Ismerős centert szerződtettünk!

A portugál válogatott Nuria Lopes da Silva a Schaan csapatától érkezik Budapestre

A vezetőség és a szakmai stáb – tanulva az előző évekből – új játékospolitikai irányvonalként tűzte ki, hogy igyekszik külföldről is olyan röplabdázókat szerződtetni, akiket így vagy úgy, de ismer.

Ennek keretében került a Vasas Óbudához Nuria Lopes da Silva, akit decemberben és januárban testközelből láthatott játszani a stáb, valamint minden Vasas-szimpatizáns: a portugál válogatott center ugyanis az előző idényben első Challenge Kupa-ellenfelünket, a VBC Galina Schaant erősítette.

"Élénken él bennem az a két találkozó, intenzív volt mindkettő. Budapest is megragadt az emlékezetemben, mert lenyűgöző volt, amit láttam belőle. Alig várom, hogy alaposan körbejárhassam“ – mondta szerződése aláírását követően honlapunknak Nuria.

A 26 éves center (aki átlót is játszott már) viszonylag későn, 16 évesen kezdett csak el röplabdázni, ennek ellenére több európai országban, valamint az Egyesült Államokban is játszott.

"New Yorkot imádtam, mert oda mindig is az álmom volt eljutni, míg Berlinben elsősorban a kultúra fogott meg. Liechtenstein is izgalmas kaland volt, mert attól függetlenül, hogy milyen kicsi az ország, minden egyes pontjáról más látvány tárult elém. Ráadásul nagyon békés hely volt“ – mondta eddigi csapatairól Nuria, aki  viccesen megjegyezte, reméli egyik beceneve (Nuri, Nunu) sem jelent semmi csúnyát magyarul.

A kezdetkről elmondta, a középiskolában az egyik tanára alapított egy csapatot, és először csak azért állt be röplabdázni, mert kellemes időtöltésnek tűnt: jó társaságban, a barátai között lehetett.

"Később nagyon megszerettem az egészet, aztán amikor kiderült, hogy akár profi is lehetek, elkezdtem komolyan venni a sportot. Persze akkor még nem tudtam, ez mivel jár pontosan, de nagyon örülök, hogy hittem magamban, mert így a szenvedélyem lett a munkám“ – fogalmazott.

Nem titok, hogy Nuriával már egy nyárral ezelőtt is „szemeztünk“, ám akkor végül nem került sor a szerződtetésére. Ezzel kapcsolatban annyit mondott, nem bánta meg tavalyi döntését, de most nagyon tetszett neki a klubunk által felvázolt projekt, így boldogan mondott igen a hívó szóra.

A magyar bajnokságról már volt néhány kérdése, s amit hallott, az meggyőző volt: az utóbbi években sokat lépett előre a liga, egyre jobb játékosok szerződnek ide, egyre jobb az ajánlólevele a hazai élvonalnak.

„Bízom abban, hogy sokat tudok tanulni ebben az évben is. Imádom a munkát, szeretem, ha sok az edzés. Tavaly nagyon jó szezonom volt a Schaannal, remek csapat tagja voltam, jó közösséget alkottunk. Robbanékony, nagyot ugró játékos vagyok, de Jakub bizonyára sok mindent tud majd tanítani nekem. Most néhány hetet pihenek, aztán visszamegyek a válogatottba, mert Eb-selejtezők várnak ránk, de már nagyon várom, hogy elkezdjem a Vasasban az edzéseket“ – mondta Nuria. Hozzátette, reméli, új csapattársai jól fogadják majd, hogy a pályán ízig-vérig portugál: sokat kiabál, nagyon hangos és heves vérmérsékletű a mérkőzések közben.

"Amikor nincs meccs, szeretem felfedezni a környéket, kipróbálni a különböző ételeket,  valamint sokat sorozatozok. Pozitív személyiségnek tartom magam, és eddig minden állomshelyemen nagyon jól éreztem magam. Remélem, itt is hamar kialakul majd mindenkivel a jó kapcsolatom, mert külföldiként mindig nehéz belecsöppenni egy új országba, eltérő kultúrába“ – beszélt magyarországi várakozásairól újdonsült játékosunk.


NÉVJEGY
Név:
Núria Felismina Lopes da Silva
Születési hely: Lisszabon, Portugália
Születési idő: 1991.12.26.
Állampolgárság: portugál
Magasság: 178 cm
Súly: 62 kg
Poszt: center
Korábbi csapatok: Espinho Portugal (portugál, 2010-2011), Ucam Volei Murcia (spanyol, 2011-2013), Hofstra University (amerikai, 2013-2015), VC Haro La Rioja (spanyol, 2015), SVS Post Schwechat (osztrák, 2015-2016), Köpenicker SC Berlin (német, 2016-2017), VBC Galina Schaan (svájci, 2017-2018)

A portugál válogatottnak 2010 óta tagja.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató