Hatalmas siker a Nyírségben

Csapatunk kiváló játékkal győzte le a kupacímvédő Fatum Nyíregyházát.

Jakub Gluszak vezetőedző a szélen Panagiota Diotival és Mária Kostelanskával kezdett, míg centerben maradt Ambrosio Melani Nuria Lopes da Silva párja.

A szokásoktól eltérően jó rajtot vettünk, Hollósy Lászlónak, a hazaiak mesterének hamar időt kellett kérnie, mert Dioti gyors egymásutánban négyszer is eredményes tudott lenni (5:8). A hazai edző előbb feladót cserélt, Ancsin Kitti helyére az ugyancsak magyarnak számító Genesis Francescót küldte be, majd egy neki nem tetsző bírói ítélet után hevesen reklamált, mielőtt ismét időt kért (10:15). A kiosztott sárga lap minket zavart meg jobban, kétszer is hibáztunk, így Gluszak látta el tanácsokkal övéit (13:16). Tatjana Matic jó nyitásaival kapaszkodott a vendéglátó, de Villám Lilla blokkoutjának hála egyenlíteni nem tudott (18:19). Dioti ászt nyitott, majd Villám blokkolt egy nagyot, a bemutatkozó Ayshan Abdulazimova pedig azonnal ászt szervált, így előnybe kerültünk (19:25, 0:1).

A második felvonást sok hibával indítottuk, ennek eredményeként négypontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző, amikor Gluszak megállította a játékot (7:3). Kétszer is egy pontra zárkóztunk – másodszor Kostelanská ászával -, utóbbit követően Ambrosio Melani és Ana Tiemi sikeres sáncával a vezetést is átvettük (10:11). Hollósy időkérése után sem csökkent a lendületünk, a hazaiak edzőjének Dioti ütése után ismét meg kellett állítania a mérkőzést (11:14). A nyíregyháziak játéka teljesen széthullott, Ambrosio két ászt is nyitott (12:17), de amikor ők mutattak be két sikeres blokkot, Gluszak megnyomta a csengőt (15:18). Ezúttal mi vesztettük el a fonalat (17:18), de a becserélt Török Kata egy jó nyitásfogadással nyugtatta meg társait. Abdulazimova ismét remek szervával vétette észre magát, és bár már négy egység is volt a fórunk a hajrában (19:23), mégis a nyírségiek jutottak háromszor is szettlabádhoz (24:23, 25:24, 26:25). A rengeteg hibát hozó végjátékot végül második játszmalabdánkat kihasználva így is mi nyertük (27:29, 0:2).

A harmadik felvonás elején is alaposan összezavartuk a hazai sorokat a jó nyitásainkkal (4:7), Hollósy az időkérés után negyedszer is feladót cserélt a mérkőzésen, ezúttal Ancsin Kittit küldte vissza. Jól játszottunk, és a nyíregyháziak is sokat segítettek egynéhány elrontott szervával (9:15). Nem ismertünk elveszett labdát, remekül mezőnyöztünk, a nyáron éppen riválisunktól hazatért Villám pedig alaposan feljavult erre a szettre, és mivel Dioti továbbra is stabilan játszott, közel kerültünk a 3:0-s sikerhez (13:19). Amikor apróbb zavar támadt a soraink között, Gluszak elhasznált egy időkérést (16:20), ez pedig elég volt ahhoz, hogy három pontot érő sikerrel távozzunk a szabolcsi megyeszékhelyről (19:25, 0:3).

Folytatás október 22-én, hétfőn este hazai pályán a Jászberény ellen.

Tabella és eredmények ITT!

————————————————————————————————————————-

EXTRALIGA, 3. FORDULÓ
Fatum Nyíregyháza – Vasas Óbuda 0-3 (-19, -27, -19)
Nyíregyháza, 1100
néző. Vezette: Árpás, Mezei

Nyíregyháza: Ancsin, Medic 13, Kalicanin 4, Varga E. 5, Brisebois 4, White 6. Csere: Tóth F. (liberó), Francesco, Matic 7, Szabó L., Lászlop 1. Vezetőedző: Hollósy László

Vasas: Dioti 16, da Silva 7, Villám 13, Kostelanská 12, Ambrosio 5, Tiemi 2. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Mihály, Török, Abdulazimova 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Hollósy László: – Gyakorlatilag három ember érkezett haza Békéscsabáról. A Csaba legyőzése után azt hittük, mi vagyunk a röplabdázás anyakirálynői. Nulla teljesítményt nyújtottunk, néhány játékosom produkciójára nem találok szavakat. Minden valaminek a következménye. Amíg a profik otthon pihennek, a játékosaim bejárták Nyíregyháza kávézóit. Már az öltözőben is éreztem, hogy nagyon lazák a lányok, nem is tetszett a hozzáállásuk. Remélem, jókor jött a pofon, helyre kell tennünk magunkat.

Jakub Gluszak: – Egy hete kezdtünk el készülni a meccsre, alaposan elemeztük az ellenfelet, amely úgy játszott, ahogy arra számítottunk, ezért tudunk három nullára nyerni. A második szettben buta hibákat követtünk el, megadva az esélyt a Nyíregyházának a felzárkózásra, de a harmadik játszmában nagyon koncentráltak voltunk.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató