiota Dioti kezdett, míg centerben Ambrosio Melani volt Ayshan Abdulazimova párja.

Mindkét oldalon sok bizonytalansággal indult a találkozó, de Ana Tiemi sorozatban szerzett három pontjával mi tudtunk előbb meglépni a riválistól (3-8). Az időkérést követően a Haladás támadói jól használták a mieink sáncoló kezeit, majd amikor két remek blokkot is bemutattak, Jakub Gluszak nyomta meg a csengőt (8-10). A hazaiak ennek ellenére egalizáltak, majd kétpontos előnyüknél lengyel edzőnk ismét magához rendelte a tanítványait (12-10). Újabb két vasi pontot követően Szabó Adrienn és Durst Anna érkezett, s egy rossz nyitásnak köszönhetően sikerült végre elforognunk (14-11). Mihály Dorka kétszer jól szervált (17-17), majd Villám Lilla jó nyitását követően Dioti dobta le a labdát, így visszavettük a vezetést. Továbbra is sokat rontott mindkét együttes, majd egy vitatott bírói ítéletet követően Gluszak kapott sárga lapot Szabó Pétertől (23-22). Ambrosio sáncolta le Cicicet, szettlabdánkat Kostelanska ütötte bele a blokkba, a hazaiak harmadik lehetőségüket viszont nem hibázták el egy olyan végjátékban, ahol elvétve akadt nem hibával véget érő labdamenet (29-27, 1-0).

A második szettet sem kezdtük túl jó játékkal, de legalább nálunk volt az előny (4-6). Sorozatban vétették a hibákat a hazaiak (4-9), de három labdamenettel később mégis mi cseréltünk: Szabó érkezett Villám helyére. Gluszak játékmegszakítása után Török Katát is beküldte, de mivel továbbra is körbeütöttük a pályát, egyenlített a Haladás (12-12). Török beállásával lett egy ütőnk, aki jó teljesítményt nyújtott, az ő támadásai után kért időt először Bedőcs Gergely (15-18). Másodszorra akkor nyomta meg a csengőt, amikor Mihály ászt szervált (17-22), de ennek ellenére – Szabó kiváló nyitásával – nagy küzdelemben egyenlítettünk (19-25, 1-1).

A harmadik etap elején – melyre maradt Török és Szabó is – az előző szett végjátékában magára találó Dioti szerváival nem tudott mit kezdeni a vendéglátó (2-7), és bár megint jó néhány labdamenet erejéig ugyanabba az állásba ragadtunk, amibe az első játszmában, Ambrosio két blokkjával elmozdultunk a holtpontról (6-11). A blokkmunkánkra továbbra sem lehetett panasz, centereink eddig a pontig összesen tizenegyszer sáncolták le az ellenfelet (9-16). Bedőcs második időkérése után nem sokkal feladót is cserélt, és bár Török és Abdulazimova vezérelte csapatunk a hajrában megint sokat rontott, nem engedte ki kezéből az újabb részsikert (20-25, 1-2).

A negyedik felvonás elején is azeri légiósunk és magyar válogatott négyes ütőnk cipelte hátán a csapatot (5-8), de amikor néhány ajándékponttal segítettük ellenfelünket, Gluszak előbb időt kért (7-8), majd visszaküldte Villámot és Kostelanskát Szabó és Dioti helyére (11-9). Kapaszkodtunk, de mivel 8-5-ös vezetésünk után kilenc önhibát vétettünk, vezetőedzőnk megint megnyomta a csengőt (16-13). Ambrosio sorozatban háromszor volt eredményes, az ő hetedik blokkpontjával egalizáltunk (16-16). Fej fej mellett haladtak a csapatok, kiélezett végjáték vette kezdetét. Amikor két pontra kerültünk a mérkőzés megnyerésétől, Bedőcs még utoljára ellátta tanácsokkal röplabdázóit (21-23), de második meccslabdánkat Török vonalütésével kihasználva mindhárom pontot elvittük Szombathelyről (23-25, 1-3).

Külön köszönjük azon bonyhádi drukkereinknek a támogatást, akik több száz kilométert utazva szurkoltak csapatunknak a helyszínen!

Folytatás szerdán a Challenge Kupában a Rogoza otthonában.

Tabella és eredmények ITT!

————————————————————————————

EXTRALIGA, 6. FORDULÓ
Hungast-Haladás – Vasas Óbuda 1-3 (27, -19, -20, -23)
Rohonci út, 150
néző. Vezette: Szabó P., Halász

Haladás: Cicic 6, Takács B. 15, Kinser 5, Kalman 11, Wallner 10, Asceric 7. Csere: Lojen (liberó), Reljic 1, Kolada 1. Vezetőedző: Bedőcs Gergely

Vasas: Ambrosio 9, Villám L. 4, Kostelanská 13, Abdulazimova 16, Ana Tiemi 8, Dioti 13. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Szabó A. 6, Durst A., Mihály 1, Török 14. Vezetőedző: Jakub Gluszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Bedőcs Gergely: – Az út elején járunk, nemrég érkezett az új feladónk, de az első és az utolsó szettben így is méltó ellenfelei voltunk a Vasasnak. Remélem, mostantól mindenkivel hasonló mérkőzéseket fogunk játszani.

Jakub Gluszak: – Rengeteget hibáztunk, ezzel segédkezet nyújtottunk az ellenfélnek, annak ellenére, hogy jól kezdtünk. A lényeg azonban az, hogy megvan a három pont.

Az Extraliga állása: 1. Vasas 16 pont/6 mérkőzés, 2. Nyíregyháza 14/6, 3. UTE 10/5, 4. BRSE 10/6, 5. Jászberény 4/6, 6. Haladás 0/7

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató