Villám Lilla hazatér!

A 21. születésnapját éppen ma ünneplő válogatott feladóátló kétéves nyíregyházi kitérő után szerződik vissza a Vasas Óbudához

Megvan az első új szerzeményünk ezen a nyáron: a saját nevelésű, felnőtt válogatott Villám Lilla két szezonnyi kihagyás után a következő idényben ismét a Vasast erősíti!

„Már korábban elhatároztam, hogy visszajövök Budapestre, mert szeretném folytatni az egyetemi tanulmányaimat. Több csapat is megkeresett, de végül nem volt nehéz meghoznom a döntést, hogy „hazatérjek”, főleg, miután a Vasas bennmaradt az Extraligában" – nyilatkozta honlapunknak Lilla, aki szombaton Horvátországban a kezdőcsapat tagjaként játszott az Európa Ligában, s aki pont ma (június 3.) töltötte be 21. életévét.

„Összességében megérte a két nyíregyházi év, mert azzal, hogy egyedül éltem, magamról gondoskodtam, felnőttem. Belekóstoltam, milyen a profi sportolói élet, hiszen napi kettőt edzettem, csak a röplabdával foglalkoztam, nem volt más dolgom. A mögöttünk hagyott szezonban ugyan nem kaptam annyi játéklehetőséget, mint amire számítottam, de nincs bennem hiányérzet” – mondta az ütőjátékos, aki első évében két bronzérmet nyert a nyírségiekkel, a mostani szezonban pedig a bajnoki ezüst mellé egy Magyar Kupa-győzelemmel lett gazdagabb.

A visszatéréssel kapcsolatban úgy nyilatkozott, nagyon motiválja, hogy ismét Vasas-mezben játszhat abban a csarnokban, ahol felnőtt.
„Egyértelműen egy plusz löket ez a számomra, mert most sokkal meghatározóbb személyiségnek kell lennem, húznom kell a többieket is. Durst Annával a felnőtt csapatban, Juhár Dalmával és Mihály Dorkával az utánpótlásban játszottam együtt, míg másokkal a válogatottban töltöttünk együtt több hetet. Mindegyiküket nagyon szeretem, így nagyon várom az augusztust. Főleg, hogy nevelőedzőm, Kőnig Gábor is a szakmai stáb tagja” – fogalmazott Lilla.

Megjegyezte, az, hogy ismét iskolapadba ül, nem változtat semmin: további is a röplabda számára az első, az órarendjét is úgy fogja kialakítani, hogy minden délelőtti edzésen ott tudjon lenni, mert minden játékelemben szeretne fejlődni.
„A válogatott miatt is nagy a motivációm, remélem, hogy ha végig tudok játszani egy szezont, az hatalmas löketet ad majd. Szeretnék bizonyítani az edzőknek, a csapattársaknak és a szurkolóknak is” – tette hozzá.

Lilla azon kevesek egyike, akinek nevére külön szurkolói dal is van. A kérdésre, hogy milyen érzés lesz ezt ismét hallani, úgy válaszolt, hogy „nagyon jó.”
„Már a Magyar Kupa-döntőn, az éremátadás után is a nevemnél hangosan éltettek a Vasas-szurkolók, ami nagyon jól esett és bevallom, meg is hatott kicsit. Jó érzés, hogy annak ellenére sem felejtettek el, hogy az elmúlt években nem itt játszottam. Jó lesz visszatérni ebbe a közegbe” – fogalmazott.

Az augusztusi szezonrajtig azonban még legalább három mérkőzés vár rá a válogatottban, közte a budapesti négyes döntő két összecsapásával. Mint mesélte, nagyon élvezi a nemzeti csapatban való szereplést, mindenki kedves, jó a hangulat, s büszke, hogy az edzők látják benne a lehetőséget, mert ez még több munkára sarkallja.

„Addig azonban a négyes döntő után szeretném végre kipihenni magam. Ugyan fogok nyáron is edzeni, és várhatóan egy-két strandröplabda-versenyen si elindulok majd, de augusztusig azért nem ez lesz a fő szempont. Nyaralok, élvezem a szabadidőt, hogy aztán teljesen feltöltve kezdjem meg a felkészülést” – mondta legújabb játékosunk.

Üdv itthon, Lilla!

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató