Szabó Adrienn ismét piros-kékben!

Villám Lilla után újabb régi ismerőst szerződtetett átlóposztra a Vasas Óbuda.

Németh Anett távozásával két átlóra is szüksége volt csapatunknak: a posztra Villám Lilla mellé egy másik régi ismerős, Szabó Adrienn érkezett, aki 2012 és 2014 között erősítette a Vasas Óbudát. Abban a két idényben két Magyar Kupa-aranyérmet és egy bajnoki címet ünnepelhetett a Folyondár utcában, s most arra készül, hogy ismét legalább ennyire sikeres korszak kezdődjön a csapatnál.

"Anno, 2014-ben nem azért mentem el a Vasasból, mert annyira elkívánkoztam, hanem mert egyetemi kötelezettségeimnek megfelelve a TF-ben kellett játszanom“ – kezdte a múltra való visszaemlékezést a most 22 éves Szabó Adrienn.

"Az a szezonom jól sikerült, majd az első gödöllői is, aztán a második már nem volt annyira jó, a végén ráadásul elszakadt a keresztszalagom is. A legutóbbi szezonban a rehabilitációval voltam elfoglalva, és bár már jó ideje játszhattam volna, végül egy teljes idényt kihagytam“ – mondta Adri, aki ismét régi bevált mezszámában, a 8-asban szerepel majd a következő bajnoki évadban.

Arra a kérdésre, hogy miben más most Szabó Adrienn, mint 2014-ben, azt felelte, hogy amikor játszott, sokkal több volt rajta a felelősség és a teher, mint a vasasos időszakban.

"Itt úgymond egy voltam a sok közül, aztán főleg Gödöllőn sokszor kaptam én a legtöbb labdát, nekem kellett megoldanom a helyzeteket, ebből aztán sokat tudtam tanulni, fejlődni.“

Olyannyira töretlen volt a fejlődése, hogy 2015 nyarán ott volt az Európa Liga-győztes magyar válogatottban is.

"Nagyon szép, de nagyon fárasztó időszaka volt az az életemnek, hiszen az edzőtábor elején még vizsgaidőszakom volt, így folyamatosan ingáztam Budapest és Tata, valamint Érd között. Jan De Brandttal ugyanakkor nagyon jó volt edzeni, belekóstolni a nemzetközi légkörbe, és bár mind fizikálisan, mind mentálisan nagyon elfáradtam, remek érzés volt válogatott mezben pályára lépni.“

Sarlós Márton mostani megkeresésével kapcsolatban kijelentette, bár az elmúlt években kapcsolatban voltak, a mostani ajánlat még őt is meglepte, elsősorban a kihagyott év miatt.

"A térdem teljesen egészséges, a szerződésem aláírása előtt alapos vizsgálaton estem át a Vasasnál. Sok szempontból jót tett egyébként a kihagyott szezon, mert már nem mindig voltam motivált, ráadásul a sérülés után sokáig rossz élménnyel mentem le a csarnokba. Ez mostanra már a múlté, nagyon várom a visszatérést, amire strandröplabdával is készülök. A legfontosabb az lesz, hogy visszanyerjem az állóképességemet, az erőmet, mert nagyon szeretném a csapatot a legjobb háromba segíteni.“

Véleménye szerint Villám Lillával ideális párost alkothatnak, hiszen teljesen más játékstílust képviselnek – már csak abból adódóan is, hogy míg Lilla jobb-, ő balkezes.

"Érdekes és izgalmas lesz, hogyan tudjuk majd kiegészíteni egymást, de szerintem ezzel nem lesz gond. Biztos lesz olyan, amikor egy csere a posztunkon meglepetést tud majd okozni az ellenfeleknek. Nagyon várom a szezonkezdetet, és azt, hogy ismét Vasas-mezben léphessek pályára. Remélem, a szurkolók olyan örömmel fogadnak majd, mint amilyennel én jövök vissza“ – zárta szavait Adri, akit sok szeretettel köszöntünk ismét a Vasas-családban!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató