Az éremszerzés a cél a juniordöntőn

Címvédőként az arany is reális, de Németh Anett nélkül nehéz lesz megszerezni.

Péntektől (mától) vasárnapig Budaörsön találkozik a közvetlen utánpótlás, itt rendezik ugyanis a juniorbajnokság hatos döntőjét.

A címvédő Vasas Óbuda a csoportkörben az Újpesttel és a Nyíregyházával találkozik, s Kőnig Gábor vezetőedző szeretné, ha jó helyen zárna csapata a fárasztó szezon végén.

"A játékoskeret alapján elvárható lenne a dobogó, szeretném is, ha jó helyen zárnánk, de mindig kettősek a megérzéseim ezekkel az országos döntőkkel kapcsolatban. Pozitív és negatív is lehet, ha egy csapat esélyesként megy el egy ilyen tornára, de bízom a lányokban, hogy odateszik majd magukat" – mondta csütörtökön a Vasas örökös tagjává választott Kőnig.

 

Fontos változás az elődöntőkhöz képest, hogy Németh Anett ezúttal nem lesz ott a csapatban: tehetsége átlónk a felnőtt válogatottal épp Splitben készül a horvátok elleni Európa Liga-mérkőzésre.

"Nyilván mélyen érint minket Anett hiánya, de egy ideje már tudjuk, hogy nem lesz velünk, így a legjobb tudásunk szerint felkészültünk erre a helyzetre. A Nyíregyházából Villám Lilla, a Békéscsabából pedig Szedmák Réka fog hiányozni ugyanezen ok miatt, igaz, az a két csapat talán jobban meg tudja oldani a pótlásukat, nekünk ebben a korosztályban nincs erre a posztra konkrté cserénk" – nyilatkozta ennek kapcsán vezetőedzőnk.

Jó hír, hogy az elődöntőhöz képest már ott lesz viszont Budaörsön Török Kata: négyes ütőnk első juniormérkőzéseit játssza majd az idényben.

"Úgy érzem, tisztességesen felkészültünk, Anetten kívül Mihály Dorka az, akire nem számíthatok teljes értékű harcosként: ott lesz ugyan velünk, de csak epizódszerepet kaphat, mert az orvosok még nem nyilvánították száz százalékosnak – kockáztatni meg a pályafutását egy ilyen döntő miatt nem fogjuk" – mondta Kőnig.

Durst Anna csapatkapitány is óvatosan fogalmazott.
"Mindent meg fogunk tenni a címvédésért, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Először fogunk ebben a felállásban játszani, de igyekeztünk minden eshetőségre felkészülni" – mondta feladónk.

Lányaink 10 órától az Újpesttel, 13 órától a Nyíregyházával játszanak az Illyés Gyula Gimnáziumban. Az eredményekről Facebook-oldalunkon természetesen beszámolunk majd.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató