Görög láncszem

Panagiota Diotival teljessé vált a Vasas Óbuda 2018-2019-es kerete.

Utolsóként a görög válogatottal jelenleg a Mediterrán Játékokon szereplő Panagiota Diotit szerződtette csapatunk, így kialakult, mely 13 játékossal vesszük fel a harcot a következő bajnoki évadban.

A Gio becenevű szélső ütőt a klubunkkal jó kapcsolatot ápoló görög szövetségi kapitány, Guillermo Hernandez ajánlotta a szakmai stáb figyelmébe, s a statisztikái, valamint a róla látott videók meggyőzőek voltak vezetőedzőnk, Jakub Gluszak számára.

Mint ismert, korábban Elena Kontura révén volt már görög röplabdázója a Vasas Óbudának, s – milyen kicsi a világ – a Panagiotával való beszélgetésünk során kiderült, a két játékos egymás legjobb barátnője.

"Tíz éve ugyanabban a csapatban kezdtünk el profi szinten röplabdázni, majd ugyanarra az egyetemre jártunk Athénban. Csupa jó dolgot mesélt a Vasasnál töltött idejéről, a stábról, a klubról, a szurkolókról, arról, mennyire profi az itteni szemlélet, illetve hogy mennyire barátságosak az emberek. Azt mondta, pályafutása két legjobb csapata között van, így aztán nem volt nehéz igent mondanom a hívó szóra. Elena egyébként üdvözletét küldi mindenkinek!” – adta át csapattársa jókívánságait is Dioti.

Mint elmondta, röplabdázni azért kezdett el kilenc évesen, mert tetszett neki az a fajta csapatmunka, amit ez a sportág megkövetel. Ezt követően – egy szezont leszámítva végig hazájában szerepelt, ahol az előző idényben érte el legnagyobb sikerét: csapatkapitányként kupadöntőbe vezette a Pannaksziakosz együttesét.

"Csodálatos év volt az előző, a kupadöntő nagyon szép siker volt számunkra. Nagyon motivált vagyok, hogy jól teljesítsek a Vasasban, ugyanis felnőtt aranyérmet még soha nem sikerült nyernem. Tudom, hogy mik a célok új együttesemnél, ezek eléréséhez azt gondolom, minden adott lesz” – mondta Gio azzal kapcsolatban, hogy mit vár az új szezontól.

Döntésének hátterével kapcsolatban úgy fogalmazott, új vezetőedzőnkről nagyon jókat hallott, az ő személye sokat nyomott a latban.

"Sok hasonló ajánlatom volt otthonról, Németországból és Franciaországból is, de örömmel választottam Magyarországot. Tudom, hogy a bajnokság évről évre jobb, ráadásul mindig is vonzott Budapest. A szívem azt diktálta, ide igazoljak.  A világ egyik legszebb fővárosáról beszélünk, ráadásul lenyűgöző számomra, hogy a csapatnak ennyire komoly és fanatikus szurkolótábora van. Első légiós évemben, Franciaországban sokat tanultam, nagyon tanulságos volt az az idény. Megváltoztam, most már sokkal felkészültebben hagyom el Görögországot, mint akkor. Remélem, ez a játékomon is meglátszik majd" – nyilatkozta a 25 éves játékos.

Dioti szerint nagyon fontos lesz, hogy mindannyian maximális erőbedobással dolgozzanak az egész szezon alatt, mert csak így tudnak fejlődni, előrelépni.

"Nagyon elhivatott vagyok, remélem, sokat fogok tudni tanulni Jakubtól. Támadásban és védekezésben is a jobbak közé tartozom, de persze soha nem vagyok megelégedve magammal, szeretnék mindenben javulni. A Mediterrán Játékok után lesz 10 nap pihenőnk, akkor elmegyünk a férjemmel nyaralni valamelyik szigetre, aztán folytatjuk a munkát az Eb-selejtezők végéig” – fedte fel honlapunknak nyári terveit új játékosunk.

A kérdésre, hogy szabadidejében mit csinálni, azt mondta, legfőbb hobbija a fotózás, valamint az utazás.

"Szeretek új kultúrákat felfedezni, megismerni, főleg, ha halételek is vannak ott, ahova megyek – az ugyanis a kedvencem” – mondta az egyébként a Trónok harcáért rajongó Dioti, akinek minél sikeresebb válogatott szereplést kívánunk!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató