Abdulazimova: vb, majd Vasas

A világbajnokságra készülő centerünkkel beszélgettünk.

Mint arról múlt héten beszámoltunk, csapatunk az azeri válogatott centerével, Ayshan Abdulazimovával erősített. A 183 centi magas ütővel nem volt egyszerű megszervezni a beszélgetést, ugyanis jelenleg Mariborban készül a nemzeti csapattal a szeptember 29-én, Japánban kezdődő világbajnokságra.

"Igazából már július 18. óta erre az eseményre készülünk, így mondhatni, lassan az utolsó simításokat végezzük” – válaszolta új játékosunk arra a kérdésre, hogyan áll az azeri csapat a vb-előkészülettel.

"Rendkívül jó a hangulat, mindenki keményen dolgozik, mert szeretnénk minél jobban szerepelni Japánban. Nincs semmilyen számszerű cél kitűzve elénk, egyszerűen szeretnénk a legjobbunkat nyújtani, és addig menetelni, amíg csak lehetséges” – jelentette ki a közelgő tornával kapcsolatban a tavaly hazai pályán Európa-bajnoki negyedik helyet szerző játékos.

"Szenzációs élmény volt Eb-t játszani saját közönségünk előtt, az azeriek nagyon szeretik a röplabdát. Éppen ezért nagy is rajtunk mindig a felelősség, mert nem mindegy, hogyan teljesítünk. Odafigyelnek ránk, mi pedig szeretnénk mindig nyerni és boldoggá tenni a szurkolóinkat" – jelentette ki Ayshan, akinek tehát nem lesz új szurkolóink biztatása.

A 25 éves sportoló 12 évesen kezdett röplabdázni, s mint honlapunknak elmondta, szerelem volt első látásra. Eddig csak a válogatottban, valamint a hazájában játszott – hol az Azerrail, hol a Lokomotiv Bakuban –, de most többek között az azeri bajnokság színvonalcsökkenése miatt is úgy döntött, megérett az idő arra, hogy kipróbálja magát külföldön.

"Amikor megkeresett a Vasas, semmit nem tudtam a klubról, de rögtön utánanéztem, kik ők, mik ők. Tetszett, amit találtam, így viszonylag hamar megszületett a döntés, hogy ide szeretnék igazolni. Persze a döntés maga nem volt egyszerű, hiszen ez lesz az első külföldi szezonom, de rendkívül izgatott vagyok, mit hoz majd” – mondta Abdulazimova.

A center kiemelte, az azeri bajnokságban sok csapat megszűnt, s már nyoma sincs annak a pénzbőségnek, ami néhány éve jellemezte a ligát, amikor világsztárok sorát csábították Azerbajdzsánba.

"Az utazás az egyik hobbim, szeretek más kultúrákat megismerni, így már várom, hogy megérkezzek Budapestre. Biztos vagyok abban, hogy gyorsan be fogok tudni illeszkedni” – jelentette ki Ayshan, aki az előző idényben bajnoki címet ünnepelhetett az Azerrail Bakuval.

Az azeri válogatott a világbajnokság C csoportjában, Kobe városában sorrendben a címvédő Egyesült Államokkal, a Koreai Köztársasággal, Oroszországgal, Trinidad és Tobagóval, valamint Thaifölddel találkozik. A csoportkörből az első négy helyezett jut a középdöntőbe, amely Oszakában zajlik majd a D csoportból továbbjutó ugyancsak négy válogatott társaságában. Az első csoportkör október 4-én, a második október 11-én fejeződik be. Az, hogy Ayshan mikor csatlakozik hozzánk, a válogatott vb-szereplésétől függ.

Centerünknek természetesen sok sikert kívánunk a világbajnokságon, ugyanakkor már nagyon várjuk Budapestre!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató