Döntetlen Mariborban

Négyszettes mérkőzést játszottuk a házigazda Nova KBM-mel.

Nuria Lopes da Silva Brnóban összeszedett térdsérülése nem jött rendbe, így csapatunk mindössze egy centerrel, Ambrosio Melanival állt fel a Maribor elleni pénteki edzőmérkőzésre.

Jó színvonalon kezdődött a találkozó, a csapatok több esetben is hosszú labdamenetekben gyötörték egymást, de ez nem a rossz támadásoknak volt köszönhető, hanem annak, hogy mindkét fél remekül mezőnyözött (6:6). Három okos támadással a hazaiak tudtak először többpontos különbséget kialakítani (10:7), és vezetőedzőnk, Jakub Gluszak időkérése ellenére is tovább nőtt a különbség a következő játékmegszakításig (15:8). Ugyan a becserélt Durst Anna ászt nyitott, majd Szabó Adrienn okos ejtésével még feljebb zárkóztunk, Iza Mlakar nyitásaival nem tudtunk mit kezdeni, így a hazaiak közel kerültek a vezetés megszerzéséhez (21:14), melyet végül Mária Kostelanská rossz ejtésével értek el (25:17, 1:0).

A második játszma első része is fej fej melletti küzdelmet hozott (6:6), és bár ezt követően vendéglátóink két ponttal megléptek, néhány perc múlva, Kostelanská ászával már mi vezettünk ugyanennyivel (9:11). A hazai időkérést követően zárkózott a Maribor, Panagiota Diotit pedig Török Kata váltotta. A szlovénok egymás után több nyitást is elrontottak, mi pedig két ászt is szerváltunk, így növeltük előnyünket (15:19). Amborsio szép centertámadása ellenére is zárkózott a hazai csapat (19:22), de nem engedtük ki a végjátékot a kezünkből (20:25, 1:1).

Gyors vasasos időkéréssel indult a harmadik szett (4:0), de újabb három pontot kellett várnunk arra, hogy feliratkozzunk az eredményjelzőre. Egy-két kivételtől eltekintve szinte semmi nem sikerült (9:2), így Kostelanskát Dioti váltotta. Pár szép támadással közelebb jöttünk (13:9), Török szépen vonalra tekert labdáját még az ellenfél is megtapsolta. Egy nagyon buta megoldást követően Gluszak – edzőmeccs lévén – a pályára sétálva kérte számon játékosai figyelmetlenségét (17:12), de a felvonás ennek ellenére is egy  hibával, egy benyelt ásszal ért véget (25:17, 2:1).

A negyedik – egyben utolsó – játékrészt jobban kezdtük, mint ahogy az előzőt befejeztük (6:6), de Gluszaknak hamarosan magához kellett hívnia játékosait. Török jó ejtésével egy pontra közelítettük meg riválisunkat, de egyenlíteni nem tudtunk, mert elkövettük tizenharmadik nyitásrontásunkat is. Dioti ütésével nagy nehezen sikerült egalizálni (14:14), majd a hazai játékmegszakítás után Török azonnal nyitott két ászt. A hazaiak teljesen elvesztették a mérkőzés fonalát (20:15), Szabó is beköszönt kétszer, és végül szép játékkal, simán hoztuk döntetlenre az összecsapást (16:25, 2:2).

—————————————————————————————————–

Nova KBM Branik Maribor (szlovén) – Vasas Óbuda 2:2 (17, -20, 17, -16)

NKBM: Mlakar 15, Kaucic 3, Najdic 1, Sobocan 3, Jerala 8, Pintar 9. Csere: Suznik, Dobaj (liberók), Kocar 2, Blagne 2, Kramberger 2. Vezetőedző: Samo Miklavc
Vasas: Dioti 13, Ambrosio 10, Villám L. 5, Kostelanská 10, Ambrosio 10, Ana Tiemi 1. Csere: Juhár, Bozicevic (liberók), Szabó A. 5, Durst 2, Mihály 1, Török 10. Vezetőedző: Jakub Gluszak

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató