Sima siker nyitányként

Könnyedén győztük le a Haladást első meccsünkön.

A mérkőzés díjátadóval indult: nyári, facebookos kvízjátékunk nyertese, Fetter Zenina a csapatkapitány Ana Tiemitől egy, a csapat minden tagja által dedikált pólót vehetett át. A mérkőzésen Nuria Lopes da Silva csak a cseresarokból biztathatta társait, ugyanis térdsérülése még nem jött rendbe.

Az új szezon első nyitását a kényszerből centert játszó Szabó Adrienn végezte el, az első pontot azonban a vendég Haladás szerezte, a Vasas részéről Panagiota Dioti ütötte első pontunkat. Először 5:4-nél vezettünk, s hol Dioti jó támadásaival, hol egy-egy jó blokkal folyamatosan növeltük előnyünket (10:6). Hiába kért időt a vendégek mestere, Bedőcs Gergely, Szabó egyből ászt szervált, és nem engedtünk a szorításon az első mérkőzésén a bajnok Békéscsabától szettet lopó ellenféllel szemben (17:11). Villám Lilla két jó akciójával nőtt tovább a vasasos előny, majd Dioti helyére Mihály Dorka érkezett a hátsó sorba (21:13). A szettnek Török Kata támadásával lett vége (25:15, 1:0).

A második játszmát ott kezdtük, ahol az elsőt abbahagytuk (4:0), és a folytatásban is remekül játszottunk: bravúros védekezések mellett változatos támadójátékot mutatott a csapat (12:2). Török, Dioti és Villám is remek százalékkal támadott, majd amikor Ambrosio Melani is pontot szerzett, már tizenkettő volt közte (19:7). A folytatásban sem szerzett sok pontot az ellenfél, így Dioti ászával 37 perc után már kettővel vezettünk (25:9, 2:0).

A harmadik felvonás első harmada az elsőre emlékeztetett, ugyanis szoros küzdelmet hozott (5:5). Villám kétszer támadott jól, majd szervált egy ászt, így kicsit elléptünk riválisunktól, de a vendégek ezúttal nem adták olyan könnyen magukat (10:9). Továbbra is sokat hibázott a Haladás, de sokáig mi sem voltunk olyan pontosak, mint korábban. Hárommal vezettünk, amikor Bedőcs időt kért, de ennek ellenére Török azonnal ászt nyitott (17:13). Ebben a játékrészben mutatott valamit abból a játékból a vasi együttes, mellyel szettet lopott három napja a Békéscsabától, de a mérkőzés nagy részében négy magyar játékossal röplabdázva Mihály Dorka nyitássorozatával könnyed sikert arattunk a szezonnyitón (25:17, 3:0).

———————————————————————————————————-

Vasas Óbuda – Haladás Szombathely 3-0 (15, 9, 17)
Folyondár utca, 250
néző. Vezette: Halász, Szabó Zs.

Vasas: Szabó A. 3, Ana Tiemi 2, Dioti 14, Ambrosio 7, Villám L. 10, Török 12. Csere: Juhár, Bozicevic (liberók), Mihály 3, Durst A., Kostelanská 1. Vezetőedző: Jakub Gluszak

Haladás: Huff 2, Kolada 5, Takács B. 6, Kinser 4, Kalman 1, Reljic 3. Csere: Wallner (liberó), Lojen, Csóka. Vezetőedző: Bedőcs Gergely

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Jakub Gluszak: – A meccs elején idegesen kezdtünk, de ez teljesen természetesen a szezonnyitón. Ennek ellenére elégedett voltam a lányokkal, mert az első pillanattól fogva jól álltak hozzá a találkozóhoz, győzni akartak. Az utolsó szettben sokat hibáztunk, ezért lett szorosabb. A tábla azt mutatja, könnyű győzelem volt, de egyáltalán nem volt az. Gratulálok a csapatomnak.

Tabella és eredmények ITT!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató