Villám Lilla: egységben az erő

A magyar válogatott Villám Lilla kiváló teljesítménnyel járult hozzá a csabai diadalhoz.

Hosszú évek sikertelenségét lezárva a Vasas Óbuda szombaton legyőzte a Békéscsabát. A diadal értékét növeli, hogy mindezt idegenben sikerült megtenni, ráadásul úgy, hogy nem különösebben játszott jól csapatunk. A találkozó legjobbjával, a 24 pontos Villám Lillával beszélgettünk a mérkőzés másnapján.

"Sok hibával tarkított összecsapás volt a békéscsabai, főleg a harmadik szett volt az, ami nagyon sokat kivett mindkét csapatból. Egyetértek Kubával abban, hogy mi irányítottuk és uraltuk a mérkőzést, és bár egy-egy állásban beragadtunk, sikerült ebből is kijönnünk és három ponttal távoztunk” – fogalmazott a 21 éves feladóátló, aki az elmúlt három találkozón folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott.

A mérkőzésen történt sérülésekről elmondta, Nurival kapcsolatban először fogalmuk sem volt, mi történt, mert gyakorlatilag labdamenet közben sétált le a pályáról azt követően, hogy elütötték az ujját.

"Nyilván megzavart kicsit minket ez is, meg Kata sérülése is, mert mindkettő nagyon rossz időpontban történt, de a cserék jól megoldották a helyzet. A röplabda csapatjáték, azoknak kell helytállni, akik épp a pályán vannak. Az újonnan beállók is hozzá tudták tenni azt, ami kellett a győzelemhez” – jelentette ki Villám Lilla.

A válogatott röplabdázó bevallotta, előzetesen nem számított arra, hogy egy kör után vezetni fogjuk az Extraligát, már csak azért sem, mert a Nyíregyházával és a Békéscsabával is idegenben csaptunk össze.

"Azt persze tudtam, hogy kiegyensúlyozott lesz az Extraliga, de az utolsó meccseink nagyon jól sikerültek, hiszen idegenből hoztunk el hat pontot a legnagyobb riválisoktól. Itt szeretném kiemelni a szurkolóinkat, akiknek a biztatása hatalmas lökést adott nekünk Békéscsabán. Nagyon jó volt, hogy leszurkolták a hazai tábort, és szinte végig azt hallottuk a lelátóról, hogy Hajrá Vasas – köszönte meg drukkereink támogatását ütőnk.

Kiemelte, a második körre annyiban változik a helyzetünk, hogy eddig nem mi voltunk a favoritok a rangadókon, most azonban már látta a többi csapat, mire vagyunk képesek. Ráadásul mi állunk az első helyen, így vadászból vaddá váltunk.

"Nekünk nincs más dolgunk, mint továbbra is a földön maradni, ugyanolyan keményen dolgozni az edzéseken, mint eddig, és ugyanígy, csapatként működni” – nyilatkozta Villám, aki ez utóbbiban látja az idei Vasas egyik legnagyobb erősségét.

"Idén nem csak üres szózat, hogy 13 játékosból áll a csapatunk, tényleg mindenkire egyformán szükség van. A Békéscsabán például nagyon látszott tegnap, hogy Kormos Mihály nem tudott belenyúlni a meccsbe cserékkel, míg nálunk Mela és Zelo is remekül szállt be” – emlékezett vissza a történtekre a nyáron Nyíregyházáról szerződtetett röplabdázó.

A közeljövővel kapcsolatban azt mondta, elsősorban a ki nem kényszerített hibák számát kell drasztikusan csökkenteniük ahhoz, hogy még jobbak legyenek.

"Nem minden nap megy egyformán jól minden játékelem, de eddig mindig volt legalább egy, amiben extrát nyújtottunk, ezzel pedig tudtuk ellensúlyozni a többiben meglévő esetleges hiányosságot. A védekezésünk ettől függetlenül nagyon jó, erre alapozva a második körben is megismételhető az első kör teljesítménye” – tekintett előre Villám.

Saját maga teljesítményével kapcsolatban azt mondta, az Újpesttel szembeni találkozót leszámítva egyelőre elégedett lehet, mert egy erős bajnokságban negyedik a pontszerzők rangsorában.

"Ennek ellenére ezzel nem igazán foglalkozom, mert a röplabda nem csak a támadásokból áll. A külső szemlélők számára persze ezek fontos iránymutatások, de én most például már csak a TFSE elleni szerdai, és a jövő szombati, Haladás elleni mérkőzésre figyelek, nem arra, mi volt eddig” – zárta szavait Villám.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató