Iskolapadból a válogatottba

Németh Anett a Vasas után a felnőtt-válogatottban bizonyíthat.

Németh Anett a hét első felében még érettségizett, szombaton azonban már a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen volt jelenése – na nem azért, mert soron kívül felvették volna a felsőoktatási intézménybe, hanem mert itt kezdte el egy hónapos edzőtáborozását a felnőtt női válogatott, melynek bő keretébe 18 éves átlónk is meghívást kapott.

"Egy pillanatig sem fordult meg a fejemben, hogy az érettségi miatt nem jövök, mert az, hogy behívtak a felnőtt válogatottba, hatalmas dolog. És az írásbelik nagy részén egyébként is túlestem már" – mondta honlapunknak Németh.

Hozzátette, a célja nem lehet más, mint bekerülni a szűk keretbe is – na meg persze minél többet tanulni, fejlődni.

"Szeretnék mindenki megismerni, főleg az idősebb, rutinosabb játékosokat, akik régóta ott vannak és már sokat tapasztaltak. Őket csak látásból ismerem" – jelentette ki tehetségünk.

Jan De Brandt szövetségi kapitánnyal kapcsolatban megjegyezte, sokat hallott már arról, milyen edző és ember, de személyes kapcsolata még nem volt vele, nem ismeri.

"Várom a közös munkát, remélem, sokat tudok tanulni tőle is" – mondta Anett, akire a válogatott mellett még két feladat vár: az ifjúsági és a juniordöntőben is húzóemberként kell teljesítenie június elején, a Vasas színeiben.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató