Brazil feladóval erősítettünk!

A korábbi válogatott Ana Tiemi Takagui lesz csapatunk irányítója.

A centerposzt után a kulcspozíciónak számító feladó pozicíóban is ismerős játékos szerződtetett a Vasas Óbuda: az előző két idényben a VB Nantes csapatában játszó Ana Tiemi Takagui irányítja a következő idényben csapatunk játékát.

Ana Timemit a Vasas szurkolótábora is jól ismerheti, hiszen együttesével megmérkőztünk az előző idényben: Budapesten 3-2-re, idegenben 3-0-ra kaptunk ki a későbbi Challenge Kupa-elődöntős csapattól.

"Én is nagyon jól emlékszem arra a két mérkőzésre, főként a magyarországira, ugyanis elképesztő fejfájással hagytam el a csarnokot, köszönhetően a hazai szurkolók által teremtett elképesztő hangulatnak. Egyáltalán nem bánom, hogy a következő szezonban ezek a drukkerek ugyanannak a csapatnak fognak szurkolni, mint amelyikben játszani fogok” – emlékezett vissza újdonsült feladónk a januári mérkőzésre, mely számunkra a szezon egyik csúcspontja volt.

"Rengeteg energiát adtak a játékosoknak, ennek is volt köszönhető, hogy ennyire megszenvedtünk az első találkozón. Maga Budapest akkor is nagyon tetszett már, aztán a barátom mondta, hogy a szezon utáni nyaralásunk egyik állomása a magyar főváros lesz. Egy hetet töltöttünk itt, csodálatos volt, alig várom, hogy mindent és mindenkit megismerjek” – lelkendezett honlapunknak adott interjújában Ana.

Irányítónk kilenc éves korában kezdett el röplabdázni. Ebben nagy hatása volt édesanyjának, aki
játszott, igaz, nem profiként.
"Pályafutásom otthoni részében nagyon sok sikerben volt részem, de a legbüszkébb a brazil bajnoki aranyéremre, a dél-amerikai klub-vb-n szerzett első helyre, valamint a nemzetközi klubvilágbajnokságon elért ezüstérmemre vagyok” – mondta Takagui, aki hazájában az Osasco színeiben érte el legjobb eredményeit.

Teljesítményére felfigyelt a brazilok legendás szövetségi kapitánya, José Roberto Guimaraes is, akinek kezei alatt összesen 42 alkalommal szerepelt az akkor olimpiai bajnok nemzeti csapatban.

"A különböző utánpótlás-válogatottakban is sokat játszottam, 14 éves koromtól kezdve gyakorlatilag folyamatosan a nemzeti csapat tagja voltam. Az, hogy olimpiai bajnokokkal edzhettem és lehettem egy pályán, felülmúlhatatlan érzés. Körbeutaztuk együtt a világot, megnyertük a World Grand Prix-t, ezüstérmet nyertünk a Bajnokok Tornáján (a röplabdázók Konföderációs Kupája – a szerk.), az U20-as mezőnyben világbajnok lettem… Mind mind felbecsülhetetlen tapasztalat volt” – mesélte Ana azokra az időkre emlékezve, amikor olyan játékosokkal játszott együtt, mint Thaisa, Dani Lins, Adenízia, Natália, vagy éppen Sheilla Castro.

Mint elmondta, a valaha volt legjobb edzőjének Guimaraest tartja, míg példaképeként a férfiválogatott második számú feladóját, William Arjonát nevezte meg.

"Alapvetően úgy terveztem, hogy maradok Európában, de hiába voltak ajánlataim, egyik sem mozgatta meg a fantáziám. Ekkor már azt gondoltam, hogy jó, nem gond, szívesen hazaigazolok Brazíliába, amikor jött a Vasas megkeresése. Ez felkeltette az érdeklődésemet, ráadásul ismertem a klubot, a várost, így végül gyorsan és örömmel fogadtam el az ajánlatot” – idézte fel a szerződéskötés előtt történteket feladónk.

Korábbi állomáshelyeivel kapcsolatban Törökországot nevezte meg legkedvesebbnek, ahol a klub, a kultúra, az ételek és minden „fantasztikus volt”. Az önmagát türelmes, elhivatott és tökéletességre törekvő játékosnak tartó Tiemi a legutóbbi idényével kapcsolatban azt mondta, korántsem olyan volt, mint amilyenre számított, ugyanis a Nantes-ot is számtalan sérülés sújtotta.

"Szezon közben veszítettünk el egy sor fontos játékost, de nagyon sokat tanultam ebből is mind emberileg, mind szakmailag. Itt, a Vasasban furcsa lesz, hogy én lesz az egyik legtapasztaltabb röplabdázó, de mivel alapvetően szeretek dolgozni és szeretem segíteni a csapattársaimat a fejlődésben, ebből nem hiszem, hogy probléma lesz. A posztomból adódóan mindig nagy rajtam a nyomás, de meg fogom tenni, amit megkíván a csapat és az abban betöltött szerepem. Azt azonban tudjuk, a röplabda nem egyéni sport, szükségem lesz a többiekre is ahhoz hogy igazán jól teljesítsek” – foglalta össze várakozásait a 30 éves játékos, akit barátai „Japinha” néven szólítanak. Ez magyarul „Kicsi japán”-t jelent, utalva apai ágán való távol-keleti származására.

Nyári terveivel kapcsolatban azt mondta, hogy a szezon végeztével ugyan tartott némi szünetet, de már nyaralása közben is edzésbe állt. „Nem vagyok már annyira fiatal, hogy megengedhessek magamnak több hetes szünetet” – foglalta össze röviden a miértet Ana, aki szabadidejében – ha éppen nem lehet a családjával vagy a barátjával – leginkább moziba szeret járni. Kedvencei a szuperhősös filmek, különösen a Bosszúállók.

Reméljük, ha bosszút nem is áll senkin, de jó játékkal fog hozzájárulni a következő szezonhoz legújabb szerzeményünk!


NÉVJEGY
Név:
Ana Tiemi Takagui
Születési hely: Nova Mutum, Brazília
Születési idő: 1987. október 26.
Állampolgárság: brazil
Magasság: 188 cm
Súly: 73 kg
Poszt: feladó
Korábbi klubjai: Minas Tênis Clube (brazil, 2002-03 és 2004-07), Sesi Esporte Clube (brazil,
2003-04), Grêmio de Vôlei Osasco (brazil, 2007-11), Volei Futuro (brazil, 2011-12), Bursa
BSSK (török, 2012-14), CSM Bucuresti (román, 2014-15), Volei Bauru (2015-16), VB Nantes
(francia, 2016-18)
Legnagyobb klubsikerei: brazil bajnok (2010), brazil bajnoki ezüstérmes (2009, 2011), brazil
kupagyőztes (2008), brazil kupadöntős (2007), dél-amerikai BL-győztes (2009, 2010),
klubvilágbajnokság ezüstérmes (2010)
Legnagyobb válogatott sikerei: World Grand Prix-győztes (2009), Bajnokok Tornája-ezüstérmes
(2009), Pánamerikai Játékok-ezüstérmes (2015), Pánamerikai Kupa-ezüstérmes (2008, 2012),
U20-as világbajnok (2005)

A brazil válogatottban 42 alkalommal lépett pályára.


Csak érdekességként, a teljes kvízlista így nézett volna ki:
1. 30 éves vagyok.
2. Hazámban nagy népszerűségnek örvend a röplabda.
3. Negyvenkétszeres válogatott vagyok.
4. Nem Európából származom.
5. Magyarország lesz a negyedik ország, ahol idegenlégiósként szerepelek.
6. Egyszeres bajnok és egyszeres kupagyőztes vagyok.
7. Nemzetközi tornákról öt arany- és öt ezüstérmem van.
8. Posztomhoz képest magasnak számítok.
9. A kedvenc számom a 15-ös
10. Már láthattatok élőben játszani.
11. Legutóbb Franciaországban röplabdáztam.
12. Félig brazil, félig japán származású vagyok.
13. Feladóként játszom.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató