Głuszak: elégedett vagyok az eddigiekkel

Nagyjából félidőnél tart csapatunk alapozása, vezetőedzőnk értékelt.

Négy teljes hétnyi felkészülésen van túl női röplabdacsapatunk. A lengyel Jakub Głuszak vezette szakmai stáb nem kímélte a lányokat, igen fárasztó időszakon van túl az együttes, mely az első hónap amolyan lezárásaként pénteken közösen edzett az MTK Budapesttel a Folyondár utcában.

"Elégedett vagyok a látottakkal, a lányok azt hozták, amit vártam tőlük ennyi idő után. Jó néhány buta hibát elkövettünk, ezeknek a számát le kell csökkentenünk, de összességében jó volt egy edzés erejéig másokat látni a háló túloldalán” – összegzett Głuszak a fővárosi riválissal közösen eltöltött két és fél óra után.

Augusztus egészével kapcsolatban úgy fogalmazott, azt kapta amit várt a játékosaitól, szerencsére senkivel kapcsolatban nem érte negatív meglepetés.

"Úgy tűnik, a lányok elfogadtak, megértették mit szeretnék, és amit kérek tőlük, azt a legjobb tudásuk szerint maradéktalanul megcsinálják. Fárasztó időszakon vagyunk túl, de a következő két hét is igen kemény lesz. A brnói torna előtti héten kezdünk majd bele a formába hozásba, addig egyre intenzívebb edzések következnek” – foglalta össze az eddigiek, és tekintett egy kicsit a jövőbe is a lengyel szakember.

A pénteki, MTK-val közös edzés tényleg inkább gyakorlás volt, mintsem valódi meccs: a felek rengeteget cseréltek, és szinte minden felállásban kipróbáltak és modelleztek különböző játékhelyzeteket, támadási és védekezési variációkat. A közös munkát mindkét szakvezető igen jó hangulatúnak és hasznosnak értékelte.

Folytatás jövő pénteken, a Kaposvár elleni, immáron igazi edzőmeccsen.

Fotó: Vasas Attila, archív

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató