Klasszis centerrel erősítettünk!

A jelenleg a világbajnokságra készülő Ayshan Abdulazimova csapatunk utolsó szerzeménye.

Igazi klasszissal erősítette meg keretét a Vasas Óbuda: mint ismert, Papp Orsolya visszavonulása után centerre volt szüksége együttesünknek, s a szakmai stábnak végül az előző Európa-bajnokságon negyedik helyezett, jelenleg a világbajnokságra készülő azeri válogatott centerére, Ayshan Abdulazimovára esett a választása.

A 184 centiméter magas röplabdázó eddig hazája két kirakatcsapatában, a Lokomotiv Bakuban és az Azerrail Bakuban szerepelt igazi világsztárok társaságában. Az azeri válogatottnak 2011 óta tagja, s jelenleg az októberi, Japánban megrendezésre kerülő világbajnokságra készül a nemzeti együttessel. Az elmúlt hétvégén Törökországban a hazai mellett az olasz és az orosz válogatott ellen játszott, igen eredményesen.

„Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a visszavonuló Papp Orsolyát kizárólag külföldi játékossal tudjuk pótolni, egyértelmű célként fogalmaztuk meg, hogy minőségi légióssal bővítsük a keretünket. Az elmúlt hetekben rengeteg játékost elemeztünk az edzői stábbal, míg végül a látókörünkbe került Ayshan. Az azeri válogatott Mariborban edzőtáborozott augusztus elején, így Jakub Gluszakkal élőben is meg tudtuk tekinteni a munkáját. A megállapodás gyorsan megszületett, hiszen a játékos végig a Vasas Óbuda ajánlatát részesítette előnyben. Örömteli tény, hogy a magyar bajnokság és a Vasas már ilyen kaliberű játékosok számára is vonzó, Abdulazimova személyében igazi klasszissal bővül csapatunk” – mondta honlapunknak Sarlós Márton ügyvezető.

Ayshan – a válogatott vb-szereplésétől függően – várhatóan október közepén csatlakozik csapatunkhoz, ám bemutatkozó interjúját még a héten elolvashatjátok!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató