Kiharcoltuk!

Küzdelmes mérkőzésen őriztük meg extraligás tagságunkat!

Lévai Vivien és Mihály Dorka mellett ezúttal a beteg Juhár Dalma nem tudott pályára lépni, csapatkapitányunk, Kayla Haneline viszont bemelegített. Ennek ellenére ismét Bodovics Hannával kezdtünk centerben, míg átló poszton ezúttal Verica Simic játszott.

Bár a mérkőzés első két pontja az MTK-é lett, ezúttal nem ragadtunk be a rajtnál, s Simic pontjaival hamar átvettük a vezetést (6:8), sőt, Bodovics ászát követően Tóth Gábor időt kért (5:9). Csapata megérezte a beteg amerikai légiós, Dessa Legross hiányát, az igazi átütő erő hiányzott a hazaiak támadójátékából (8:13). Durst Anna többször is jól szolgálta ki centereit, így Tóth megint magához rendelte lányait (10:15). Két Simic-ász, majd egy Durst-blokk következett, de Török Kata jó támadásai ellenére is időt kellett kérnie Kőnig Gábornak, mert Legross beállt és egyből elkezdte a pontok termelését (16:21). A hajrára a mi oldalunkon érekezett Erica Vietti, s különösebb izgalmak nélkül fejeztük be az első szettet (20:25, 0:1).

A második etap eleje is szorosan alakult, Legross-szal nem igazán bírtunk ezen a meccsen sem (6:4). Takács Bernadett ásza után Kőnig nyomta meg a csengőt (8:5), majd ismét becserélte Viettit. A házigazdák blokkteljesítménye alaposan feljavult, mi pedig az első felvonáshoz hasonlóan sokat hibáztuk, viszont azzal ellentétben most nem volt egy ember sem, aki hátára vegye a csapatot (15:10). Kőnig újabb játékmegszakítása után Törököt Elena Cappelli váltotta, majd Németh Anett is lehetőséget kapott, azonban semmivel nem tudtuk megakadályozni az MTK tükörsima egyenlítését (25:16, 1:1).

A harmadik szettet Németh-tel, Törökkel és Dursttal kezdtük, s az MTK több bravúros mezőnyvédekezést is bemutatva tartotta a lépést a mieinkkel (4:5). Papp Orsolya hatalmas egyes blokkja után Tóth időt kért (4:8), s bár csapata kicsit közelebb zárkózott, tartottuk néhány pontos előnyünket (11:14). Tóth ismételt időkérése után Lesi Olívia ászt nyitott, így Kőnignek kellett megtennie ugyanezt (15:17). Az előző mérkőzéshez hasonlóan ekkor is Mária Kostelanská termelte a Vasas-pontokat (17:20), de végül Durst nyitássorozata volt, ami lezárta a játszmát (19:25, 1:2).

A negyedik játékrész Legross és Papp pontpárbajával indult, ám amikor ismetelten elkezdtünk belehibázni az akciókba, Kőnig Gábor azonnal időt kért (10:7), majd megint Viettit küldte be. Az ő rossz érintése után vezetőedzőnk már kiabálva kérte számon csapatától a történteket (13:7), s ez – átmenetileg legalábbis – használt, mert hamarosan Tóth Gábor cselekedett ugyanígy (14:11). Egy labdameneten belül Török kétszer is bravúrosan mentett, így egyre zárkóztunk (16:15). Két vitatható játékvezetői ítélet is a hazaiaknak kedvezett, s bár ennek ellenére kapaszkodtunk, egyenlítés helyett mindig kétpontos hátrányba kerültünk (20:18). Egy szerencsés pont után Tóth kérte ki második idejét (21:20), s mivel ezt követően kétszer is leblokkolták támadóinkat, egyenlített az MTK (25:22, 2:2).

A döntő játszmát megint Dursttal kezdtük, s a térfélcseréig fej fej mellett haladt a két csapat, igaz, Tóth egy időkérést elhasznált (4:6). A fordulásnál eggyel mi álltunk jobban, Török ászával pedig hárommal vezettünk (7:10). Labdánk volt a négypontos előnyhöz, ám támadást rontottunk, majd kaptunk egy ászt, így Kőnig megnyomta a csengőt (11:12). A végjátékban végig nálunk volt az előny: 13:13-nál például Török Kata osztott ki egy hatalmas egyes blokkot, így jutottunk először meccslabdához. Ezek közül végül a negyediket sikerült kihasználni egy szélesre szálló hazai támadás révén – ez vetett véget a rendkívül gyötrelmes, de egy Magyar Kupa-bronzérmet azért hozó idényünknek (16:18, 2:3).

A végéig kitartó szurkolóinknak köszönjük szépen a biztatást!

Hamarosan újabb hírekkel és értékelésekkel jelentkezünk!

——————————————————————————-

OSZTÁLYOZÓ AZ EXTRALIGÁÉRT, 4. MÉRKŐZÉS
MTK Budapest – Vasas Óbuda 2:3 (-20, 16, -19, 22, -16)
Városmajor, 150
néző. Vezette: Jámbor, Szarka

MTK: Haciefsztratiadu 15, Kötél Zs. 5, Godó 1, Kiss R. 11, Takács D. 14, Takács B. 14. Csere: Nagy F. (liberó), Nyuka 1, Legross 22, Szabó Á., Lesi 1. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Török 14, Papp O. 10, Simic 10, Kostelanská 21, Bodovics 11, Durst A. 3. Csere: Kiss G. (liberó), Vietti 1, Cappelli 2, Németh A. 11. Vezetőedző: Kőnig Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Kőnig Gábor: – Kiküzdöttük ezt a bennmaradást… Erre készültünk, a végeredményen kívül most nem is érdekel más. Nagy kő gödült le a szívemről, köszönöm a lányoknak, hogy az egész párharcban küzdöttek egymásért. Mindig volt valaki, aki átsegített minket a nehéz pillanatokon.

Támogatóink

Arany támogató

Ezüst támogató

Bronz támogató