Így ki lehet kapni!

Fantasztikus, öt szettes mérkőzést játszottunk az Újpesttel

Szinte teljes teltház előtt rendezték meg a női Extraliga második fordulójában a fővárosi rangadót, melyen csapatunk, a Vasas Óbuda az UTE gárdáját fogadta a Folyondár utcában. Az első, Szombathely Haladás elleni meccs legjobbjának járó díjat szurkolóink szavazatai alapján a mérkőzés előtt Panagiota Dioti vehette át.

Kissé idegesen, rengeteg hibával kezdték a mieink az összecsapást, Jakub Głuszaknak nem volt más választása, már a szett elején kénytelen volt kihasználni első időkérési lehetőségét (5:9). Amikor támadásainkkal eltaláltuk az ellenfél térfelét akkor sikerült zárkózni, de igazán közel kerülni nem tudtunk. Vezetőedzőnk hét pontos újpesti előnynél döntött a változtatás mellett, Panagiota Dioti helyére Török Kata érkezett (11:18). Török beállásával némileg stabilizálódott játékunk, már „csak” öt pontos előnyben volt az UTE, mikor Kántor Sándor időt kért (16:21). A játszma végén kettős cserével Durst Anna és Szabó Adrienn is pályára lépett, a játék képe azonban már nem változott, könnyedén szerezték meg a vezetést a lilák (18:25, 0:1).

Kiegyenlített játékot hozott a második szett első néhány perce, ám két nyitásfogadásunk is kommunikációs hibák miatt ért újpesti pontot, vezetőedzőnk pedig magához rendelte tanítványait (6:9). Głuszak megnyugtatta csapatát, az edzői intelmek eredményt hoztak, néhány labdamenettel később már a mieink vezettek (12:10). Vendégeink kiváló mezőnymunkájuknak, és „természetesen” újabb hibáinknak köszönhetően nagyon gyorsan visszavették a vezetést, Nelmaira Valdez ászát követően ismét időt kértünk, Dioti pedig átlóként, Villám Lillát váltva tért vissza a pályára (13:17). Ezúttal vendégeink kerültek kisebb hullámvölgybe, Török szép pontját, majd Naya Crittenden hosszú ütését követően Kántor kért időt, egy pontos újpesti vezetésnél (19:20). Sikerült rendet tennie a fejekben, hiszen a játszma végéig már mindössze egyetlen pontot tudtunk szerzeni, így már két szettes volt az újpesti előny (20:25, 0:2).    

Villámrajtot vettünk a harmadik szett elején, Dioti okos, Mária Kostelanská szerencsés pontott szerzett, Kántor pedig időt kért (3:0). Csapatkapitányunk, Ana Tiemi kiválóan nyitott, pillanatok leforgása alatt megdupláztuk előnyünket, a lilák pedig másodszor is időt kértek (6:0). Feladót cserélt ellenfelünk, Bagyinka Fanni lendített is csapata szekerén, zárkózni kezdett az UTE, így ezúttal Głuszak élt játékmegszakítási jogával (11:8). A rövid szünet után Török és Dioti felváltva ütötte a pontokat Ana Tiemi remek labdáiból, megnyugtató, hét pontos különbséggel vezettünk (17:11). A játszma végén Kostelanská is beszállt a pontgyártásba, nagyon simán, tíz ponttal nyertük meg a szettet, így szépítettünk (25:15, 1:2).

Lendületben maradtunk a negyedik felvonásra is, két ponttal vezettünk az egyébként kimondottan színvonalas, nagyon izgalmas találkozón (7:5). A csapatok mezőnymunkája és blokkvédekezése is kiválóan működött, hosszú labdamenetek jellemezték a negyedik szettet, melyben fej-fej mellett haladtak a csapatok (12:12). Egyik fél sem tudott ellépni, hol itt, hol ott volt az előny, egészen a csereként pályára lépő Mihály Dorka nyitássorozatáig, Kántor azonnal időt is kért (19:16). Egy véleményes játékvezetői döntés is közrejátszott abban, hogy három labdamenettel később már ismét egál volt, most Głuszak rendelte magához csapatát (19:19). Ana Tiemi fantasztikus nyitássorozattal szedte szét az újpestiek támadójátékát, Kostelanská bombáját követően pedig nem lehetett kérdés, a miénk lesz ez a játszma. Egyenlítettünk, a csarnokban pedig felállva ünnepelték csapatunkat, zengett a „Vasas, Vasas” rigmus (25:20, 2:2).

Az izgalmak – ha lehet -, csak fokozódtak az ötödik játszmára, Dioti pontjaival tapadtunk az Újpestre (4:4). A folytatásban nem tudtuk befejezni támadásainkat, a lilák parádésan mezőnyöztek, Jakub Głuszak időt kért, de a fordulásnál három pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző (5:8). Hiába vezetett már négy ponttal is az UTE, Dioti ötödik szettbeli hatodik (!) pontjával egyetlen egységre zárkóztunk (8:9).  A hajrát a vendégek bírták jobban, így a lilák örülhettek a sokáig emlékezetes találkozó végén, míg a mieink egy ponttal gazdagodtak és megmutatták: a Vasas Óbudával is számolni kell idén (10:15, 2:3)!

———————————————————————————————————-

Extraliga, 2. forduló
Vasas Óbuda – UTE 2:3 (-18, -20, 15, 20, -10)

Folyondár utca, 500 néző. Vezette: Halász, Tillmann.

Vasas Óbuda: Villám 4, Kostelanská 19, Ambrosio 5, Tiemi 2, Dioti 17, Da Silva 9. Csere: Juhár, Božičević (liberók), Szabó A., Durst 1, Mihály 1, Török 10. Vezetőedző: Jakub Głuszak.

UTE: Bleicher 4, Valdez 10, Kovács 10, Crittenden 20, Szűcs 13, Paradzik 8. Csere: Lakatos (liberó), Ziegler 6, Bagyinka. Vezetőedző: Kántor Sándor.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató