Középpontban a tanulás

A mindössze 16 éves Manninger Luca egész augusztusban a felnőttekkel készül.

Az alapozás kezdete óta az első csapattal készül csapatunk két U17-es válogatott játékosa, a feladó Boros Réka és az átló Manninger Luca. Előbbi tavaly – Erica Vietti sérülésekor – már belekóstolhatott a felnőtt együttes munkájába, így ezúttal Lucát kérdeztük az első két hét tapasztalatairól.

„Egyelőre minden nagyon tetszik! A lányok kedvesek, aranyosak, mindenben segítenek, az edzések pedig láthatóan meg vannak tervezve, fel vannak építve” – summázta röviden eddigi tapasztalatait az ütő, aki júliusban töltötte be 16. életévét.

Hozzátette, a legfontosabb különbség a tavalyi serdülőedzésekhez képest talán az, hogy itt mindenki komolyan veszi a gyakorlásokat és száz százalékosan koncentrál minden egyes percben.

„Tavaly általában én voltam az, aki segített másoknak egy-egy gyakorlatnál, most viszont ez megfordult. Szerencsére mindenki türelmes velem, ha valami nem megy, akkor is biztatnak” – mondta.

Jakub Głuszak vezetőedzőt másodedzőnkhöz, Kőnig Gáborhoz hasonlította – na persze nem a vasasos mivoltához, hanem a szövetségi edzőihez.

„Mindketten nagyon szigorúak, amikor edzést tartanak, rendet tartanak, kemények, de azt gondolom, ez kell is. Ettől függetlenül Gábor és Kuba is nagyon jó fejek” – fogalmazott Luca.

Saját maga teljesítménye kapcsán rávilágított, az első két hétben azért voltak problémái, ugyanis nagyon sok gyakorlat arra szolgált, hogy a potyalabdák bejátszása minél pontosabb legyen – neki pedig ez pont egy olyan terület, ami nem az erőssége.

„A hangulat ettől függetlenül nagyon jó, igazából olyan, amilyenre számítottam. Réka mesélt a tavalyi két hétről, amikor fent edzett, szóval fel voltam készülve arra, hogy ez most keményebb lesz, mint a korábbi években. Hosszabbak az edzések jobban oda kell figyelni, de tűztem ki célokat magam elé, amiket szeretnék elérni” – nyilatkozta céltudatosan játékosunk.

Poszttársairól, Szabó Adriennről és Villám Lilláról megjegyezte, jó viszonyban van velük, és igyekszik minél többet eltanulni tőlük, amíg velük edzhet.

Luca – és Réka, akiről jövő héten olvashattok majd hosszabban – egyelőre augusztus végéig minden nap a felnőtt csapattal edz, a Jakub Głuszak vezette szakmai stáb ezt követően dönt majd arról, mikor kell részt vennie a felnőttek gyakorlásán.

Fotók: Vasas Attila

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató