A fejlődés útján

Ambrosio Melani első felnőtt éve után reméli, több játéklehetőséget kap a következő szezonban

Újabb fontos kérdés végére került pont: a napokban aláírta 2018-2019-es szerződését csapatunk saját nevelésű centere, Ambrosio Melani. Tizennyolc éves játékosunknak az elmúlt idény volt az első a felnőttek között, s bár több játéklehetőségben bízott, nem elégedetlen az elmúlt hónapokkal.

"Az edzéseknek köszönhetően egyértelműen fejlődtem, hiszen olyan röplabdázókkal voltam körülvéve, akiktől sokat tudtam tanulni. Az iskola mellett csak napi egy gyakorláson tudtam ott lenni, de így is sok mindenben előreléptem” – nyilatkozta honlapunknak a szerződéshosszabbítása kapcsán Melani.

A fiatal játékos elmondta, örült volna, ha többet játszhat, de azért döntött szerződése megújítása mellett, mert bízik abban, hogy augusztustól ez a lehetőség is megadatik számára.

"Hamarosan befejeződnek az érettségik, én pedig hosszú távon is a röplabdával tervezek, így egyelőre nem felvételiztem sehova. Augusztustól napi két edzésre fogok járni, szóval bízom abban, hogy sokat tudok előre lépni az előttem álló időszakban” – fogalmazott centerünk.

Melani hozzátette, nagyon sokat gondolkozott a jövőn, ugyanis volt egy másik ajánlata is.
"Az egyik fővárosi csapat sokkal komolyabb szerepkörben számított volna rám, így nagyon erős volt a kísértés, hogy váltsak. Aztán menet közben kiderült, hogy itt, a Vasasban harmadik centerként számítanak rám, azaz bár várhatóan nem leszek a kezdőhatos tagja, több lehetőséget fogok kapni. Ennek köszönhetően döntöttem úgy, hogy maradok, mert úgy voltam vele, hogy biztosan jövőre is olyan játékosokkal leszek körülvéve, akiktől tanulhatok.”

A napi két edzéses penzummal kapcsolatban kifejtette, hogy az elején biztosan nehéz lesz hozzászokni, és bele fog telni egy kis időbe, amíg felveszi a ritmust, de azért nem lesz teljesen idegen számára ez az edzésmennyiség.
"Nyaranta az utánpótlás-válogatottakban azért általában így edzettünk, szóval bízom abban, hogy hamar beleszokom a dologba. Ráadásul nem lesz ott a suli sem, ami nagy könnyebbséget fog jelenteni.”

Centerünk zárszóként hozzátette, a blokkmunkája az, amiben a legtöbb előrelépésre van szüksége, mert azzal a mostani szezonban egyáltalán nem volt elégedett.

"A napi két edzés, és az, hogy az iskola helyett a röplabdát választotta, biztos hatalmas lökést fog neki adni – mondta Melaniról Kőnig Gábor, csapatunk másodedzője. – Fontos lesz számára a következő év, de azt mindannyian tudjuk, milyen potenciál van benne. Remélem, képes lesz megugrani a következő lépcsőfokot is, mert egy önbizalommal teli, a következő hónapokban minden játékelemben fejlődő Melani nemcsak jövőre, hanem hosszú távon is a Vasas Óbuda erőssége lehet.”

Melanira az érettségi mellett még egy fontos dolog vár: péntektől vasárnapig Kecskeméten az ifibajnokság hatos döntőjén lesz érdekelt.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató