Németh Anett Amerikában folytatja

Válogatott ütőnk elsősorban tanulmányi okok távozik a Vasastól

A saját nevelésű, 18 éves kora ellenére már felnőtt válogatott Németh Anett – bár szerződéssel rendelkezett a következő szezonra, az abban szereplő lehetőséget kihasználva – úgy döntött, az Egyesült Államokban kezdi meg felsőoktatási tanulmányait, így ott folytatja pályafutását. Mindez azt jelenti, hogy – egy időre legalábbis – az ifibajnokság bronzmérkőzésén viselte utoljára a Vasas mezét.

"Az elmúlt hónapokban rendkívül sokat gondolkoztunk a családommal, hogy mit csináljak a következő szezonban, de végül úgy döntöttem, hogy megpróbálkozok Amerikával” – mondta honlapunknak Anett, aki Forman József együttesénél, a Coastal Carolina Volleyballnál folytatja pályafutását.

"Mióta a Vasasban vagyok, folyamatosan Pécelről jártam fel a Folyondár utcába, ez pedig minden nap rengeteg utazást jelentett. Kint az iskola és a csarnok gyakorlatilag egymás mellett van, az órarendet pedig az edzésekhez igazítják, így ott biztosan le tudok járni napi két edzésre, míg itthon a magyar egyetemi rendszerrel ez nem igazán valósítható meg áldozatok nélkül. Úgy érzem, szükségem van arra, hogy délelőttönként kondizzak és technikázzak, ezért határoztunk így” – indokolta döntését Németh.

Feladóátlónk úgy fogalmazott, természetesen izgul a nagy kaland előtt, és bár a kint játszók és tanulók közül többekkel is beszélt, nagyon kíváncsi, mi vár majd rá az óceán túloldalán.
"Nem tagadom, hogy fájó szívvel hagyom itt a Vasast, hiszen csak jót tudok mondani mindenről és mindenkiről. Itt megkaptam mindent, ami a fejlődésemhez kellett, az összes csapattársammal, edzőmmel nagyon jó volt a kapcsolatom” – fejtette ki.

Jövőbeli terveivel kapcsolatban annyit mondott, most csak arra szeretne koncentrálni, hogy az egyetemet elvégezze, aztán jöhet néhány évnyi profi röplabda.

"Ezalatt mindenképp szeretnék valamikor visszatérni a Vasasba” – zárta szavait mosolyogva, amolyan megnyugtatásként.

Mi pedig mi mást is kívánhatnánk, mint sok sikert? Visszavárunk, Anett!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató