A Nyíregyházával játszottunk

Csak a ráadást tudtuk megnyerni szabolcsi riválisunkkal szemben.

Újabb hét telt el a felkészülésből, amelyet ismét edzőmérkőzéssel zártunk: ezúttal a Magyar Kupa címvédője, a Fatum Nyíregyháza látogatott a Folyondár utcába péntek este. A találkozón csapatunk először szerepelt (majdnem) teljes felállásban, hiszen az előző hét végén csatlakozott horvát liberó, Nikolina Božičević is játékra jelentkezett.

Jakub Głuszak vezetőedző a Török, Amborsio, Ana Tiemi, Dioti, da Silva, Szabó Adrienn kezdőhatosnak szavazott bizalmat ezen az estén, a kezdő liberó Juhár Dalma volt. A túloldalon Tatjana Maticon és Sanka Kalicanon kívül bemutatkoztak ellenünk az új szerzemények: a feladó Ancsin Kitti, a center Jazmine White, a négyes ütő Olivera Medic, valamint az átló Danielle Brisebois.

A zárt kapus mérkőzést sok hibával kezdtük, Török két szép pontja után mégis egyenlőt mutatott az eredményjelző (7:7). Głuszak 7:10-nél kért először időt, aztán többször ezt annak ellenére sem tette meg, hogy csapata rengeteget rontott támadásban, védekezésben pedig nem bírt Mediccsel (8:18). A hajrában még volt néhány szép megoldásunk, de a vendégek könnyedén kerültek előnybe (16:25, 0:1).

A második szettet Villám Lillával és Mária Kostelanskával kezdtük, a kisebb ujjsérüléssel bajlódó Ana Tiemi pedig egyre pontosabb feladásai mellett két jó blokkal is észrevetette magát (9:6). Hollósy László időkérését követően összeszedte magát a szabolcsi csapat (12:12), és a kettős cserékkel is tarkított szett végjátékáig tartották a lépést a mieinkkel (20:20). Brisebois hatalmas blokkja után időt kértünk (20:22), ennek ellenére már nem szereztünk több pontot ebben a játszmában (20:25, 0:2).

A harmadik felvonásban hazai oldalon Mihály Dorka kezdett szélsőként, míg a túloldalon Genesis Francesco és Varga Elizabet érkezett, így a nyírségieknél a liberó Tóth Fruzsinát leszámítva csak utóbbi volt a pályán magyar születésű röplabdázó. Három labdamenet után azonnal jött az első játékmegszakítás (0:3), és bár ezt követően még egyenlítettünk, a jóval összeszokottabb csapat képét mutató Fatum folyamatosan növelte előnyét (14:19). A hajrá nálunk pocsékul sikerült, így a mérkőzés ’rendes’ részét a szabolcsiak nyerték (15:25, 0:3).

A két vezetőedző megegyezésének értelmében a felek játszottak még egy játszmát, amire Hollósy pályára küldte Tóth Dalmát és Szabó Lilit, a többi poszton nem változtatott a szakember. Nálunk Török és Szabó jött vissza, s kicsit olyan érzés volt, mintha ekkorra melegedtünk volna be: a remek mezőnyözéseknek, bátor nyitásoknak és jó támadásbefejezéseknek köszönhetően hamar tekintélyes előnyt alakítottunk ki (5:1, 10:3). Nyolcpontos vezetésünknél kicsit megingott a koncentrációnk, így közelebb zárkózott a vendég csapat (20:16), de Głuszak időkérése után Dioti előbb a hálónál, majd nyitásból volt eredményes, ez pedig megtörte a nyírségiek lendületét, s jó szájízzel fejezhettük be a mérkőzést (25:19, 1:3).

Jakub Głuszak a találkozó után honlapunknak elmondta, továbbra sem az eredmény volt számára a legfontosabb, ugyanakkor – a negyedik szettet leszámítva – most a látottakkal sem volt teljes mértékben elégedett. Hozzátette, jövő hétvégén a Brno Grand Prix-n ennél jobb játékra számít együttesétől.

——————————————————————————————————————————–

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 1:3 (-16, -20, -15, 19)

Vasas: Török 7, Ambrosio 6, Ana Tiemi 3, Dioti 7, da Silva 10, Szabó A. 7. Csere: Juhár, Božičević (liberók), Villám 8, Kostelanská 6, Mihály 1, Durst. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Nyíregyháza: Ancsin 2, Medic 9, Kalicanin 10, Brisebois 12, Matic 10, White 7. Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), Varga 12, Francesco 2, Szabó L. Vezetőedző: Hollósy László

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató