Esélyt sem adtunk a TFSE-nek

Együttesünk imponáló magabiztosságal győzte le NB I-es riválisát.

A mérkőzés jó hírrel kezdődött, ugyanis Nuria Lopes da Silva vállalni tudta a játékot – ennek ellenére ismét Szabó Adrienn kezdett centerposzton. A Haladás elleni meccshez képest egy helyen változott a kezdőhatosunk, Panagiota Dioti helyén Mária Kostelanská játszott.

Éppen az ő pontjai adták meg az alaphangot a találkozónak, amelyen a hazaiak vezetőedzője, Molnár István hamar időt kért (0:5). A következő labdamenetekben közelebb zárkózott az NB I-es TFSE (4:6), de mivel rengeteget rontottak játékosai, veszélyeztetni nem tudták a vezetésünket (6:14). Szabó lehúzott labdájával tovább nőtt az előnyünk, majd az okozott szurkolótáborunkban általános derültséget, hogy egyik drukkerünk egy hatalmas párnával érkezett az összecsapásra, melyen helyet is foglalt. Hazai oldalon megsérült Szabó Ágnes, akit le kellett cserélni. Pár ponttal később Ana Tiemi ászával tíz volt a csapatok között, de Ambrus Nóra jó nyitásainak következtében Jakub Gluszaknak is időt kellett kérnie (14:20). A játszmának nem sokkal később Török Kata blokkja vetett véget (16:25, 0:1).

A második szett hasonló forgatókönyv szerint kezdődött, mint az első (0:5), így hamarosan megint Molnár-időkérés következett (2:10). Ezúttal egy Kostelanská-nyitással lett tíz pont a csapatok között, 15:3-as vezetésünknél pedig pályára lépett da Silva, egy ponttal később meg Durst Anna. Ambrosio Melani nyitássorozatával nem tudott mit kezdeni a hazai együttes (3:20), így simán kerültünk egy szettre a győzelemtől (8:25, 0:2).

A harmadik felvonás elején sorozatban tizenhárom szerzett ponttal kezdtünk, közben volt, hogy Durst szinte a lelátóról kanalazott vissza egy labdát, így arra sem lehetett panasz, hogy a nagy előny tudatában ne figyelnénk oda. Gyakorlatilag kedvünk szerint szereztük a pontokat, így a mérkőzés utolsó harmada leginkább arról szólt, hogy cserejátékosaink is lehetőséghez jussanak, illetve készüljünk kicsit a vasárnapi, Újpest elleni bajnoki rangadóra (8:25, 0:3).

A formalitásnak tűnő visszavágót október 31-én vívják a csapatok a Folyondár utcában.

————————————————————————————————————-

MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
TFSE – Vasas Óbuda 0-3 (-16, -8, -8)
Testnevelési Egyetem, 100
néző. Vezette: Pőcze, Nagy L.

TFSE: Szabó Á., Poór 1, Ambrus 3, Horváth Z. 4, Zgyerka-Édes 4, Villám Cs. 5. Csere: Boller, Dobrovits (liberók), Németh J., Oláh D. 1, Rácz 1, Veress 4. Vezetőedző: Molnár István

Vasas: Szabó A. 6, Ana Tiemi, Kostelanská 8, Ambrosio 7, Villám L. 8, Török 7. Csere: Bozicevic, Juhár (liberók), Mihály 2, da Silva 5, Durst A., Dioti 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató