Horvát válogatott liberót szerződtettünk!

Nikolina Božičević első légiós évére készül a Vasas Óbudával.

Pozitív, boldog és vicces.

Ezzel a három szóval jellemezte magát honlapunk kérdésére Nikolina Božičević, a horvát válogatott kezdő liberója, aki a következő szezonban csapatunkat, a Vasas Óbudát erősíti.

A nyitásfogadásban és mezőnyben is kiváló képességekkel rendelkező, Nina becenévre hallgató röplabdázó 23 éves kora ellenére a HAOK Mladost Zagrebbel és legutóbbi csapatával, az OK Marina Kastelával is több horvát bajnoki címet, valamint kupagyőzelmet szerzett, s a válogatottban is szinte végigjátszotta a nemrég zárult Európa Liga-sorozatot. Utóbbiban a horvátok a magyarok mögött a harmadik helyen végeztek csoportjukban.

„Tizenkét éves koromban, a HAOK Dubrava együttesében kezdtem röplabdázni Tanja Svoboda kezei alatt, akit mind a mai napig nemcsak a valaha volt legjobb edzőmnek, de a legjobb tanítómnak is tartok: ő bátorított, hogy foglalkozzak komolyan a röplabdával, és ő irányított a HAOK Mladosthoz is” – emlékezett vissza karrierje első szakaszára Nikolina.

Az első külföldi évére készülő liberó úgy fogalmazott, mint minden döntést, a mostani klubváltást is nehéz volt meghoznia, főleg úgy, hogy voltak más ajánlatai is.

„Biztos vagyok abban, hogy jól választottam. A döntés előtt természetesen beszéltem a Békéscsabán játszó Lucija Mlinarral Magyarországról és a magyar bajnokságról. Azt mondta, Budapest gyönyörű város, az ország békés és sokat áldoznak a sportra, így pedig már nem kellett sokat gondolkodnom. Örülök, hogy egy országban leszek vele” – mondta Nina, akinek feltett szándéka, hogy mielőbb megtanuljon néhány szót, kifejezést magyarul.

A legutóbbi szezonjával kapcsolatban – amikor a bajnokságban második helyen zártak a nagy rivális Mladost mögött – kiemelte, sok fiatal játékossal volt körülvéve, így nagy volt rajta a felelősség.
„Abszolút pozitív kihívásnak fogtam ezt fel, úgyhogy egyáltalán nem zavar, hogy most is lesznek bőven nálam fiatalabb játékosok a keretben” – mondta csapatunk jövő évi összetételére utalva.

Legerősebb jellemvonásának azt tartja, hogy nagyon szeret edzeni, s célja, hogy minden edzésen egyre jobb legyen.

A horvát válogatott Európa Liga-szereplésével kapcsolatban elmondta, kicsit csalódott, mert érzése szerint a mutatott eredménynél jobb a csapat, de ezúttal a mérkőzéseken valahogy nem jött ki az a teljesítmény, amire képesek.

„Persze ha a másik oldalról nézem a dolgokat, akkor pedig megnyugtató, hogy ilyen játékkal is tudtunk meccseket nyerni, mert mindannyian tudjuk, mennyivel több van bennünk” – tette hozzá.

Nikolinának sok szabadideje nem lesz nyáron, ugyanis hétvégén már elkezdik a felkészülést a válogatottal a június 22. és július 1. között, a spanyolországi Tarragonában megrendezésre kerülő Mediterrán Játékokra.

„Ezt követően elmegyek nyaralni a tengerpartra, de nem szabad kiengednem vagy leeresztenem, mert augusztus végén Európa-bajnoki selejtezőket játszunk. Szabadidőmben egyébként filmezni, rajzolni és zenét hallgatni szeretek, de szép időben nyitott vagyok bármilyen kültéri programra is” – egészítette ki mondandóját játékosunk, akit álltása szerint palacsintával mindig könnyedén le lehet venni a lábáról. 🙂

Az átigazolásról, valamint az elmúlt szezont térdszalag-szakadás miatt kihagyó Lévai Vivienről Sarlós Márton, a Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője a következőt mondta honlapunknak:
„Csapatunk jövő évi keretének kialakítása kapcsán folyamatosan kapcsolatban vagyok Jakub Gluszak vezetőedzővel, így Lévai Vivien kapcsán is közösen hoztunk döntést. Amellett, hogy egy ízig-vérig vasasos, kiváló képességű liberóról van szó, sajnos azt is figyelembe kellett vennünk, hogy az elmúlt három szezonból kettőt is komoly sérülés miatt kellet kihagynia. Mivel az edzésmunkát csak augusztusban kezdheti meg újra, jelenleg még nagyon sok a kérdőjel. Úgy ítéltük meg, hogy egy kiemelten fontos poszton ilyen kockázatot most nem szabad bevállalnunk, így szerettük volna egy évre kölcsönadni, ám Vivi ebbe nem egyezett bele, pályafutását minden bizonnyal máshol folytatja. Nagyon sok sikert kívánok Neki, és egyúttal köszönöm a Vasasban eltöltött hosszú éveket, hiszen példamutató hozzáállásával és remek játékával alapköve volt csapatunknak. Csapatunk másik liberója, Juhár Dalma jövőre érettségizik, így iskolásként egyelőre nem tud napi két edzésre járni. Ennek ellenére a jövő az övé: bízunk abban, hogy töretlen marad a fejlődése és hamarosan kezdőként számíthatunk rá."

Lévai Viviennek a teljes Vasas-család nevében köszönünk mindent, és sok sikert kívánunk pályafutásához!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató