Kostelanská: Élveztem a válogatottságot

Csütörtökön Mária Kostelanská is csatlakozott társaihoz a Folyondárban.

A csütörtök reggeli pihenő után a délutáni gyakorláson edzésre jelentkezett az előző idény legjobb vasasos játékosa, Mária Kostelanská. Szlovák ütőnk az elmúlt három hétben igazoltan volt távol, ugyanis a szlovák válogatott edzőtáborában vett részt.

"Ugyan rendezőként a magyarokhoz hasonlóan mi is ott vagyunk a jövő évi Európa-bajnokságon, az új szövetségi kapitány az olasz Marco Fenoglio szerette volna a tavaszi Európa-liga szereplés után ezúttal a fiatalabb játékosokat is megnézni” – kezdte csütörtöki élménybeszámolóját Zelo, aki a 2017-18-as idényben a magyar bajnokság egyik legüdébb színfoltja volt.

"Púchovban edzőtáboroztunk, aminek azért is örültem különösen, mert nagyon közel van az otthonomhoz, Povazska Bystricához. Ráadásul tényleg ideálisak voltak a feltételek a hatalmas sportkomplexumban, ahol edzettünk” – emlékezett vissza az elmúlt hetekre négyes ütőnk.

Kostelanská elmondta, végig jó hangulat uralkodott a csapatnál, a behívottak élvezték, hogy a válogatottban lehetnek.

"Az olasz edző és segítői végig keményen dolgoztattak minket, szigorúak voltak, de jó edzéseket tartottak. Augusztushoz képest kicsit szokatlan volt az edzőtábor, ugyanis nem volt túl sok erőnléti feladat, sokkal inkább a labdás gyakorlatokon és az egymás elleni játékon volt a hangsúly” – fogalmazott Zelo, majd viccesen csak annyit tett hozzá, hogy épp ezért az elején a hosszú nyári szünetet követően sokszor úgy érezte, mintha nem tudna röplabdázni…

"Persze ez napról napra jobb lett, de ettől függetlenül tudom, hogy Dani (Kiss Dániel erőnléti edző – a szerk.) edzései alatt az első héten meg fogok halni” – mondta nevetve.

A szlovák válogatott három mérkőzést is játszott az Eb-házigazdaként ugyancsak biztos résztvevő lengyel csapattal, s bár északi szomszédaink mindannyiszor vereséget szenvedtek, játékosunk minden találkozón pályára lépett.

"Háromszor három szettet játszottam, jó tapasztalat volt mindegyik mérkőzés. Az első meccsen simán kikaptunk, akkor a lengyelek – akiknél szintén hiányzott jó néhány meghatározó röplabdázó – szinte egyáltalán nem hibáztak. A második összecsapáson már nyertünk két játszmát, ekkor sokkal jobban ment mindenkinek. A harmadik mérkőzésre már nagyon fáradtak voltunk” – nyilatkozta honlapunknak Mari.

"Nagyon izgalmas volt hosszú idő után ismét szlovák válogatott mezben pályára lépni, örülök, hogy megkaptam a lehetőséget. Augusztushoz képest szerintem jól ment, és a szezon során azért is fogok dolgozni, hogy ott lehessek a hazai rendezésű Eb-n” – zárta szavait Kostelanská.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató