Hasznos edzőmeccs a Kaposvárral

Csapatunk kikapott ugyan, de az eredmény most csak másodlagos volt.

Nem volt ideális csapatunk felkészülése az első mérkőzésre, hiszen Ana Tiemi combsérülése miatt a meccs napján edzett másfél hét után először, Juhár Dalma fájós térde miatt két napot hagyott ki, Panagiota Dioti pedig csak néhány napja csatlakozott a társaihoz. Emellett lányaink a mostani, valamint a következő héten még kőkemény munkát végeznek nap mint nap, így érthetően fáradtan mozogtak.

Első idei nem hivatalos pontunkat a nyáron visszatért Villám Lilla szerezte, s a mérkőzés első szettjének első harmada szoros játékot hozott (6:8). Vezetőedzőnk, Jakub Głuszak tízpontonként változtatott a felálláson (gyakorlatilag sort cserélt), s lányaink minden összetételben tartották a lépést riválisukkal (14:14). Elsősorban a szélső támadásokat gyakoroltuk ebben a szettben, s bár volt két játszmalabdánk is, a játékrészt a vendégek nyerték (24:26, 0:1).

A második felvonást elsöprő játékkal kezdtük (9:2), s Sasa Nedeljkovic, a vendégek mestere hamar elhasználta mindkét időkérési lehetőségét. Leidgeb Noémi nyitásaival zárkóztak a somogyiak (13:10), Török Kata hátsó soros támadásával törtük meg lendületüket. A következő labdamenetek is vendég fölényt hoztak, így Głuszak másodszor is magához rendelte tanítványait (16:16). Sok nyitásfogadási hibát vétettünk, s mivel ezeket a hálónál sem tudtuk kijavítani, így a Kaposvár kétszettes előnybe került (19:25, 0:2).

A harmadik játszma első részében Mária Kostelanská vitte a hátán csapatunkat, ám amikor ő leforgott, hamar tekintélyes hátrányba kerültünk (5:11). A folytatásban is a végig változatlan felállásban játszó kaposváriak domináltak, a mieink csak időnként villantottak fel valamit az edzésen gyakoroltakból (10:17). A hajrában sem volt sok sikerélményünk, így a meccs normál részét egy óra alatt simán elveszítettük (12:25, 0:3).

A ráadásjátszmára sort cseréltek a vendégek, s ezúttal mi kezdtünk jobban (6:1). Ezúttal mi is végig ugyanabban a felállásban maradtunk (Durst, Dioti, Ambrosio, Szabó, Török, da Silva), s bár csökkent a csapatok közti különbség, továbbra is mi voltunk előnyben (14:12). A csereként beállt Mihály Dorka két okos ejtésével közel kerültünk a szépítéshez (20:16), mely végül Ambrosio Melani pontjával sikerült is (25:21, 1:3).

Folytatás a szombati, somogyiakkal közös edzésen.

Vasas Óbuda – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 1:3 (-24, -19, -12, 21)
Vasas:
Da Silva 8, Villám 2, Török 11, Ambrosio 7, Durst, Kostelanská 6. Csere: Juhár (liberó), Dioti 8, Szabó A. 6, Ana Tiemi 2, Mihály 11. Vezetőedző: Jakub Głuszak

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató