„Minden meccs háború lesz”

Csapatkapitányunk, Ana Tiemi kemény szezonra számít.

Szombaton véget ér a május eleje óta tartó várakozás: a kispadon és a pályán is megújult Vasas Óbuda ismét tétmérkőzésen lép pályára!

Az első ellenfél ideálisnak nevezhető, hiszen az újonc Haladás Szombathellyel találkoznak Jakub Głuszak vezetőedző tanítványai, lebecsülni azonban egyáltalán nem szabad a vasiakat: Bedőcs Gergely együttese az Extraliga szerdai nyitómeccsén az első szettben alaposan meglepte a címvédő Békéscsabát, mely ugyan négy szettben nyert, de nagy erőbedobásra kényszerült.

"Nagyon várom már a rajtot, és ugyanezt érzem a csapattársaimon is. Edzésről edzésre izgatottabbak vagyunk a szombat miatt, és bár még közel sem vagyunk csúcsformában, szeretnénk az állapotunknak megfelelő legjobb teljesítményt nyújtani” – fogalmazott honlapunknak Ana Tiemi, akit a felkészülési időszak végén csapatkapitánynak választott vezetőedzőnk.

"Nagy megtiszteltetés viselni a mezemen a kapitánynak járó csíkot, de ugyanakkor nagy felelősség is. Amikor Kuba felkért a tisztségre, sokat beszélgettünk arról, mit vár el tőlem és miért rám esett a választása. Alapvetően azt kérte tőlem, hogy segítsem a többieket, hiszen sok a fiatal a keretünkben, nekem pedig sokuknál nagyobb a tapasztalatom. Azon leszek, hogy a legjobb irányba tereljem a dolgokat” – mondta Ana a kapitánysággal járó feladatokról.

A „csk” mellett egyénként az idei szezontól kezdve egy háromtagú játékostanács is működik, ennek Anán kívül Durst Anna és Mária Kostelanská a tagja.

Brazil feladónk felkészülése nem volt zökkenőmentes, hiszen néhány hete az egyik edzésen elütötték az ujját. Ennek kapcsán kiemelte, hogy bár már sokkal jobb a helyzet, de még mindig zavarja a sérülés, hiszen feladóként rengeteget kell kosárral érintenie, amihez minden ujjára szüksége lenne.

"A történtek ellenére nem keresek kifogásokat, élsportolóként megtanultam már kisebb-nagyobb fájdalommal játszani” – jelentette ki.

A Budapesten eltöltött immáron két teljes hónapjával kapcsolatban úgy fogalmazott, eddig minden előzetes várakozását valóra váltotta a hely és a klub.

"Nagyszerűen érzem magam, csodálatos a város, semmiféle gondom nem volt a beilleszkedéssel. A csapattársaim nagyszerűek, nagyon kedvesek, jó szívűek, az edzőkről pedig ugyanezt tudom elmondani annyi kiegészítéssel, hogy amikor kell, akkor bizony szigorúak is. Ugyanakkor nagyon figyelnek arra, hogy az edzések jó hangulatban teljenek. Minden adott ahhoz, hogy remek szezonunk legyen” – összegezte a felkészülési időszakot Ana Tiemi.

A 30 éves röplabdázó a bajnoksággal kapcsolatban elmondta, a Nyíregyháza elleni edzőmérkőzés bebizonyította számára, hogy a liga nagyon kemény lesz, jó csapatok szerepelnek, és bár a Vasas még "nincs teljesen kész” (Ayshan Abdulazimova például csak később csatlakozik a kerethez), meccsről meccsre jobb teljesítményt fogunk nyújtani.

"Minden meccs egy kisebb háború lesz, és mivel sokszor találkozunk majd ugyanazokkal az ellenfelekkel, nehéz lesz meglepetést okozni. Aki jobban fog koncentrálni, jobban ki fogja tudni használni a lehetőségeit, az fog odaérni az első helyekre” – fejezte ki várakozásait az idénnyel kapcsolatban feladónk, aki a szurkolóknak is üzent:
"Azt ígérhetem, hogy minden meccsen harcolni fogunk és szívünket-lelkünket ki fogjuk tenni a pályára, mert azt szeretnénk, hogy a drukkerek büszkék legyenek ránk! Kérek mindenkit, segítsen minket a lelátóról már most szombaton, és a hosszú szezon minden meccsén, mert nagy szükségünk lesz rá!”

A Haladás elleni mérkőzés október 6-án, szombaton 17 órakor kezdődik a Folyondár Sportközpontban.

Az idei szezontól a Vasas-függő kártya ingyenes belépésre nem, csak kedvezményes belépőjegy-váltásra jogosít. A teljes árú jegy az alapszakaszban, valamint a Magyar Kupa kezdeti szakaszaiban 1000 forint, míg a diák/nyugdíjas/Vasas-függővel megváltott belépők ára 500 forint.

A rájátszásban és a Magyar Kupa-elődöntőben 1500/1000 forintos áron lehet megtekinteni a mérkőzéseket.

Találkozzunk szombat délután a Folyondárban!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató