Dioti bizakodva várja a selejtezőt

A görög válogatott szerda este Montenegró ellen kezdi a sorozatot.

Mint ismert, csapatunk foghíjas létszámmal kezdte el múlt héten az alapozást, ugyanis több röplabdásunk is hazája válogatottjában szerepel.

Közéjük tartozik újdonsült négyes ütőnk, Panagiota Dioti (a fotón jobb alul), aki a görög nemzeti együttes tagjaként Montenegró ellen ma kezdi el az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

"Erre a pillanatra készültünk egész nyáron, így már nagyon vártam, hogy eljöjjön – nyilatkozta honlapunknak az első selejtezőmérkőzés előestéjén Dioti. – Jó régen, még a Mediterrán Játékok előtt kezdődött az edzőtábor, s bátran kijelenthetem, mostanra igazi csapattá értünk, olyanná, amely képes kivívni az Európa-bajnoki kvalifikációt."

A felkésüzlési időszakról elmondta, végig nagyon keményen edzettek, de ez kellett ahhoz, hogy taktikailag, fizikálisan és mentálisan is maximálisan készen álljanak.

"Minden kezdet nehéz, de örülök, hogy hazai pályán, saját közönségünk előtt játszhatjuk első mérkőzésünket. Egyértelmű a célunk: nyerni szeretnénk" – fogalmazott a Montenegró elleni nyitánnyal kapcsolatban. Kiemelte, a nyitásaik blokkjuk, illetve az amögötti védekezésük a legnagyobb erősségük, ebben bíznak leginkább. Hozzétette, bízik abban, hogy a szurkolók élvezni fogják a találkozót.

A többi ellenféllel kapcsolatban megjegyezte, sok mindent még nem tud mondani róluk, ugyanis egyelőre csak balkáni riválisuk ellen készültek, a többieket majd ezt követően elemzik ki.

"Lépésről lépésre szeretnénk elérni a célunkat" – mondta zárásként.

A Görögország-Montenegeró összecsapás magyar idő szerint 19 órakor kezdődik, akit lérdekel IDE KATTINTVA nézheti a mérkőzést.

A négycsapatos csoportban még Ukrajna és Norvégia szerepel, a jövő évi, török, lengyel, szlovák, magyar közös rendezésű Eb-re a csoport első két helyezettje jut ki.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató