Elkezdtük!

Megbeszéléssel és átfogó orvosi vizsgálattal indult a 2018-2019-es idény.

Május óta sok idő telt el, de végül ez a nap is eljött: a Vasas Óbuda női röplabdacsapata megkezdte a felkészülést a 2018-2019-es szezonra.

A pénteki idénynyitó megbeszélést megelőzte már egy stábértekezlet csütörtökön, ahol együttesünk új vezetőedzője, a lengyel Jakub Gluszak ismertette elképzeléseit, céljait, elvárásait kollégáival. A stáb összetétele alig változott: Kőnig Gábor, Dienes Csilla, Kiss Dániel és Kleczli Csaba is segíti Gluszak munkáját, a csapathoz új emberként Takács Kinga fizioterapeuta, valamint régi-új emberként dr. Zsáry András csatlakozott.

Pénteken aztán már a lányok is elkezdték az ismerkedést egymással, valamint a vezetőedzővel és stábjával, a mintegy negyed órás megbeszélést követően pedig egy átfogó orvosi vizsgálaton vett részt az a tíz röplabdázó, aki már most Budapesten tartózkodott. A felmérések során sok minden más mellett vizsgálták a lányok egyensúlyát, gyorsaságát, mozgástartományát, ízületeit, terhelhetőségét.

"Nagyon fontos, hogy teljes képet kapjak arról, hol tartanak a lányok, ezért kértem meg jó barátomat, egyben Lengyelország egyik legjobb doktorát, Maciej Karaczunt, hogy segítsen a felmérésekben. A csapat tagjai ezt megelőzően vérvételen és vizeletvizsgálaton vettek részt, a mai, fizikai tesztek eredményei mellett azokat is kielemezte. Azt mondhatom, a nyár végének megfelelő állapotban vannak a lányok, erre lehet építeni” – foglalta össze vezetőedzőnk a pénteki nap tanulságait.

Az első alkalmon összesen tíz játékos vett részt: a magyar mag mellett a légiósok közül Nikolina Božičević, Ana Tiemi Takagui és a szlovák válogatott edzőtáborából érkező Mária Kostelanská is itt volt Budapesten. A többiek közül a portugál Núria Lopes da Silva vasárnap éjjel érkezik, míg Panagiota Dioti a görög válogatott Európa-bajnoki selejtezőit követően, szeptember 3-án kezdi a munkát. Augusztusban biztosan a kerettel készül két tehetséges utánpótlás-játékosunk, az egyaránt U17-es válogatott feladó Boros Réka, és az átló Manninger Luca. Előbbi kedd reggel csatlakozik a többiekhez, utóbbi pedig már a hétfői első edzésen is ott lesz.

Vezetőedzőnk tájékoztatása alapján az első két hétben a fizikai felkészítés lesz a középpontban: délelőttönként Kiss Dániel vezérletével atlétikai és erőfejlesztő feladatok, míg délutánonként ugrás nélküli, elsősorban a technikai képességek fejlesztésére szolgáló labdás gyakorlatok lesznek a programban. Ezt követően emelkedik majd az edzések intenzitása, a két legkeményebb hét szeptemberben vár majd – az akkor már teljes létszámú – csapatra, amely a tervek szerint augusztus 31-én, az MTK ellen hazai pályán játssza majd első felkészülési mérkőzését.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató